ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η «20άρα» της ΑΜΚ διευκολύνει το έργο του Παϊρόζ

Η ταμειακή επάρκεια στον Παναθηναϊκό λύνει τα χέρια του Ταϊλανδού.
Η «20άρα» της ΑΜΚ διευκολύνει το έργο του Παϊρόζ

Η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (6/7) στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, άνοιξε κι επίσημα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 20.000.000 ευρώ. Μία ΑΜΚ, την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ενώπιον του σώματος να την καλύψει εξ’ ολοκλήρου.

Όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί το τελευταίο δίμηνο, από τις πληρωμές του Αλαφούζου σε υπαλλήλους, πρώην/νυν παίκτες και τις εξοφλήσεις διαφόρων πιστωτών, μέχρι την επιλογή του νυν μεγαλομετόχου να καλύψει ο ίδιος την τρέχουσα ΑΜΚ, έχουν προκύψει έπειτα από τη συγκατάθεση του Πιεμπονγκσάντ. Καμία απολύτως κίνηση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αν νωρίτερα ο Ταϊλανδός δεν είχε δώσει την έγκριση.

Σε κάθε επίσκεψη του Παϊρόζ στην Ελλάδα το deal για τον Παναθηναϊκό πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε φορά, ο Ταϊλανδός έχει συγκεκριμένα πράγματα στην ατζέντα του, τα οποία θέτει προς διεκπεραίωση. Στο παρθενικό του ταξίδι στην Αθήνα, όταν τότε κανείς δε γνώριζε για την πρόταση αγοράς της ΠΑΕ, ο 63χρονος επιχειρηματίας είχε την πρώτη γνωριμία του με τον Αλαφούζο.

Στο άλλο υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης (MoU), επισκεπτόμενος παράλληλα το γήπεδο της Λεωφόρου. Στο επόμενο ταξίδι του ήρθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από το γιό του, Πιτ, μίλησε με τον Νίκο Νταμπίζα για τα αγωνιστικά θέματα και συνάμα συμφώνησε με τον Γιώργο Δώνη. Ενώ την τελευταία φορά, ο Πιεμπονγκσάντ όρισε τη φόρμουλα με την οποία θα γίνει η μετάβαση στη δική του εποχή.

Ποια είναι αυτή; Κάλυψη της ΑΜΚ από τον Αλαφούζο, με τον εφοπλιστή και να ξεχρεώνει από τη μία τα 20.000.000 ευρώ που είχε δεσμευθεί ν’ αναλάβει, και να δημιουργεί αυτομάτως ταμειακή επάρκεια στην ΠΑΕ. Το τελευταίο κομμάτι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Με την «20άρα» στα ταμεία του ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να διευθετήσει πολλές οφειλές προς τρίτους, κάτι που θα επιτρέψει στον Παϊρόζ να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση μετά την αλλαγή σκυτάλης. Για παράδειγμα αλλιώς θα διαπραγματευόταν ο Ταϊλανδός μία χορηγική συμφωνία για μία ομάδα με χρέη παντού, αλλιώς τώρα που ο σύλλογος καθίσταται οικονομικά φερέγγυος.

Είναι δεδομένο πως ο Ασιάτης επιχειρηματίας ήθελε ν’ αναλάβει ένα καθαρό «μαγαζί» ερχόμενος. Κι η συμφωνία που έκανε με τον Αλαφούζο, εξυπηρετεί ακριβώς αυτή του την επιθυμία. Να σημειωθεί, τέλος, πως οι άμεσοι συνεργάτες του Παϊρόζ θα βρίσκονται συστηματικά στην Ελλάδα (ακόμα και κάθε Σαββατοκύριακο), προκειμένου να τρέχουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Στόχος είναι η ΠΑΕ να έχει αλλάξει χέρια πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Λεφτά από Μπεργκ και Χίλιεμαρκ για τον Παναθηναϊκό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η «20άρα» της ΑΜΚ διευκολύνει το έργο του Παϊρόζ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.