ΑΕΚ BC

Αγγελόπουλος: «Μόνοι μας δημιουργούμε προβλήματα…»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ. Για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού, το έκτακτο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αλλά και για το νέο κλειστό της ΑΕΚ.
Αγγελόπουλος: «Μόνοι μας δημιουργούμε προβλήματα…»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ. Για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού, το έκτακτο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αλλά και για το νέο κλειστό της ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις που έκανε ο Μ.Αγγελόπουλος:

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Νομίζω δεν αρέσει σε κανέναν, όχι μόνο σε μένα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε το άθλημα που μας έχει δώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και χαρές στην Ελλάδα. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι έχουν πηγαίο ταλέντο και ροπή στο μπάσκετ. Είναι εντυπωσιακό να υποβαθμίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα από τους δύο που είναι περισσότερο αναβαθμισμένοι οικονομικά».

Για τα όσα έγιναν την Τετάρτη (8/5)  και την έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ (9/5, 16:00): «Θεωρώ λάθος την ενέργεια και του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Δεν γυρίζουμε ποτέ την πλάτη στην ομάδα και την ιστορία της. Ήταν λάθος και του Παναθηναϊκού, πόσω μάλλον αν αυτή η ενέργεια έχει συνέπειες και σε άλλες ομάδες. Έπρεπε να το σκεφτείς δύο φορές, όταν προκαλείς πρόβλημα. Όταν αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες σε αθώους, πρέπει να το σκεφτείς ξανά. Στην τελευταία συνεδρίαση είχαμε πει πως δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα η ελληνική διαιτησία. Υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να καθίσουμε κάτω και να σχεδιάσουμε ξανά το κομμάτι αυτό. Η διάγνωση έγινε, τώρα ψάχνουμε τη θεραπεία. Όλοι συμφωνήσαμε πως κάτι πρέπει να γίνει».

Για το αν υπάρχει βάση στην κουβέντα αυτή: «Πρέπει να δούμε το κομμάτι των παρατηρητών. Δεν γίνεται να είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος. Πρέπει να υπάρχουν δύο επίπεδα ελέγχου, ώστε έτσι να έχουμε πιο αντικειμενική κριτική. Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι η ελληνική διαιτησία, αλλά η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Αφού ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συμμετέχουν πάγια στην Euroleague, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δείτε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, χρεοκόπησε η ΑΕΚ και έπεσε στη Β’ Εθνική. Γίνονται συζητήσεις και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πρέπει η έξοδος στην Ευρώπη να γίνεται με βάση την παρουσία των ομάδων στα πρωταθλήματά τους. Σκεφτείτε πόσο ενδιαφέρον θα έχει ένα τέτοιο πρωτάθλημα αν οι θέσεις δίνουν εισιτήρια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για την παρουσία οπαδών στο σπίτι του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου: «Αυτά είναι φαινόμενα εκφυλισμού, τα οποία προωθούν τη βία, αυτό το αρνητικό φαινόμενο. Εν βρασμώ ψυχής μπορεί και εγώ να νευριάσω και να θέλω να του πετάξω κάτι. Τώρα ψύχραιμα, προμελετημένα, 100 άνθρωποι να του κάνουμε μπούλινγκ και να του ασκήσουμε ψυχολογική βία. Ξεφεύγει η κατάσταση και πάει σε λογική κολομβιανών καρτέλ. Και εμείς ίσως να αδικηθήκαμε, αλλά δεν πήγαμε στο σπίτι κανενός διαιτητή. Θα το θέσουμε στη σημερινή Συνεδρίαση. Οπλίζουμε τους οπαδούς με επικίνδυνα εργαλεία».

Για το πότε εκτιμά πως θα ξεκινήσουν τα playoffs: «Πιστέψτε με, επειδή δεν είμαι νομικός, δεν κατάλαβα πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα. Έχουμε το οξύμωρο να έχουμε επαγγελματίες αθλητές, προπονητές και φροντιστές και στη μέση έχουμε έναν ερασιτέχνη διαιτητή που ανήκει στην ΕΟΚ. Έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνεχώς στον Υφυπουργό αθλητισμού, τι να κάνει ο υπουργός; Να ορίσει διαιτητές; Εμείς μόνοι μας δημιουργούμε προβλήματα και πυροβολούμε τα πόδια μας. Δεν ξέρω ακόμα τίποτα για την πιθανή έναρξη».

Για το αν θα δώσουν το παρών όλοι οι ιδιοκτήτες: «Πραγματικά δεν ξέρω τίποτα. Τώρα τελειώνει το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο, τελείωσε το πρωτάθλημα και το ίδιο έγινε και στο μπάσκετ. Για τον επόμενο μήνα θα έχουμε τα playoffs, οπότε πρέπει να προλάβουμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Οι κανόνες του παιχνιδιού μπαίνουν στην αρχή, δεν μπορείς να αλλάξεις κατά τη διάρκεια τους κανόνες. Αν οι κανόνες προτάσσουν και ξένους διαιτητές, θα το συζητήσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή οι κανόνες είναι αυτοί. Πάμε να παίξουμε τάβλι και στη συνέχεια μου λέτε πως θα αρχίσω να μαζεύω τρία-τρία τα πούλια. Υπάρχει άρθρο που δεν προβλέπει ξένους διαιτητές. Οι ξένοι διαιτητές ήρθαν στο ποδόσφαιρο μετά την έλευση της FIFA. Μπήκε σε μνημόνιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ δεν έχει έρθει η FIBA και να αλλάξουμε τους κανόνες. Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο».

