ΑΕΚ: Θέλει να ξεσπάσει χωρίς τον Μάγερ
Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Μάγερ. Ζούμπκοφ και Κοϊτά διεκδικούν τη θέση του, ενώ ο Στρακόσα παραμένει αμφίβολος.
Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες το Σάββατο (24/10, 20:00) απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά θα παίξει χωρίς τον Λόβρο Μάγερ. Ο Κροάτης είναι τιμωρημένος. Έχει δώσει επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες στην ομάδα. Ο Νίκολιτς πρέπει να βρει άλλον παίκτη για την τελευταία πάσα.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έχει κάνει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Νίκησε 4-0 τον Ηρακλή, 5-0 τον Άρη και 3-0 τον ΟΦΗ. Δώδεκα γκολ υπέρ, κανένα κατά. Μετά όμως ήρθαν οι δύο ήττες στο Champions League, 3-1 από τη Σαχτάρ και 5-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο κόσμος περιμένει τώρα να δει την ομάδα του να σηκώνει κεφάλι.
Ο Παναιτωλικός έρχεται με τέσσερις συνεχόμενες ήττες, έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ και δεχτεί δέκα. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει και προβλήματα με τραυματισμούς. Ο Γκράναθ δύσκολα θα αγωνιστεί, ο Σατσιάς παραμένει εκτός και ο τερματοφύλακας Κουτσερένκο παραμένει αμφίβολος.
Η επιλογή του Νίκολιτς χωρίς τον Μάγερ
Για τη θέση του Μάγερ υπάρχουν δύο βασικές λύσεις. Ο Ζούμπκοφ διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Κοϊτά μπορεί να παίξει δεξιά, με τον Κουτέσα στην άλλη πλευρά. Η ενδεκάδα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Οι Γιόβιτς και Βάργκα αναμένεται να παίξουν ξανά μαζί στην επίθεση. Για να βρουν γκολ, όμως, χρειάζονται καλές πάσες και σέντρες. Εκεί θα φανεί πόσο λείπει ο Μάγερ. Αν η ΑΕΚ σκοράρει νωρίς, θα κάνει τη ζωή της πολύ πιο εύκολη. Αν όχι, θα πρέπει να προσέξει να μη βιαστεί και δώσει ευκαιρίες στον αντίπαλο.
Ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Στρακόσα, με τον Μπρινιόλι έτοιμο να συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια. Η Ένωση είχε κερδίσει 2-0 τον Παναιτωλικό στο φιλικό της 4ης Οκτωβρίου, αλλά τώρα παίζει για βαθμούς.
Η ΑΕΚ έχει 14 βαθμούς σε έξι αγώνες. Με νίκη φτάνει τους 17 και ανεβαίνει προσωρινά δεύτερη. Ακολουθούν ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα και η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρώπη. Πριν από αυτά τα δύσκολα ματς, το Σάββατο χρειάζεται το τρίποντο.
