Sportime

ΑΕΚ: Γιατί αυτή τη στιγμή είναι πιο έτοιμη από τους αντιπάλους της για το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ ξεκινά πιο έτοιμη από τους ανταγωνιστές

Κώστας Πετρόπουλος 2 λεπτά ανάγνωσης
Η ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς στη νέα σεζόν
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η ΑΕΚ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σεζόν: αλλάζει λιγότερο από τους βασικούς ανταγωνιστές της.

Ο Μάρκο Νίκολιτς δεν χρειάζεται να χτίσει μια ομάδα από την αρχή. Έχει ήδη έναν κορμό που γνωρίζεται, παίκτες που ξέρουν τις απαιτήσεις και μια ενδεκάδα που σε μεγάλο βαθμό έχει συνέχεια από πέρσι. Αυτό φάνηκε και στην πρεμιέρα, όπου χρησιμοποίησε οκτώ ποδοσφαιριστές που μπορούν να ξεκινήσουν και απέναντι στη Λέφσκι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ είναι ότι οι άλλοι ακόμη ψάχνονται.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές αλλαγές και θα αποκτήσει κι άλλους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ επίσης βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογών. Η ΑΕΚ, αντίθετα, ξεκινά από ένα ήδη λειτουργικό επίπεδο και προσθέτει κομμάτια.

Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: διαθέτει πολλούς διαφορετικούς παίκτες που μπορούν να τελειώσουν μια φάση.

Ο Γιόβιτς μπορεί να σκοράρει χωρίς να χρειάζεται ιδανική ευκαιρία. Ο Βάργκα έχει ποιότητα στο τελείωμα. Ο Ζίνι μπορεί να δημιουργήσει γκολ μέσα από δύναμη και προσωπική μονομαχία. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται πάντα να παίξει τέλεια για να βρει γκολ.

Το σημείο που χρειάζεται βελτίωση είναι η άμυνα όταν χάνεται η μπάλα. Με τον Βιτάλις να ανεβαίνει και να κινείται πολύ, δημιουργούνται κάποιες φορές χώροι πίσω του. Απέναντι στον Ηρακλή δεν κόστισαν. Απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους μπορεί να κοστίσουν.

Αν ο Νίκολιτς λύσει αυτό το πρόβλημα χωρίς να χάσει την επιθετική ποιότητα, η ΑΕΚ θα έχει κάτι πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα: ομάδα που είναι ήδη έτοιμη να κερδίζει, την ώρα που οι άλλοι ακόμη προσπαθούν να γίνουν ομάδα.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Πετρόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα