NBA

Τεκτονικός «σεισμός» με ΛεΜπρόν (pics)

Ο «Βασιλιάς» πήρε την απόφαση του και πηγαίνει σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες του NBA
Τεκτονικός «σεισμός» με ΛεΜπρόν (pics)

Την μεγάλη απόφαση να «μετακομίσει» στους Λέικερς πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και να γίνει μέλος αν όχι της πρώτης, σίγουρα της δεύτερης βάση ιστορίας και τίτλων ομάδας στο NBA.

Η επιλογή αυτή από τον «Βασιλιά», έχει σίγουρα πολλές πτυχές και πολλούς στόχους, που ξεκινούν από το αγωνιστικό κομμάτι, περνούν στο χρηματικό και καταλήγουν φυσικά στο οικογενειακό.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή για να δούμε τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο ΛεΜπρόν με αυτή του την κίνηση.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Σίγουρα βασικό μέλημα του ΛεΜπρόν είναι να μπορέσει να παραμείνει στο τοπ επίπεδο και να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους, με τους οποίους θα μπορεί να ανέβει και άλλο στην λίστα με τους κορυφαίους του αθλήματος.

Πηγαίνοντας στους Λέικερς λοιπόν, ο «Βασιλιάς» θα βρίσκεται σε μία άκρως μπασκετική οικογένεια που θα έχει ως κύριο στόχο, τον ίδιο με τον δικό του, δηλαδή το να αυξηθούν τα λάβαρα στην οροφή του «Staples Center».

Ακόμα θα διαθέτει έναν GM (Μάτζικ Τζόνσον), που όχι απλά γνωρίζει την πραγματικότητα του NBA, αλλά ξέρει από πρώτο χέρι το τι πρέπει να κάνει για να φέρει στην πρώτη θέση ξανά τους «Λιμνανθρώπους».

Το όνομα που προσελκύει

Ο ΛεΜπρόν δεν αποφάσισε να πάει στους Λέικερς για να είναι μόνος, ούτε για να παίζει με νεαρούς παίκτες που δεν θα του επιτρέπουν να πηγαίνει σε τελικούς.

Ο 33χρονος φυσικά θα έχει πάρει τις εγγυήσεις του για το ρόστερ της ομάδας και θα έχει συζητήσει για την ενίσχυση αυτής, με τα πρώτα ονόματα ήδη να λένε το «ναι» και μεγάλους αστέρες να κάνουν ουρά για να υπογράψουν ακόμα και με μικρότερο συμβόλαιο.

Όπως είναι λογικό το όνομα των Λέικερς σε συνδυασμό με αυτό του ΛεΜπρόν, μπορεί να προσελκύσει τον καθένα, αφού εκτός από το ότι θα αγωνίζεσαι δίπλα στον κορυφαίο του κόσμου, θα βρίσκεσαι και σε από τις πιο λαμπερές πόλεις του πλανήτη.

Η λαμπρότητα του Λος Άντζελες

Δεν ήταν μυστικό ότι ο ΛεΜπρόν αγαπάει το Λ.Α., όμως η κίνηση του να πάει εκεί, κρύβει από πίσω και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο πρώην παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς, διαθέτει αρκετές επιχειρήσεις στην πόλη, όμως αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι εταιρίες media και παραγωγής που έχει στην κατοχή του. Έτσι με το να δεχτεί την πρόταση των Λέικερς, θα μπορεί να βρίσκεται κοντά και να ασκεί διοίκηση παίρνοντας πιο εύκολα αποφάσεις.

Σίγουρα η λαμπρότητα που έχει η πόλη και το «γκελ» που κάνει αφού αποτελεί προορισμό εκατομμυρίων, θα οδηγήσει τον ΛεΜπρόν σε ακόμα περισσότερες επενδύσεις που θα του αποφέρουν τεράστια κέρδη στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Το κομμάτι οικογένεια

Η ζωή του αθλητή και ιδιαίτερα εκείνη του παίκτη του NBA, είναι από τις πιο απαιτητικές που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Ο ΛεΜπρόν λείπει σχεδόν σε καθημερινή βάση από το σπίτι και την οικογένεια του και αυτό είναι σίγουρα κάτι που κοστίζει πολύ σε όλους.

Αυτή την φορά ο παίκτης πλέον των Λέικερς, έχοντας μία μικρή κορούλα και δύο αγόρια σε πολύ κρίσιμη ηλικία, δεν ήθελε να πάρει μεγάλα ρίσκα και έτσι αποφάσισε με γνώμονα την οικογένεια του, που είναι το σημαντικότερο για εκείνον.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ διαθέτει ένα υπερπολυτελέστατο σπίτι στο Λος Άντζελες και έτσι τα παιδιά του θα βρίσκονται σε περιβάλλον που γνωρίζουν, ενώ και ο μεγάλος γιος του θα ξεκινήσει σύντομα τις σπουδές του σε σχολείο στην περιοχή.

Αλλαγή ισορροπιών στο NBA

Μπορεί οι Λέικερς να μην είναι ακόμα μία ομάδα που θα διεκδικεί άμεσα τον τίτλο, ωστόσο ο ΛεΜπρόν έχει αποδείξει ότι μπορεί να «δουλέψει» με ότι του δώσουν, όμως συνήθως αποτυγχάνει όταν φτάσει στην «πηγή».

Κάτι τέτοιο φυσικά δύσκολα να γίνει και τώρα, αφού ήδη οι Λέικερς έχουν αρχίσει την ενδυνάμωση τους, ενώ παίζουν πολύ δυνατά και τα ονόματα των Καουάι Λέοναρντ και Κάζινς που θα μεταμορφώσουν το ρόστερ, εφόσον πραγματοποιηθούν.

Ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή είναι αυτή που θα γίνει στις περιφέρειες. Για πρώτη φορά στα 15 χρόνια καριέρας του, ο ΛεΜπρόν μετακομίζει στην πολύ δυσκολότερη Δυτική περιφέρεια και για να φτάσει στους τελικούς του NBA, θα πρέπει να περάσει από θηρία όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Χιούστον Ρόκετς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαν Αντόνιο Σπερς και αρκετές υποσχόμενες ομάδες όπως οι Μπλέιζερς, οι Τζαζ και οι Πέλικανς.

Από την άλλη μεριά, η Ανατολή χάνει έναν σπουδαίο παίκτη και μία ομάδα που θα διεκδικούσε σίγουρα την είσοδο της στους τελικούς, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε νέες ομάδες να πρωταγωνιστούν, σε μία περιφέρεια που είναι πολλά υποσχόμενη αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

Μόνο το μέλλον θα δείξει αν τελικώς ο ΛεΜπρόν πήρε την σωστή απόφαση για την καριέρα ώστε να αυξήσει τους τίτλους του. Γιατί σίγουρα από την πλευρά του οικονομικού και του οικογενειακού, δεν γίνεται να βγει χαμένος.

Στους Λέικερς ο ΛεΜπρόν

Δύο θρύλοι των Λέικερς καλωσορίζουν τον ΛεΜπρόν (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τεκτονικός «σεισμός» με ΛεΜπρόν (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.