ΑΕΚ–Κόμο: Η UEFA κλείνει το σενάριο της Ρέτζιο Εμίλια
Η UEFA καταγράφει πλέον επίσημα το Σινιγκάλια ως έδρα.
Η εκκρεμότητα για την έδρα του Κόμο–ΑΕΚ ουσιαστικά τελείωσε.
Μέχρι τις 28 Αυγούστου η κατάσταση ήταν διαφορετική. Το «Giuseppe Sinigaglia» είχε πάρει το πράσινο φως της τοπικής Επιτροπής Εποπτείας μετά τις εργασίες αναβάθμισης, όμως απέμενε η τελική έγκριση για τις απαιτήσεις του Champions League. Η ANSA κατέγραφε τότε ως εναλλακτική λύση το Mapei Stadium της Ρέτζιο Εμίλια.
Το νεότερο δεδομένο είναι πολύ πιο ισχυρό: η ίδια η UEFA καταγράφει πλέον το Κόμο–ΑΕΚ της 24ης Νοεμβρίου με έδρα το «Giuseppe Sinigaglia». Η επίσημη σελίδα πληροφοριών του αγώνα εμφανίζει συγκεκριμένα το γήπεδο του Κόμο, κάτι που πρακτικά κλείνει το προηγούμενο σενάριο μετακόμισης.
Γιατί χρειάστηκε ολόκληρο καλοκαίρι
Η Κόμο είχε μπροστά της σημαντική λίστα εργασιών για να μπορέσει να κρατήσει την παρθενική της Champions League συμμετοχή δίπλα στη λίμνη.
Το γήπεδο διευρύνθηκε κατά 2,5 μέτρα, έγιναν παρεμβάσεις στην Curva Ovest, στις ζώνες Τύπου και στις υποδομές, ενώ προβλέφθηκαν περίπου 150 θέσεις στάθμευσης για τις απαιτήσεις της UEFA. Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια η χωρητικότητα υπολογίζεται περίπου στις 10.875 θέσεις, εκ των οποίων περίπου 700 για φιλοξενούμενους οπαδούς.
Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση της 24ης Νοεμβρίου θα γίνει σε ένα μικρό, ιδιαίτερα «κλειστό» γήπεδο και όχι στο πολύ μεγαλύτερο Mapei Stadium.
Και δεν αφορά μόνο την Ένωση. Η UEFA έχει ορίσει την Κόμο γηπεδούχο απέναντι σε Λειψία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΑΕΚ και Παρί Σεν Ζερμέν στη league phase.
Το Σινιγκάλια, επομένως, δεν πέρασε απλώς ένα τεστ.
Μπαίνει για πρώτη φορά στον χάρτη του Champions League.
