Sportime

Σταύρος Πήλιος και η αντίδραση που κράτησε πέντε λεπτά

Το γκολ του Πήλιου μείωσε τη διαφορά στο Έτιχαντ, όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το 2-1 και δέχθηκε σχεδόν αμέσως τρίτο γκολ.

Λευτέρης Παυλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Σταύρος Πήλιος της ΑΕΚ σουτάρει και πετυχαίνει το 2-1 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League 2026-2027. Φωτογραφία: © INTIME SPORTS / Δημήτρης Κάμσης.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Σταύρος Πήλιος σκόραρε στο «Έτιχαντ» με τελείωμα που θα ζήλευε επιθετικός. Στο 52΄ έφερε την ΑΕΚ στο 2-1 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν η πρώτη τελική της Ένωσης στην εστία. Πέντε λεπτά μετά, ο Τσερκί έκανε το 3-1. Αν κάτι αξίζει να κρατήσει η Ένωση από αυτή τη βραδιά, δεν είναι μόνο το γκολ του αριστερού μπακ. Είναι όσα δεν κατάφερε να κάνει αμέσως μετά.

Ο Μάρκο Νίκολιτς έβαλε στο ημίχρονο τον Ζίνι και τον Κοϊτά, αναζητώντας μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ΑΕΚ βγήκε απειλητικά, ο Ζίνι έβγαλε τον Πήλιο στον χώρο και εκείνος τελείωσε διαγώνια απέναντι στον Ντοναρούμα. Ένας αμυντικός πέρασε στην περιοχή και πήρε την απόφαση που έλειψε σε άλλες επιθέσεις της ομάδας του.

Η συνέχεια που έλειψε

Το σημαντικό δεν είναι ότι η ΑΕΚ είχε την ποιότητα να ανατρέψει το 2-0. Αυτό θα ήταν υπερβολική ανάγνωση ενός γκολ. Στο 2-1, όμως, μπορούσε να προσπαθήσει να κρατήσει τη Σίτι μακριά από την περιοχή της για λίγο, να χαμηλώσει τον ρυθμό και να υποχρεώσει τους γηπεδούχους να ξαναχτίσουν την επίθεσή τους. Δεν το πέτυχε.

Ο Φόντεν βρήκε τον Τσερκί στο 57΄ και το ματς άλλαξε ξανά. Τα δύο επόμενα γκολ του Φόντεν μεγάλωσαν τη διαφορά. Δεν χρεώνεται στον Πήλιο το ότι η αντίδραση σταμάτησε. Ακριβώς το αντίθετο. Η δική του παρουσία ήταν η απόδειξη πως η ΑΕΚ μπορούσε να βρει έναν καθαρό δρόμο προς την αντίπαλη εστία.

Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά τον αγώνα ότι η ομάδα έπεσε μετά το τρίτο γκολ και χρειαζόταν μεγαλύτερη συνοχή. Δεν μπόρεσε να χαρεί το πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ, καθώς προηγήθηκε η βαριά ήττα. Η τοποθέτησή του φωτίζει το ουσιαστικό πρόβλημα περισσότερο από την ατομική του επιτυχία.

Στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται ο βασικός στόχος της ΑΕΚ, το μάθημα είναι συγκεκριμένο. Δεν αρκεί μια επιτυχημένη επίθεση για να αλλάξει η πορεία ενός δύσκολου αγώνα. Χρειάζεται και η επόμενη, εξίσου αποφασιστική, αμυντική αντίδραση. Ο Πήλιος έκανε το δικό του κομμάτι. Η συνέχεια ανήκει σε όλη την ομάδα.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Champions League Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα