ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόσο υπερήφανος είναι ο κύριος Χαρδαλιάς, πάνω απ’ τα ανθρώπινα συντρίμμια;

Οι απίστευτες δηλώσεις του κύριου Χαρδαλιά σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια, μας θύμισαν για άλλη μια φορά το αδιανόητο μέγεθος της μικροπρέπειας των πολιτικών που μας κυβερνούν.
Πόσο υπερήφανος είναι ο κύριος Χαρδαλιάς, πάνω απ’ τα ανθρώπινα συντρίμμια;

Οι απίστευτες δηλώσεις του κύριου Χαρδαλιά σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια, μας θύμισαν για άλλη μια φορά το αδιανόητο μέγεθος της μικροπρέπειας των πολιτικών που μας κυβερνούν.

Τι μας είπε γι’ αυτήν την τραγωδία των  8 -έως τώρα- νεκρών;

«Η πρόβλεψη που είχαμε, έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε 6 ώρες και σας θυμίζω απλά (!), ότι στη ΜΑΝΔΡΑ έπεσαν 292».

Τι είναι αυτό αν όχι σεμινάριο μικροπολιτικής! Τι άλλο είναι, αν όχι λαϊκισμός πάνω από ανθρώπινα συντρίμμια;

Ενώ θρηνούμε 8 ζωές και ενώ καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες, ο κύριος Χαρδαλιάς αντί να ασχοληθεί με το τι έγινε λάθος σε αυτήν την καταστροφή, μας υπενθυμίζει με σκοπιμότητα μια άλλη φονική θεομηνία επί άλλης κυβέρνησης!

Ένα μικροπολιτικό και ολότελα επαγγελματικό τέχνασμα, για να μεγαλοποιήσει τις προσπάθειες του Υπουργείου του και να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Ενώ όλο αυτό το στηρίζει στο ότι έγινε… λάθος μετεωρολογική πρόβλεψη, άρα αυτό επηρέασε και την κρατική ετοιμότητα.  Και ενώ πρώτα επικαλείται τη λανθασμένη πρόβλεψη, προσθέτει παρακάτω: «…νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε…» (!)

Ας μας εξηγήσει ο κύριος Χαρδαλιάς: τελικά έπαιξε ρόλο η λανθασμένη μετεωρολογική πρόβλεψη ή δεν έπαιξε;

Και συνέχισε:

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές… Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι είμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Φαινόμενα τα οποία δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Φαινόμενα τα οποία – όσο και να βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης – αποδεικνύεται ότι η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, οι συνθήκες δυσκολεύουν».

Τρίτος άξονας μικροπολιτικής στις δηλώσεις του κύριου Χαρδαλιά:

Και πάλι μπροστά μας η κλιματική αλλαγή σαν διαχρονικός μπαμπούλας αλλά και σαν δικαιολογία! Θυμόμαστε πως την είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ακόμα και ο κύριος Τσιόδρας σε κάποιες στιγμές που δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε αν μιλάει ως Λοιμωξιολόγος ή ως Περιβαλλοντολόγος – Οικολόγος!

Το μάθαμε κι αυτό λοιπόν. Για τις καταστροφές στη Εύβοια φταίει η κλιματική αλλαγή. Όπως στη Μάνδρα και στο Μάτι έφταιγαν τα αυθαίρετα! Όπως στην Ηλεία έφταιγε ο στρατηγός άνεμος και οι… ασύμμετρες απειλές! Όπως για τον κορονοϊό, φταίει ο… παγκολίνος!

Ποιος είπε στον κύριο Χαρδαλιά πως δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια φαινόμενα και τα ζούμε λόγω της κλιματικής αλλαγής; Φονικές πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί και άλλες θεομηνίες, συνέβαιναν ανέκαθεν. Αυτό που δεν έχουμε ζήσει ποτέ, είναι η κατάλληλη πρόληψη και η αντιμετώπιση ενός οργανωμένου κράτους, απέναντι σε τέτοια τραγικά γεγονότα. Και ένα άλλο που δεν έχουμε ζήσει ποτέ, είναι η ανάληψη ευθυνών από τους εκάστοτε πολιτικούς που έδειξαν και δείχνουν εγκληματική αμέλεια για την προστασία των πολιτών.

Αυτά ναι, δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ!

Και φτάνουμε στο απόγειο των αστείων δικαιολογιών του κύριου Χαρδαλιά.

Κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Υφυπουργό για ποιον λόγο δεν λειτούργησε η υπηρεσία μηνυμάτων Πολιτικής Προστασίας, του 112.

Ξέρετε. Αυτή η υπηρεσία που μας έστελνε συχνά πυκνά sms με ήχους… συναγερμού κατά την περίοδο του lockdown και μας υπενθύμιζε να… μένουμε σπίτι, να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά και άλλα τέτοια χαριτωμένα…

Ο Υφυπουργός απάντησε:

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».

Δηλαδή τι μας είπε ο κύριος Χαρδαλιάς;

Ότι το 112 δεν χρησιμοποιήθηκε για να ΜΗΝ φύγουν από τα σπίτια τους οι άνθρωποι και πνιγούν στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν.

Άρα κατά το σκεπτικό του κύριου Χαρδαλιά ήταν προτιμότερο και σοφότερο επιχειρησιακά να μη στείλουν τίποτα στους πολίτες, παρά να τους αποσταλεί ένα sms που να τους καθοδηγεί να μείνουν στα σπίτια τους!

Για να μη δημιουργηθεί πανικός!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι σαν να θεωρούν δεδομένο πως οι πολίτες θα κάνουν το αντίθετο από αυτό που θα τους προτείνει η πολιτική προστασία!

Ενώ στη τραγωδία του Ματιού η ΝΔ ως αντιπολίτευση φώναζε πως αν υπήρχε η λειτουργία του 112 θα είχαν σωθεί πολλές ζωές!

Και όντως θα είχαν σωθεί. Αλλά γιατί μας εμφανίζουν το 112 τώρα, σαν ένα εργαλείο που μπορεί να επιφέρει πανικό;

Για να καλύψουν την ανευθυνότητα τους;

Φταίει η ΕΜΥ λοιπόν. Φταίει η κλιματική αλλαγή. Φταίνε τα χιλιοστά βροχής. Φταίνε οι πολίτες που προσπάθησαν να σωθούν, ενώ δεν είχαν καμία επίσημη κατεύθυνση από το κράτος.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…

 

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Πόσο υπερήφανος είναι ο κύριος Χαρδαλιάς, πάνω απ’ τα ανθρώπινα συντρίμμια;».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΠτΔ – Κώστας Τασούλας: Ήττα της Δημοκρατίας – Εξελέγη ο «κομματάρχης» της ΝΔ σε ένα στημένο μονόπρακτο χωρίς λαϊκή αποδοχή

ΠτΔ – Κώστας Τασούλας: Ήττα της Δημοκρατίας – Εξελέγη ο «κομματάρχης» της ΝΔ σε ένα στημένο μονόπρακτο χωρίς λαϊκή αποδοχή

Συνεχίζεται η κατρακύλα του αξιώματος μετά τη Σακελλαροπούλου - Με ΠτΔ Τασούλα η Δημοκρατία ηττήθηκε από τα... αποδυτήρια

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο: Τα «αλητόπαιδα» μαζεύονται πίσω στη μάνα Εκκλησία

Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο: Τα «αλητόπαιδα» μαζεύονται πίσω στη μάνα Εκκλησία

Ζητά η ψυχή από μόνη της να πάρει οξυγόνο Χριστού - Στην πιο ευλογημένη περίοδο του χρόνου, να εισέλθουμε με το ταπεινό πνεύμα του Τελώνη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Καύση νεκρών: Ελεεινό κείμενο του προέδρου Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ζητά από την Εκκλησία να αποδεχτεί τις αποτεφρώσεις!

Καύση νεκρών: Ελεεινό κείμενο του προέδρου Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ζητά από την Εκκλησία να αποδεχτεί τις αποτεφρώσεις!

Ο Αντώνης Αλακιώτης κατηγορεί την Εκκλησία για «μισαλλοδοξία» και «προσβολή νεκρού» επειδή δεν δέχεται να γίνεται ο άνθρωπος σκόνη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τέμπη: Δεν ξεχνάμε, δεν αποπροσανατολιζόμαστε – Όσο ήταν έγκλημα η έκρηξη, τόσο ήταν και η σύγκρουση

Τέμπη: Δεν ξεχνάμε, δεν αποπροσανατολιζόμαστε – Όσο ήταν έγκλημα η έκρηξη, τόσο ήταν και η σύγκρουση

Σύγκρουση - έκρηξη - συγκάλυψη: Αυτό είναι το τρίπτυχο του εγκλήματος που δεν επιτρέπεται να αποσιωπηθεί σε κανένα από τα 3 μέρη του

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Για κάθε Άγγελο του κόσμου

Για κάθε Άγγελο του κόσμου

Ας αφήσουμε τις κατάρες στους ενόχους και τις υποκριτικές κατηγορίες στον Θεό - Τη συγγνώμη στον Άγγελο την οφείλουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εκτρώσεις: Φρίκη με τον ρατσισμό των πάνελ για τα αγέννητα ΑμΕΑ – «Να αφήνουμε τα μωρά με σύνδρομο Down και αυτισμό να γεννιούνται;»

Εκτρώσεις: Φρίκη με τον ρατσισμό των πάνελ για τα αγέννητα ΑμΕΑ – «Να αφήνουμε τα μωρά με σύνδρομο Down και αυτισμό να γεννιούνται;»

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τις αθλιότητες που ακούστηκαν σε εκπομπή του Alpha - Τύφλα να 'χει η ευγονική των Ναζί!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ο Άρης Σερβετάλης μίλησε άψογα για τις εκτρώσεις και το woke κατεστημένο έβγαλε αφρούς – Αυτή είναι η αλήθεια, σας αρέσει – δεν σας αρέσει!

