Sportime

ΑΕΚ: Η ΛΑΣΚ θα δείξει αν αντέχει

Η ΛΑΣΚ θα τεστάρει τις νέες επιθετικές ισορροπίες της ΑΕΚ

Λευτέρης Παυλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Νίκολιτς (@InTime)
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το 5-0 επί του Άρη έδωσε στον Νίκολιτς κάτι περισσότερο από καλή ψυχολογία. Του έδειξε ότι η ΑΕΚ μπορεί να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα Μάγερ, δύο φορ και δύο μπακ που ανεβαίνουν πολύ, χωρίς να χάνει τη σύνδεσή της. Ο Μάγερ έμπαινε μέσα, ο Ρότα και ο Πήλιος έδιναν πλάτος και ο Βάργκα έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε: ζούσε μέσα στην περιοχή και τελείωνε τις φάσεις. Δύο γκολ, με το δεύτερο από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, σε ένα βράδυ όπου η ΑΕΚ βρήκε χώρους και τους τιμώρησε.

Η παγίδα βρίσκεται ακριβώς εκεί

Με τη ΛΑΣΚ δεν μπορείς να ανεβάσεις όλη την ομάδα και να θεωρήσεις ότι η χαμένη μπάλα τελείωσε τη φάση. Οι Αυστριακοί παίζουν με τριάδα πίσω, χρησιμοποιούν πολύ τα άκρα και μόλις κλέψουν ψάχνουν γρήγορα κάθετα τους Ούσορ και Αντενιράν. Στη Γλασκώβη έχασαν 3-0 από τη Σέλτικ, αλλά δημιούργησαν αρκετά ώστε το σκορ να τους αδικεί. Στη ρεβάνς βρέθηκαν συνολικά 0-4 πίσω και γύρισαν την πρόκριση με 5-1. Αυτή δεν είναι ομάδα που θα χαλάσει επειδή θα δεχθεί πρώτη γκολ.

Γι’ αυτό η πεντάρα δεν πρέπει να σπρώξει τον Νίκολιτς σε περισσότερο ρίσκο. Πρέπει να τον πείσει ότι βρήκε επιθετικές συνεργασίες που αξίζει να κρατήσει, αλλά με καλύτερη ασφάλεια πίσω από την μπάλα. Ο Βάργκα έχει θέση στο ευρωπαϊκό πλάνο. Το πραγματικό στοίχημα είναι να συνεχίσει η ΑΕΚ να του γεμίζει την περιοχή χωρίς να αφήσει στη ΛΑΣΚ το γήπεδο που λατρεύει όταν κλέβει και φεύγει

Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα