ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η δοκιμή του Καρέρα με τριάδα στην άμυνα και Ολιβέιρα φορ

Η ΑΕΚ χθες έκανε την πρώτη της προπόνηση προετοιμασίας για το πολύ κρίσιμο ματς με την Ζόρια στην Ουκρανία αύριο (22:00, Cosmote Sport 2) το βράδυ.
ΑΕΚ: Η δοκιμή του Καρέρα με τριάδα στην άμυνα και Ολιβέιρα φορ

Η ΑΕΚ χθες έκανε την πρώτη της προπόνηση προετοιμασίας για το πολύ κρίσιμο ματς με την Ζόρια στην Ουκρανία αύριο (22:00, Cosmote Sport 2) το βράδυ.

Και ο Μάσιμο Καρέρα δούλεψε με την βασική σκέψη του για το ματς της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Εκεί που η ΑΕΚ θέλει να κερδίσει την ουκρανική ομάδα, διότι μόνο έτσι θα έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ μετρά 0/2 στον όμιλο, όπως και η Ζόρια, ενώ Λέστερ-Μπράγκα έχουν μόνο νίκες. Και αυτό δημιουργεί την αναγκαιότητα στην ΑΕΚ να πάει για 6 βαθμούς στα διπλά ματς με την Ζόρια εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.

Οι «κιτρινόμαυροι» για το ματς της Πέμπτης έχουν ξανά σημαντικές ελλείψεις. Ο Μπακάκης είναι θετικός σε κορωνοϊό, ο Σιμόες ανέτοιμος όπως και ο Γαλανόπουλος, ενώ στη διαδικασία της επιστροφής είναι οι Σιμάνσκι (εκτός λίστας)-Λιβάι Γκαρσία, ενώ για την Ευρώπη δεν υπολογίζεται ο Παουλίνιο. Ο Καρέρα δούλεψε χθες αρκετά στην επίθεση και δη στα στημένα. Διότι θεωρεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει από εκεί κέρδη αν τα εκμμεταλευτεί, όπως έκανε και στο 1-1 με τον ΟΦΗ πριν λίγες ημέρες. Και με τον Πέτρο Μάνταλο σε καλό μομέντουμ θέλει να εκμεταλλευτεί ότι έχει ψηλούς παίκτες στο ρόστερ.

Η δοκιμή 11αδας του Καρέρα

Ο Ιταλός προπονητής χθες στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, δουλεύοντας στην βασική του σκέψη έβαλε τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Τον Τσιγκρίνσκι που επανέρχεται από τραυματισμό σε κεντρικό ρόλο, με Νεντελτσεάρου και Σβάρνα στο πλάι του. Τον Σάκχοφ με τον Κρίστιτσιτς στον άξονα ελλείψει άλλων χαφ να δώσουν ανάσες στον Ουκρανό και τον Σέρβο, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξί μπακ χαφ που επανέρχεται, τον Ινσούα αριστερό μπακ χαφ, τον Μάνταλο με τον Τάνκοβιτς στα άκρα, με τον Ολιβέιρα στην θέση του σέντερ φορ για το 3-4-3. Ενα σύστημα που πάντως μετατρέπεται και σε 3-5-2 με τον Μάνταλο μπροστά από τα χαφ και τον Σουηδό κοντά στον Ολιβέιρα στην γραμμή κρούσης. Οπότε θα μπορεί κατά τη διάρκεια του ματς ο Καρέρα να το διαφοροποιεί ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας.

Η αποστολή της ΑΕΚ για Ζόρια

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ θα πάρει μαζί του 24 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα με την Ζόρια και στην αποστολή βρίσκονται κανονικά οι Τσιγκρίνσκι-Αλμπάνης-Γαλανόπουλος. Εκτός είναι οι ανέτοιμοι Σιμόες και Σιμάνσκι, ο Παουλίνιο που δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα, ο Μπακάκης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και οι τραυματίες Γκαρσία και Σαρδέλης.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί σήμερα το πρωί από την Αθήνα αεροπορικώς για το αεροδρόμιο της Ζαπορίζια αποτελείται από τους εξής: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Χνιντ, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου Καρέρα-Τσιγκρίνσκι και ακολούθως η προπόνηση στο «Zaporizhzhya City Stadium».

Καλά νέα από Σιμόες-Γκαρσία

Ο Αντρέ Σιμόες είναι ξανά «παρών». Όπως αναμενόταν ο Πορτογάλος χαφ πήρε κανονικά μέρος στη χθεσινή προπόνηση, γυρίζοντας ουσιαστικά νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Φυσικά, έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Ζόρια και θα μείνει στην Αθήνα να δουλέψει ατομικά σήμερα και αύριο. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να τεθεί στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για το ματς με τον Άρη (εφόσον αυτό φυσικά διεξαχθεί). Οι επόμενες προπονήσεις θα δείξουν την ετοιμότητα του Σιμόες, ο οποίος φυσικά μετά τη διακοπή θα είναι στο 100%. Ευχάριστα είναι τα νέα και για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος καθημερινά ανεβάσει ρυθμούς. Μάλιστα, χθες η ΠΑΕ πόσταρε μία φωτογραφία του χαμογελαστού Γκαρσία απ’ την προπόνηση γράφοντας: «Χαμογελάει, γιατί ξέρει ότι είναι ο επόμενος». Και οντως αυτόν περιμένει ο Καρέρα, μετά τη διακοπή για να «σβήσει» το ιατρικό δελτίο.

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Με 4 παικταράδες μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Με 4 παικταράδες μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έχει πάρει τα πάνω της για τα καλά και πλέον η πεποίθηση που υπάρχει πέριξ του κλαμπ είναι πως μπορεί να κάνει τα πάντα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Κραϊόβα: Ζωντανά και σε ελεύθερο κανάλι ο «τελικός» για την 8άδα του Conference League

ΑΕΚ – Κραϊόβα: Ζωντανά και σε ελεύθερο κανάλι ο «τελικός» για την 8άδα του Conference League

Η ΑΕΚ θέλει την είσοδο στην 8άδα και την απευθείας πρόκριση στους «16». Και το καθοριστικό ματς με την Κραϊόβα θα μεταδοθεί όχι μόνο συνδρομητικά, αλλά και από ελεύθερο κανάλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Πόσα χρήματα βάζει στα ταμεία της η Ένωση αν πάρει τη νίκη με την Κραϊόβα

ΑΕΚ: Πόσα χρήματα βάζει στα ταμεία της η Ένωση αν πάρει τη νίκη με την Κραϊόβα

Η αναμέτρηση με την Κραϊόβα δεν είναι απλώς αγώνας πρόκρισης για την ΑΕΚ· είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να εκτοξεύσει τα έσοδά της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός είναι ο παίκτης κλειδί του Νίκολιτς

ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός είναι ο παίκτης κλειδί του Νίκολιτς

Η άνοδος της ΑΕΚ όπως π.χ. και η τεράστια νίκη στην έδρα της Σαμσουνσπόρ δείχνουν να έχουν έναν κοινό παρανομαστή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

Μπορεί να μην ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά η ΑΕΚ δείχνει να προχωρά σημαντικά για δεξί μπακ

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ ζει την κορυφαία ευρωπαϊκή της χρονιά από το 1963 – Γιατί πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και την Κραϊόβα – Τι έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Η ΑΕΚ ζει την κορυφαία ευρωπαϊκή της χρονιά από το 1963 – Γιατί πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και την Κραϊόβα – Τι έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Ο Ανδρέας Δημάτος, με εκτενή ανάρτηση στο Facebook, υπογραμμίζει ότι η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή συγκομιδή βαθμών της σύγχρονης ιστορίας της

Ποδόσφαιρο