Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα έχει εγείρει φόβους για προβλήματα στην τροφοδοσία των ανθρακούχων, και όχι μόνο,ποτών στην Ευρώπη.
Η έλλειψη αυτή παρατηρείται χρήση με την εποχή αλλά και με τον ενθουσιασμό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κάτι που καθιστά ακόμα πιο βάσιμους τους φόβους των βιομηχανιών.
Πρώτη η εφημερίδα Gas World αναφέρθηκε στο πρόβλημα χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση ως: «τη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία που έχει πλήξει τις δραστηριότητες διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».
Η κρίση Αυτή φαίνεται πως επεκτάθηκε πέρα από τα αναψυκτικά και τα τρόφιμα και στους ζυθοπαραγωγούς.
Μάλιστα η εταιρεία χονδρικής πώλησης τροφίμων Booker, άρχιζε να εφαρμόζει περιορισμούς στις ποσότητες μπύρας Αναφέροντας πώς αυτό έγινε αναγκαστικά Λόγω της Διεθνούς έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα για τρόφιμα.
Επιπρόσθετα εκπρόσωπος της Heineken ανέφερε CNBC μέσω email πως: «Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, επηρεαζόμαστε από αυτή την έλλειψη… Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν στην τροφοδοσία μας στην Ευρώπη και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους».