ΑΕΛ

Κούγιας: «Γι’ αυτό έδειραν τον Μητροπολίτη. Θα κρατήσω τις μετοχές για όλη μου τη ζωή»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του την Παναχαϊκή, αλλά και στο επεισόδιο που είχε ο Γιώργος Μπάρλος με τον Μητροπολίτη.
Κούγιας: «Γι’ αυτό έδειραν τον Μητροπολίτη. Θα κρατήσω τις μετοχές για όλη μου τη ζωή»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του την Παναχαϊκή, αλλά και στο επεισόδιο που είχε ο Γιώργος Μπάρλος με τον Μητροπολίτη.

Με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από την ημέρα που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε τόσο για τους «βυσσινί», όσο και για την πρώην ομάδα του την Παναχαϊκή, την αδυναμία της να πληρώσει για την εγγυητική και το επεισόδιο που είχε ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Μπάρλος με ιερείς.

 

Σε ό,τι αφορά στην Παναχαϊκή, ο Κούγιας δήλωσε:

«Σαν χθες 28 Ιουλίου 2015, αφού χάρισα προηγουμένως τις μετοχές της ιστορικής Παναχαϊκής στους εκλεκτούς της ερασιτεχνικής επιχειρηματίες από την Πάτρα και την Ελευσίνα οι οποίοι την «απελευθέρωσαν» από εμένα και από τότε την υποβίβασαν και την διέλυσαν δύο φορές στα τοπικά πρωταθλήματα της Πάτρας και σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν μία εγγυητική 150.000€ και γι’ αυτό έδειραν ακόμη και τον Μητροπολίτη Πατρών, έγινε η συμβολαιογραφική μεταβίβαση του 90% των μετοχών της ΑΕΛ και του προπονητικού κέντρου των Δένδρων από τον Σωτήρη Πλεξίδα (αυτός για λογαριασμό της LA FARM είχε αγοράσει την ΑΕΛ, λόγω των νομικών κωλυμάτων του Βαγγέλη Πλεξίδα να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ) σε εμένα.

Αυτά τα έξι χρόνια ήταν γεμάτα χαρές και λύπες, άλλοτε αισθάνθηκα υπερηφάνεια, άλλοτε αγανάκτηση και πολλές φορές ντράπηκα ακούγοντας να βρίζουν χυδαία μαζί με την διοίκηση της ερασιτεχνικής όλοι οι αλήτες και οι κακοποιοί (έστω αυτοί οι 100-200) την αείμνηστη μητέρα μου, εμένα και τα παιδιά μου με χυδαίο τρόπο και χυδαίες εκφράσεις, αλλά ήταν και είναι και τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια.

Έχω αποφασίσει να κρατήσω αυτές τις μετοχές για όλη μου την ζωή και μαζί με τον γιό μου και την κόρη μου και με υποδομή το δικηγορικό μας γραφείο να την στηρίζουμε πάντα, ώστε να μην πτωχεύσει και να δίνουμε τίμιες μάχες σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, για να μην τολμήσει να την βλάψει κανείς.

Σκοπός της οικογενείας μας είναι η σύμφωνα με τα ρεαλιστικά δεδομένα της εποχής, όπως είναι το ποδόσφαιρο πλέον στην Ελλάδα να την βοηθούμε να πετυχαίνει, πάντα μέσα από τίμιες διαδικασίες, τους εφικτούς στόχους της.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υγιής προσπάθεια μας θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία μαζί με όλους τους συνεργάτες μας που πλέον είναι αυτοί που δημιούργησαν την μεγάλη ΑΕΛ, να την ξανακάνουμε μια Ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια με λίγα υιοθετημένα ξένα παιδιά που θα προσπαθούν να μάθουν ελληνικά.

Ο πρώτος εφικτός στόχος μας είναι το 2024 που θα γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση μας να έχουμε γίνει μία μόνιμη δύναμη στην Super League 1, να είμαστε μία ποδοσφαιρική ομάδα που θα διεκδικεί στόχους και όχι μόνο την παραμονή της και να έχουμε καταστήσει το ΑΛΚΑΖΑΡ με τις εργασίες οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία με την εξαιρετική Διοίκηση του, το ωραιότερο μουσείο στην Ελλάδα.

Είμαι ευτυχισμένος που ο Θεός και η επιστήμη μου με έχουν ευλογήσει να έχω την οικονομική δυνατότητα και την γνώση να μπορώ να είμαι εγγυητής αυτής της τεράστιας ποδοσφαιρικής ιδέας, της αγάπης των οπαδών της, ώστε να μην εξευτελίζεται όπως συνέβη κατ’ επανάληψη στο παρελθόν με την ίδια την ιστορική ομάδα μας, αλλά και συμβαίνει σήμερα με όλες σχεδόν τις μεγάλες περιφερειακές ομάδες της Ελλάδας».

 

Διαβάστε επίσης

ΑΕΛ: Πουλήθηκε ο Χουσίνο – Αυτό είναι το deal

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Ουάρντα από την ομάδα!

Οριστικό: Αυτή είναι η ομάδα που θα έχει στην εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νοvibet: Το τελευταίο «χαρτί» για Σίστο, ο Μασόν που έρχεται και ο Μπαγκαλιάνης που πάει Super League 2

ΑΕΛ Νοvibet: Το τελευταίο «χαρτί» για Σίστο, ο Μασόν που έρχεται και ο Μπαγκαλιάνης που πάει Super League 2

Η ΑΕΛ έκανε την τελική της κίνηση για Σίστο και περιμένει απάντηση. Μπαίνει στο αεροπλάνο ο Ιβάν Μασόν. Δύο ομάδες της Super League 2 για Μπαγκαλιάνη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Πιέζεται, αλλά δεν θέλει να ακούει ο Γιαννιώτας!

Άρης: Πιέζεται, αλλά δεν θέλει να ακούει ο Γιαννιώτας!

Ο Χιμένεθ ενημέρωσε τον Γιαννιώτα ότι δεν είναι στα πλάνα του, αλλά ο Έλληνας εξτρέμ δεν θέλει να… ακούει για ΑΕΛ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet: Ρώτησε για παίκτη του ΠΑΟΚ!

ΑΕΛ Novibet: Ρώτησε για παίκτη του ΠΑΟΚ!

Για ποιον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ ψάχτηκε η θεσσαλική ομάδα, αλλά είναι απλησίαστο το συμβόλαιο του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νovibet: To παλεύει για Ιβάν Μασόν που ακούστηκε για ΑΕΚ!

ΑΕΛ Νovibet: To παλεύει για Ιβάν Μασόν που ακούστηκε για ΑΕΚ!

Η ΑΕΛ προσπαθεί να πάρει δανεικό από την Σεντ Ετιέν τον Ιβάν Μασόν, ο οποίος ήταν το καλοκαίρι στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης μεταγραφές: Η ΑΕΛ Novibet μπορεί να βοηθήσει στο ξεφόρτωμα

Άρης μεταγραφές: Η ΑΕΛ Novibet μπορεί να βοηθήσει στο ξεφόρτωμα

Ο Άρης ετοιμάζεται για έντονη μεταγραφική δραστηριότητα και τον Ιανουάριο, όμως εκτός από προσθήκες, στο πλάνο μπαίνει δυνατά και το ξεφόρτωμα του ρόστερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet : Αν κάποιος μπορεί, ο Σάββας Παντελίδης είναι….

ΑΕΛ Novibet : Αν κάποιος μπορεί, ο Σάββας Παντελίδης είναι….

Αποστολή αυτοκτονίας ήταν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ Novibet από τον Σάββα Παντελίδη, αλλά…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απασφάλισε ο Παπαθεοδώρου – Τα έβαλε με Μεντιλίμπαρ και είπε για Ολυμπιακό πως «στο σπίτι των Αλεξανδρή και Γιαννακόπουλου δεν μιλάνε για διαιτησία»

Απασφάλισε ο Παπαθεοδώρου – Τα έβαλε με Μεντιλίμπαρ και είπε για Ολυμπιακό πως «στο σπίτι των Αλεξανδρή και Γιαννακόπουλου δεν μιλάνε για διαιτησία»

Σταθερός στις απόψεις του ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έκανε το καυστικό του σχόλιο για τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

ΑΕΛ Νovibet: Τα οικονομικά «θέματα» και οι τάσεις φυγής 11άδατου!

Οι οικονομικές εκκρεμότητες και η τάσεις φυγής του Σοφιάν Τσάκλα. Που δεν είναι ο μόνος που θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet-Ατρόμητος 0-0: Ο Χουτεσιώτης κράτησε το μηδέν στο τέλος σε ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα

ΑΕΛ Novibet-Ατρόμητος 0-0: Ο Χουτεσιώτης κράτησε το μηδέν στο τέλος σε ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα

Το ΑΕΛ Novibet-Ατρόμητος παίζει να ήταν και το χειρότερο παιχνίδι, που έγινε φέτος με μια φάση στο τέλος που κάτι πήγε να γίνει

Ποδόσφαιρο