ΑΕΚ

“STOP” στην πρωταθλήτρια!

Η Κέρκυρα με μια ηρωική εμφάνιση υποχρέωσε την αναιμική ΑΕΚ σε ισοπαλία (0-0) και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την πρώτη κατηγορία
“STOP” στην πρωταθλήτρια!

Μπλόκο στην Κέρκυρα! Μια ΑΕΚ χωρίς πολλές εμπνεύσεις επιθετικά και με τις απουσίες να επηρεάζουν την απόδοση των παικτών της, έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Κέρκυρας που υποβιβάστηκε μαθηματικά στην Football League.

Όπως σε κάθε φετινό της ματς, η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι παίρνοντας από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ήταν πολύ καλά κλεισμένοι στα καρέ τους, βραχυκυκλώνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιθετικές προσπάθειες της «Ένωσης». Παράλληλα, οι Φαίακες προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις σημαδεύοντας τον Μυτίδη, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Με έντεκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να παράξουν κάθετο παιχνίδι. Αυτό, μαζί με την έλλειψη κίνησης από τους Γιακουμάκη και Λιβάια, υποχρέωσε το σύνολο του Χιμένεθ να καταφύγει σε σέντρες από τα πλάγια και μακρινά σουτ.  Ωστόσο, οι προσπάθειες των Γκάλο (27΄) και Λιβάια (31΄) δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Κουτζαβασίλη.

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα βγήκε μπροστά αιφνιδιάζοντας τους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα, στο 58ο λεπτό, ο Τσιντώτας απογειώθηκε στο σουτ του Παμλίδη κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Βλέποντας πως το ματς δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του, ο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Μπακασέτα και Μπακάκη. Η πίεση εντάθηκε και οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται. Ωστόσο ο Κουτζαβασίλης ήταν εκεί για να αρνηθεί το γκολ στην ΑΕΚ τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις. Δυο φορές απέναντι στον Μπακασέτα και μια αποκρούοντας εξ επαφής το πλασέ του Γιακουμάκη.

Η Κέρκυρα μάλιστα, είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά η εξαιρετική προσπάθεια του Κόντου που είχε περάσει αλλαγή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Με το τελικό 0-0, το νικηφόρο σερί  έξι αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο σταμάτησε για την ΑΕΚ, ενώ οι Φαίακες αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι την πρώτη κατηγορία.

MVP: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν είναι άλλος από τον Φώτη Κουτζαβασίλη. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε σε καμιά περίπτωση την παραβίαση της εστίας του. Ο 29χρονος κίπερ, σε μια “μαύρη” μέρα για την ομάδα του, έλαμψε κάτω από τα δοκάρια των Φαιάκων.

UP: Όλη η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας. Με το κέντρο να χάνεται από νωρίς, η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων, ειδικά στο πρώτο μέρος δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Ακόμα κι όταν αντιμετώπισε προβλήματα, ήταν ο Κουτζαβασίλης ήταν εκεί για να τους βγάλει ασπροπρόσωπους.

DOWN:  Ένας από τους μοιραίους για την ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και κινήθηκε σε ρηχά νερά. Μάλιστα, η απίστευτη ευκαιρία που απώλεσε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ενδεικτική της κακής κατάστασης που βρέθηκε ο φορ της “Ένωσης”.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δυο πρόσωπα είχε η διαιτησία του Γιάννη Νεοφυτιάδη. Ο άρχων της αναμέτρησης από τον σύνδεσμο Κορινθίας είχε σωστές υποδείξεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κάποια σφυρίγματα ήταν ανάποδα κόβοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51΄ Ζορμπάς, 76΄ Γκρομιτσάρης, 82΄ Μάνταλος, 93΄ Τσιντώτας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67΄ Κοντός), Παμλίδης (69΄ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90΄ Τουράμ), Αναστασίου, Ιωάννου, Γκρομητσάρης

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο (77΄ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάια, Μασούντ (67΄ Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (60΄ Μπακασέτας), Γιακουμάκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «“STOP” στην πρωταθλήτρια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.