ΑΕΚ: Η εβδομάδα στην Αγγλία αλλάζει το ροτέισον του Νίκολιτς
Το εξαήμερο στην Αγγλία δίνει νέο πλεονέκτημα στον Νίκολιτς.
Η ΑΕΚ πήρε μία απόφαση που μπορεί να επηρεάσει περισσότερο το αγωνιστικό πλάνο απ’ όσο φαίνεται. Μετά το παιχνίδι με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου, η αποστολή θα παραμείνει στην Αγγλία μέχρι την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 20 του μήνα, χωρίς ενδιάμεση επιστροφή στην Αθήνα.
Ο Μάρκο Νίκολιτς κερδίζει έτσι πέντε καθαρές ημέρες αποκατάστασης και προπόνησης ανάμεσα στα δύο ματς. Δεν υπάρχει ταξίδι πίσω στην Ελλάδα ούτε αγώνας πρωταθλήματος στη μέση, κάτι που μειώνει αισθητά την ανάγκη για μαζικό rotation.
Ο ίδιος κορμός μπορεί να παίξει δύο φορές
Ο Σέρβος τεχνικός έχει ήδη δείξει ότι δεν αλλάζει εύκολα την ενδεκάδα του όταν θεωρεί πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό ρυθμό. Η παραμονή στην Αγγλία τού δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσει τη Σίτι πάνω στον ίδιο βασικό κορμό που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στη Σαχτάρ, με αλλαγές κυρίως για τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου και όχι για ξεκούραση.
Η επιλογή αυτή μπορεί να φέρει και μία δεύτερη συνέπεια: παίκτες που βρίσκονται οριακά έξω από την ευρωπαϊκή ενδεκάδα θα δυσκολευτούν περισσότερο να κερδίσουν λεπτά μέσα σε εκείνο το εξαήμερο. Ο Νίκολιτς έχει μπροστά του ουσιαστικά ένα μικρό ευρωπαϊκό προπονητικό μπλοκ και όχι δύο ξεχωριστά ταξίδια, με επιπτώσεις και στην ιεραρχία.