Για τα δεδομένα που υπάρχουν στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος: «Σκεφτείτε και τους υπόλοιπους δώδεκα. Που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, που ζουν από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ οι δύο ομάδες δεν έχουν τέτοιο ζήτημα. Θα ήταν μία λύση να πουν ότι δεν παίζουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να παίζουμε μόνοι μας. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο από αποτελέσματα, ατυχίες και όλα τα θέματα που μπορούν να προκύψουν σε μία σεζόν. Όλα πρέπει να συνυπολογίζονται».

Για τη μετακόμιση της ΑΕΚ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων: «Θεωρώ υποχρέωση κάθε διοίκησης και εμείς το κάναμε από την πρώτη στιγμή, με πυλώνα το γηπεδικό, από τη στιγμή που ασχολείται με τα κοινά της ομάδας να δώσει λύσεις σε αυτό το θέμα. Εμείς ψάξαμε λύσεις από την πρώτη μέρα, εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα και αυτό έπρεπε να το κάνουν όλες οι ομάδες, πόσω μάλλον οι πιο πλούσιες ομάδες. Έπρεπε να είναι βασικό ζήτημα το γηπεδικό. Το επόμενο βήμα στη δική μας περίπτωση είναι μια μακροχρόνια μίσθωση για το γήπεδο, το οικόπεδο και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμετάλλευσή του. Υπάρχει ένα τεράστιο πρότζεκτ και θα αλλάξει όλη η περιοχή, ίσως λίγο μικρότερο από το θέμα του Ελληνικού. Συζητάμε για χώρους, ακαδημίες και εμπορικό κέντρο. Θέλουμε σε πρώτη φάση να τελειώσουμε με την Αρένα, για να έχουμε την έδρα μας εκεί, και στη συνέχεια θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα ζητήματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για το μπάσκετ που θα είναι ο μεγαλύτερος ίσως στην Ευρώπη. Έχουμε ένα επιτυχημένα παράδειγμα με τη διοργάνωση του Final 4, το οποίο κάναμε πράξει σε 19 μέρες – νύκτες. Θεωρώ ότι στην ΑΕΚ δεν χαρίστηκε ποτέ τίποτα, πάντα παίρνουμε τον δύσκολο δρόμο. Στο κομμάτι της αρένας θα είμαστε έτοιμοι. Παίρνουμε ιδέες και θέλουμε να έχει μία θεατρική εικόνα, ώστε να είναι επικεντρωμένο στους αθλητές. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες αρένες στην Ευρώπη, όπως της Νταρουσάφακα και της Βαλένθια, που ίσως να είναι το καλύτερο στην Ήπειρό μας».

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: ΑΕΚάρα για φίλημα, πάτησε τη Ναντέρ 104-69 και προκρίθηκε στο Final 4

ΑΕΚάρα για φίλημα, πάτησε τη Ναντέρ 104-69 και προκρίθηκε στο Final 4

Μεγάλη ΑΕΚ, διέλυσε τη Ναντέρ και προκρίθηκε στο Final 4, που θα το διοργανώσει κιόλας

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η ΑΕΚ θα πάει σε τρίτο ματς για την πρόκριση στο Final 4

Η ΑΕΚ θα πάει σε τρίτο ματς για την πρόκριση στο Final 4

Η ΑΕΚ έχασε στη Γαλλία και θα παίξει στην Αθήνα την πρόκριση στο Final 4

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΑΕΚΑΡΑ για Final 4

ΑΕΚΑΡΑ για Final 4

Η ΑΕΚ έκανε το 1-0 στα προημιτελικά του Champions League στο μπάσκετ

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: ΑΕΚ – Άρης: Το κανάλι μετάδοσης της αναμέτρησης

ΑΕΚ – Άρης: Το κανάλι μετάδοσης της αναμέτρησης

Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα ΑΕΚ - Άρης.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: «Φούντωσε» το Twitter με το «ροντέο» στο Προμηθέας – ΑΕΚ και την Τσαρούχα

«Φούντωσε» το Twitter με το «ροντέο» στο Προμηθέας – ΑΕΚ και την Τσαρούχα

Πώς σχολιάστηκαν στο Twitter τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Προμηθέας - ΑΕΚ με την ένταση και τις διακοπές που επικράτησαν

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Προμηθέας – ΑΕΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Προμηθέας – ΑΕΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα Προμηθέας - ΑΕΚ.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Η στιγμή που ένας οπαδός της ΑΕΚ βρίζει τον Μπαρτζώκα και εκείνος γυρίζει και τον κοιτάζει!

Η στιγμή που ένας οπαδός της ΑΕΚ βρίζει τον Μπαρτζώκα και εκείνος γυρίζει και τον κοιτάζει!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ στοχοποίησαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ, αλλά ο Αταμάν εστίασε στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ, αλλά ο Αταμάν εστίασε στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα λόγω έδρας, αλλά την περσινή χρονιά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε»

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 94-74: Άνετα οι πράσινοι, με σούπερ Λορέντζο Μπράουν

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 94-74: Άνετα οι πράσινοι, με σούπερ Λορέντζο Μπράουν

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στο 2ο και το 3ο δεκάλεπτο, φτάνοντας έτσι σε άνετη νίκη επί της ΑΕΚ με 94-74.

Μπάσκετ