Sportime

2002: ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Όταν η «Ένωση»... τρόμαξε τη «βασίλισσα» (vid)

Σαν σήμερα, στις 2/10/2002, η «Ένωση» με μεγάλη εμφάνιση, έγραφε ιστορία στους ομίλους του Champions League.

Αλέξανδρος Κωτάκης 2 λεπτά ανάγνωσης
2002: ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Όταν η «Ένωση»... τρόμαξε τη «βασίλισσα» (vid)
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Σαν σήμερα, στις 2/10/2002 η ΑΕΚ «έγραψε» μία από τις πιο σημαντικές σελίδες της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Η «Ένωση» των Ντέμη, Τσιάρτα, Ζαγοράκη, Κατσουράνη και Κασάπη υποχρέωνε τη Ρεάλ Μαδρίτης των Φίγκο, Ζιντάν Ραούλ και Ρομπέρτο Κάρλος σε ισοπαλία 3-3. Επρόκειτο για αναμέτρηση των ομίλων του Champions League σεζόν 2002-03.

H AEK του Ντούσαν Μπάγεβιτς άγγιξε το θαύμα καθώς προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (3-1), με τους Ζιντάν και Γκούτι να... σώζουν την τιμή της «βασίλισσα».

Μάλιστα ο ο Ντέμης Νικολαϊδης, με το γκολ που σημείωσε γινόταν ο πρώτος σκόρερ για ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης ξεπερνώντας τον Δημήτρη Σαραβάκο (24 τέρματα). Στη συνέχεια βεβαίως τον ξεπέρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που σταμάτησε στα 30 με τον Ντέμμη να φτάνει τα 26 στην καριέρα του.

ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Το φιλμ της αναμέτρησης

Χάρη στα γκολ των Τσιάρτα (6'), Μαλαδένη (25') και Νικολαϊδη (28'), οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 3-1, ενώ ο Ζιζού (15') είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Η Ρεάλ του Ντελ Μπόσκε αντέδρασε, ισοφαρίζοντας τελικά σε 3-3 με τους Ζιντάν 39' και Γκούτι 60'.

Ήταν τότε που η «Ενωση» τελείωσε αήττητο στον όμιλο του Champions League, αλλά και χωρίς νίκη, φέρνοντας έξι ισοπαλίες.

Πάντως δεν ήταν αρκετό για να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κι αυτό καθώς η Ρεάλ ήρθε πρώτη με 9 βαθμούς, η Ρόμα δεύτερη με 9 βαθμούς επίσης, η ΑΕΚ τρίτη με 6 (συνέχισε στο τότε Κύπελλο UEFA) ενώ τελευταία τερμάτισε η Γκενκ με 4.

ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: «Νίκος Γκούμας»

Ημερομηνία: 02/10/2002

Σκόρερ: 6' Τσιάρτας, 25' Μαλαδένης, 28' Νικολαΐδης / 15, 40' Ζιντάν, 60' Γκούτι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένιο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσιάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' ΜακΜάναμαν), Ραούλ (81' Μοριέντες).

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Αλέξανδρος Κωτάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα