MUNDIAL 2018

Η βραζιλιάνικη «κατάρα» των προημιτελικών (vids)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «σελεσάο» αποκλείεται στη φάση των «8»
Η βραζιλιάνικη «κατάρα» των προημιτελικών (vids)

Από φαβορί για τον τίτλο με τις βαλίτσες στο χέρι. Λόγω ονόματος και πρότερου βίου, η Βραζιλία πάντα εκκινεί από τη θέση των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, κάθε φορά που ξεκινάει ένα Μουντιάλ. 

Όταν έχεις κατακτήσει πέντε φορές τη βαρύτιμη κούπα δικαιούσαι να κρατάς με το μέρος σου τη μερίδα του λέοντος στη μοιρασιά της ελπίδας. Κι όμως, η Βραζιλία, όσο επιτυχημένη κι αν είναι στα Μουντιάλ, άλλο τόσο έχει να επιδείξει και θαυμαστές αποτυχίες.

Η τελευταία κόντρα στο Βέλγιο, στην προημιτελική φάση του τουρνουά, δεν είναι η πρώτη που της συμβαίνει. Θα έλεγε κανείς πως μια κατάρα την κυνηγάει όταν φτάνει στους «8». Άλλοτε καταφέρνει να την ξεπεράσει κι άλλοτε πέφτει σε κενό αέρος.

Είναι η πέμπτη φορά που η «σελεσάο» αποκλείεται από τη φάση των «8» σε Μουντιάλ, κάτι που δείχνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με περιπτωσιολογία, αλλά με φαινόμενο που μένει να αναλυθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2002, οπότε και κατέκτησε τελευταία φορά το Μουντιάλ, η Βραζιλία στα κατοπινά χρόνια αποκλείστηκε τρεις φορές στους «8».

Οι αποκλεισμοί της είναι οι εξής:

Μουντιάλ 1954

Η ήττα από την Ουγγαρία με το εμφατικό 4-2 ανάγκασε τη Βραζιλία να πει γρήγορο «αντίο».

https://www.youtube.com/watch?v=EkAOo_MZRiQ

 

Μουντιάλ 1986

Έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι με τη Γαλλία, το εισιτήριο της πρόκρισης καθορίστηκε από τα πέναλτι. Εκεί οι τρικολόρ επικράτησαν με 5-4.

https://www.youtube.com/watch?v=C2XKqs6t9UM

Μουντιάλ 2006

Ξανά η Γαλλία βρίσκεται μπροστά στη Βραζιλία και της ανακόπτει το δρόμο. O Ζιντάν κάνει πράγματα και θαύματα, αλλά το γκολ του Ανρί είναι το καθοριστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=45vkhphnVU8

Μουντιάλ 2010 

Η Ολλανδία θα γίνει ο «δήμιος» της Βραζιλίας, καθώς θα επικρατήσει στο μεταξύ τους αγώνα με 2-1.

https://www.youtube.com/watch?v=vwsco7Ui5hA

 

«Διαβολεμένη» πρόκριση στους «4» (pics+vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η βραζιλιάνικη «κατάρα» των προημιτελικών (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.