ΑΕΚ: Το σχέδιο για μία εβδομάδα στην Αγγλία πριν από τη Σίτι
Η ΑΕΚ ετοιμάζει ειδικό πλάνο για τα ματς Αγγλίας.
Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα από τα πιο απαιτητικά διαστήματα της σεζόν και ήδη ετοιμάζει μια κίνηση για να γλιτώσει την ομάδα από περιττή ταλαιπωρία. Ο Μάρκο Νίκολιτς έχει κάνει γνωστό ότι η Ένωση σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει αναβολή του αγώνα με τον Ατρόμητο, που είναι προγραμματισμένος ανάμεσα στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Αγγλία.
Η ΑΕΚ παίζει με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου και έξι ημέρες αργότερα αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μάντσεστερ. Αν εγκριθεί η αναβολή, η αποστολή θα μπορεί να μείνει όλη την εβδομάδα στην Αγγλία, χωρίς να επιστρέψει στην Αθήνα και να ξαναταξιδέψει μέσα σε λίγες ημέρες.
Η σκέψη έχει ξεκάθαρη λογική. Από τις 10 Οκτωβρίου και μετά η ΑΕΚ μπαίνει σε πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Ακολουθούν επίσης ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός εκτός έδρας, πριν από το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο Νίκολιτς ξέρει ότι σε αυτό το διάστημα δεν θα κριθούν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και οι αντοχές του ρόστερ. Γι’ αυτό η σωστή διαχείριση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ενδεκάδα.
Και κάπως έτσι, η αναβολή ενός αγώνα πρωταθλήματος μπορεί να γίνει κομμάτι της στρατηγικής της ΑΕΚ για τον Οκτώβριο.
