Sportime

ΑΕΚ: Ο Σάκοτα δεν χτίζει απλώς ομάδα. Το μεγάλο στοίχημα λέγεται NBA Europe

Η ΑΕΚ κοιτάζει πολύ πέρα από τα ελληνικά σύνορα

Κώστας Παπαδόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
ΑΕΚ μπάσκετ και το μεγάλο σχέδιο για NBA Europe
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η δήλωση του Ντράγκαν Σάκοτα ότι η ΑΕΚ θέλει να βρεθεί στο NBA Europe δεν ήταν μια ατάκα εντυπωσιασμού. Η Ένωση έχει ήδη καταθέσει φάκελο άνω των 100 σελίδων για τη μόνιμη θέση της Αθήνας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 12 πόλεις που εξετάζει το NBA.

Τι πρέπει να αλλάξει πραγματικά η ΑΕΚ

Το σχέδιο προβλέπει ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων από το 2027-28, με 12 μόνιμες θέσεις και τέσσερις μέσω πρόκρισης. Για την ΑΕΚ, λοιπόν, το ζητούμενο ξεπερνά κατά πολύ ένα δυνατό ρόστερ. Χρειάζεται σταθερά μεγαλύτερο μπάτζετ, ισχυρότερη εμπορική βάση, περισσότερο κόσμο και οργανωτική λειτουργία επιπέδου κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας. Ο ίδιος ο Σάκοτα παραδέχθηκε ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια μπορούν να πολλαπλασιάσουν την ποιότητα μιας ομάδας.

Η SUNEL Arena των 9.025 θέσεων αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά το πραγματικό παιχνίδι θα κριθεί στο συνολικό business plan. Και αν η μόνιμη θέση δεν έρθει, το BCL διατηρεί ιδιαίτερη αξία, αφού προβλέπεται αγωνιστική διαδρομή πρόκρισης προς το NBA Europe.

Η ΑΕΚ, επομένως, δεν χτίζει μόνο για την Ελλάδα. Χτίζει για την επόμενη ευρωπαϊκή εποχή.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Μπάσκετ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Παπαδόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα