Κορονοϊος νέα μέτρα: Εξαπατήθηκαν οι εμβολιασμένοι οπαδοί;
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν για το «Κυριακή στο γήπεδο». Πρόκειται για πλήρη εξαπάτηση των οπαδών και όχι μόνο.Κορονοϊός νέα μέτρα: Μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του. Πλήρης εξαπάτηση όσων εμβολιάστηκαν «για να πάρουν τη ζωή τους πίσω» τα νέα μέτρα για γήπεδα, εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση. Κοροϊδία πολιτών, οπαδών χωρίς τέλος.
Κούραση. Πρώτα από όλα ψυχολογική. Δεν ξέρεις πια τι να περιμένεις. Δεν ξέρεις αν μπορείς να προγραμματίσεις το παραμικρό στην καθημερινότητά και τη ζωή σου. Το εμβόλιο και η νέα φάση που έφερε ο κορονοϊός ονομάστηκε «επιχείρηση ελευθερία». Από την αρχή ακούστηκε ειρωνικός ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, αποδείχθηκε και αποδεικνύεται και ψεύτικος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται τελευταία ως από μηχανής Θεός, αλλά τώρα σωπαίνει. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να έχει πει επανειλημμένα πως δεν πρόκειται να υπάρξει ένα νέο οριζόντιο lockdown, ωστόσο αυτό φαίνεται πως έρχεται σε δόσεις. Τα τελευταία μέτρα αποτελούν καίριο πλήγμα στις λεγόμενες «ελευθερίες» του θεωρητικά έχει ο Έλληνας πολίτης. Πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα, πλέον μπαίνουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Το μοντέλο είναι γνωστό πλέον και το γνωρίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο αθλητισμός και η εστίαση είναι οι δύο κλάδοι που δέχονται τα περισσότερα «πυρά» από το ξεκίνημα της πανδημίας. Αυτά είναι που βάλλονται εκ νέου με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Για το ποδόσφαιρο το 10% πληρότητας των γηπέδων με πλαφόν 1000 θεατών αποτελεί οικονομική ταφόπλακα για τις ομάδες. Σε μια περίοδο που κοιτάζουν πώς να διορθώσουν τις αγωνιστικές τους ανορθογραφίες, ουσιαστικά δεν είναι σε θέση να κοιτάξουν το μεταγραφικό κομμάτι, αλλά το καθαρά οικονομικό. Πέρα από μια τεράστια χασούρα μπαίνουν και σε μια διαδικασία εσωστρέφειας, στο κομμάτι ποιος θα μπει στο γήπεδο και ποιος όχι. Προβλήματα που είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα ζήσουν ξανά κάτι τέτοιο.
Όσοι εμβολιάστηκαν για να μπουν γήπεδο;
Από τη στιγμή που το επιτελικό κράτος αγνοεί βασικά ζητήματα διαβίωσης, δεν θα μπορούσε να έχει την παραμικρή αίσθηση για την ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ειδικά μετά τον εγκλεισμό λόγω Covid-19. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν το εμβόλιο για να μπορούσαν να κοινωνικοποιηθούν ξανά. Να μπορούν να αθλούνται, να πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο για φαγητό, να μπορούν να δουν την ομάδα τους στο γήπεδο. Αυτοί έχουν εξαπατηθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Όσο κι αν οι ειδικοί φαίνεται να μην ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται, όσο κι αν έχουν χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη του κόσμου στα όσα λένε, δεν είναι αυτή τη στιγμή δόκιμο να κάνουμε κουβέντα για την ορθότητα των μέτρων. Παράλογα φαίνονται, όπως και όλα όσα έχουμε ακούσει μέσα στην πανδημία. Για ποιο λόγο δηλαδή σε ένα γήπεδο 30.000 να μπαίνουν μόνο 1.000 και όχι 15.000; Ας είναι όμως. Αυτό που ενοχλεί είναι η κοροϊδία.
Δείτε τις αντιδράσεις από τα νέα μέτρα
Όφειλε η πολιτεία να γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο, πως ζούμε σε ένα ασταθές περιβάλλον εξαιτίας του κορονοϊού και να μην τάζει πράγματα που στην πορεία θα πάρει πίσω. Ένας επικοινωνιακός μηχανισμός εντελώς ξεχαρβαλωμένος που περισσότερο αποπροσανατολίζει, παρά καθοδηγεί.
Ο Έλληνας οπαδός έβγαλε από την τσέπη του από 300 έως και 1000 ευρώ για να αγοράσει διαρκείας. Οι ομάδες λαμβάνουν κλήσεις για να δώσουν απαντήσεις και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν. Άγνωστο τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα, με τους περισσότερους συλλόγους να περιμένουν να καλύψουν οικονομικές τρύπες από αυτά.
Κορονοϊος νέα μέτρα: Ζοφερή πραγματικότητα, αβέβαιο μέλλον
Σημασία έχει πως η πραγματικότητα είναι για μία ακόμα φορά ζοφερή και το μέλλον δυσοίωνο. Όλα τα πλάνα, όλες οι στρατηγικές πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Η αβεβαιότητα επιστρέφει και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως μεγαλώνει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που αποφασίζουν και στους αυτούς που ζουν με τις αυτές τις παράλογες αποφάσεις των λίγων. Χάσμα που δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον να γεφυρωθεί.
Ουδείς πλέον πιστεύει πως όλα αυτά τα μέτρα θα είναι μόλις για δύο εβδομάδες. Πλέον το lockdown σε δόσεις, μέχρι να έρθει το καθολικό, είναι το επόμενο πικρό ποτήρι που πρέπει να υποστεί η ελληνική κοινωνία. Και το ερώτημα είναι πόσο πιο μακριά θα πάει η βαλίτσα;
Μέρος του άρθρου δημοσιεύτηκε στην e-sportime, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ
Λάβετε κάθε μέρα την e-sportime δωρεάν στο προσωπικά σας e-mail με μια απλή εγγραφή.