ΑΕΚ BC

Μπάνκι: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις»

Ο Ιταλός προπονητής οριοθέτησε τους στόχους της ΑΕΚ
Μπάνκι: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις»

Η ΑΕΚ αλλάζει. Αυτό είναι σίγουρο. Θα φροντίσει ο Λούκα Μπάνκι γι’ αυτό. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε στις… προγραμματικές δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίας του.

Ηταν σοβαρός. Σε ορισμένες στιγμές χρησιμοποίησε το χιούμορ του. Αλλά το μόνο δεδομένο είναι πως εμφανίστηκε σίγουρος για τη δουλειά που πρόκειται να κάνει. Ακόμη και αν απέφυγε να δώσει τις προβλέψεις τους για τον αριθμό των τίτλων που θα έχει η ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Πρώτος προπονητής σε ένα τόσο σημαντικό, μεγάλο και φιλόδοξο κλαμπ. Ηταν δύσκολο να αντισταθώ στην πίεση, προκειμένου να ζήσω αυτή την εξαιρετική εμπειρία. Κάτι που μόνο το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να δώσει», εξήγησε.

Ο Μπάνκι αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Μάκη Αγγελόπουλο.
«Από την πρώτη στιγμή που προσέγγισα τον πρόεδρο και το κλαμπ, μέχρι και σήμερα έχω καταλάβει ποιά είναι η αίσθηση που βγάζει το κλαμπ. Αυτός ήταν ο σκοπός του προέδρου, να το βελτιώσει και να το πάει μπροστά, έπειτα από μία δύσκολη περίοδο. Ακόμη και οι περσινές κατακτήσεις έμοιαζαν απίθανες», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.
Κι συνέχισε: «Εχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις, αλλά τα τρόπαια ήταν αποτέλεσμα του οράματος του προέδρου και που μπορεί να φτάσει αυτό το κλάμπ».

Παράλληλα, ο Μπάνκι παραδέχτηκε πως «το να είμαι μέρος αυτού του κόσμου, ήταν ο βασικός λόγος να αποδεχτώ αυτή την πρόταση».

Ο 52χρονος προπονητής ρωτήθηκε για τους στόχους της φετινής σεζόν. Δεν απάντησε. Απέφυγε την ερώτηση με καλή δικαιολογία.
«Δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους, όταν δεν έχουμε τη δομή της ομάδας φετινής, αλλά η θέληση είναι να ανταποκριθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις.
Η περσινή κατάκτηση του Champions League μας υποχρεώνει να δώσουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε στις φετινές προβλέψεις. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να πούμε και για το Κύπελλο. Η ΑΕΚ έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση και σε αυτή την διοργάνωση. Τέλος, υπάρχει και το πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να τερματίσουμε σε μίια θέση αντάξια της ΑΕΚ».

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ εμφανίστηκε σίγουρος. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη δουλειά του.
Η ατάκα του ήταν χαρακτηριστική: «Αν σκεφτόμουν την απάντηση στην πρόταση της ΑΕΚ, πως δεν μπορούμε να επαναλάβουμε, τότε και εγώ και οι συνεργάτες μου θα μέναμε στο σπίτι μας. Αυτό που έκανε ο κόουτς Σάκοτα και το επιτελείο του ήταν εκπληκτικό, αλλά προχώρησα σε αυτή την απόφαση όχι μόνο για να συνεχίσωψ την κατάκτηση των τροπαίων, αλλά να βάλω μία αγωνιστική ταυτότητα. Να προσθέσω εμπιστοσύνη, ένα πάθος, το οποίο πρέπει να ξεχειλίζει από όλες τις πλευρές της ομάδας».

Ο Μπάνκι ρωτήθηκε για το στυλ παιχνιδιού που θα επιλέξει. Ιδού τι αποκρίθηκε: «Πάντα ήθελα να παίξω πο έξυπνο και πιο σωστό μπάσκετ, πάντα ανάλογα με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Πότε το μπάσκετ που παίζουν οι ομάδες μου, δεν ξεπερνάει το επίπεδο των παικτών μου. Τους θεωρώ συνεργάτες μου, οι οποίοι θα με βοηθήσουν να προσεγγίσω τις δυνατότητες μου».

Αναφέρθηκε στο ρόστερ που θέλει να έχει την επόμενη σεζόν, σε σύγκριση με τους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ.
«Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί. Να φτιάξουμε ένα ρόστερ καινα προσαρμόσουμε ένα στυλ παιχνίδιου που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό.
Γνωρίζω την ιταλική αγορά και φέτος είχα την ευκαιρία να τσεκάρω την ανθεκτικότητα του ταλέντου τους. Θέλω να δημιουργήσω ένα ρόστερ που θα βασίζεται στο ταλέντο. Να έχει εμπιστοσύνη, εμπειρία, αλλά και νεανικότητα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάνκι: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.