Ο Άρης Σερβετάλης μίλησε άψογα για τις εκτρώσεις και το woke κατεστημένο έβγαλε αφρούς – Αυτή είναι η αλήθεια, σας αρέσει – δεν σας αρέσει!

Ακόμα και ένα παρατημένο μωρό έχει περισσότερη τύχη από ένα δολοφονημένο - Ο Άρης Σερβετάλης είπε τα πράγματα με το όνομά τους

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μεγαλειώδης ξεσηκωμός για το έγκλημα στα Τέμπη: Ούτε στη Βόρεια Κορέα τέτοιο «μαύρο», αλλά το μήνυμα εστάλη και φέρνει σεισμό

Μεγαλειώδης ξεσηκωμός για το έγκλημα στα Τέμπη: Ούτε στη Βόρεια Κορέα τέτοιο «μαύρο», αλλά το μήνυμα εστάλη και φέρνει σεισμό

Οι ιστορικές συγκεντρώσεις εντός και εκτός Ελλάδας έδειξαν ότι ο Έλληνας έχει συνδέσει τη μοίρα της υπόθεσης των Τεμπών με τη δική του

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Επισκοπική «εκκλησία»: Να πώς καταντούν όσοι καταπατούν το Ευαγγέλιο  – Μια θλιβερή σέκτα που κανακεύει τα πάθη

Επισκοπική «εκκλησία»: Να πώς καταντούν όσοι καταπατούν το Ευαγγέλιο – Μια θλιβερή σέκτα που κανακεύει τα πάθη

Διαστροφή του Ευαγγελίου, ΛΟΑΤΚΙσμος, σκάνδαλα και απαξίωση - Την εκπρόσωπο αυτής της άθλιας «εκκλησίας» αποθέωσαν τα δυτικά μέσα

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μαζική παρακολούθηση μέσω AI: Απόλυτος τεχνοφασισμός στην ΕΕ με νέο νόμο – Οι τρομακτικές θέσεις που στήριξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μαζική παρακολούθηση μέσω AI: Απόλυτος τεχνοφασισμός στην ΕΕ με νέο νόμο – Οι τρομακτικές θέσεις που στήριξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βιομετρική παρακολούθηση και εντοπισμό συναισθημάτων φέρνει ο νόμος AI Act - Η Ελλάδα είχε την πιο σκληροπυρηνική θέση για τη ψηφιακή χούντα που επιβάλλει η ΕΕ!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αχρείοι έφτυσαν τον Κατσαντώνη, γιατί πρωτύτερα εμείς επιτρέψαμε να «φτύνουν» την ιστορία μας

Αχρείοι έφτυσαν τον Κατσαντώνη, γιατί πρωτύτερα εμείς επιτρέψαμε να «φτύνουν» την ιστορία μας

Άραγε πόσα ελληνόπουλα γνωρίζουν ποιος υπήρξε ο Κατσαντώνης; - Οι «αφορισμοί» είναι εύκολοι, αλλά για το κατάντημα αυτό φταίμε όλοι...

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άγιος Αντώνιος: «Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν, και θα λένε τρελούς τους λογικούς» – Ήρθε αυτός ο καιρός – Τον ζούμε

Άγιος Αντώνιος: «Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν, και θα λένε τρελούς τους λογικούς» – Ήρθε αυτός ο καιρός – Τον ζούμε

Ο Άγιος Αντώνιος προέβλεπε την παράνοια της εποχής μας - Σήμερα που κάθε έννοια έχει διαστραφεί και η αλήθεια διώκεται σαν ψέμα

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ο Α.Γεωργιάδης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στο ΕΣΥ με ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους ασθενείς στα επείγοντα!

Ο Α.Γεωργιάδης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στο ΕΣΥ με ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους ασθενείς στα επείγοντα!

Θέλουν να μας σκανάρουν «για το καλό μας» - Αντί για προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Άδωνις φέρνει σύστημα παρακολούθησης τύπου «Όργουελ»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μια εξαιρετική συνέντευξη του Μελ Γκίμπσον: «Οι Απόστολοι πέθαναν αντί να αρνηθούν την πίστη τους – Κανείς δεν πεθαίνει για ένα ψέμα»

Μια εξαιρετική συνέντευξη του Μελ Γκίμπσον: «Οι Απόστολοι πέθαναν αντί να αρνηθούν την πίστη τους – Κανείς δεν πεθαίνει για ένα ψέμα»

Ο Μελ Γκίμπσον μίλησε για τον πόλεμο που δέχτηκε από το σύστημα για τα «Πάθη του Χριστού» - «Τα ευαγγέλια είναι ιστορία που επαληθεύεται»

Ελευθέριος Ανδρώνης