ΑΠΟΨΕΙΣ

Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, απειλώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες εκβιασμού. 
Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Self Tests: Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, απειλώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες εκβιασμού. 

Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, επιχειρώντας να επανεκκινήσει την οικονομία με κινήσεις που εκτός του ότι δείχνουν ανικανότητα και προχειρότητα, απειλούν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εμπορίου τροφίμων, μεταφορών, υπηρεσιών καθαρισμού, κομμωτηρίων, εστίασης, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, είναι υποχρεωμένη να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα, ειδάλλως θα τους απαγορεύεται να δουλεύουν.

Οι εργαζόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ και θα επιλέγουν τη δήλωση αποτελέσματος για τους εργαζόμενους. Θα απαγορεύεται στον εργοδότη να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν ο δεύτερος δεν έχει κάνει self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα στη πλατφόρμα.

Αν ο εργαζόμενος προσέλθει στην εργασία του χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα, ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να μην αποδεχθεί την εργασία και αυτομάτως απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής έως ότου… συμμορφωθεί ο εργαζόμενος.

Αυτή είναι μια νέα, πρωτοφανής και δυνητικά ζοφερή πραγματικότητα στα εργασιακά, που οικοδομείται από τη Νέα Δημοκρατία με όχημα διάγνωσης ένα… αναβαπτισμένο rapid test που oι «φωστήρες» του Υπουργείου Υγείας ονόμασαν self test και το έριξαν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μετά την μαζική εφαρμογή στα σχολεία, αυτή η σαφέστατα ιατρική πράξη περνά και στον τομέα της εργασίας, με τον τουρισμό να ακολουθεί σε λίγο καιρό.

Μια ιατρική πράξη που η κυβέρνηση επιβάλλει υποχρεωτικά σε μεγάλο μερίδιο του λαού, με tests που έχουν 40% έως 50% πιθανότητα αστοχίας και που στις οδηγίες χρήσεως της εταιρίας η οποία τα κατασκευάζει, αναφέρεται ρητά πως η διενέργεια αυτού του test πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (ή παρουσία αυτού) και πως δεν προορίζεται για σκοπούς αυτό-διάγνωσης.

Είναι οφθαλμοφανές πως παιδεία, εργασιακά και τουρισμός αναστηλώνονται πάνω σε σαθρά θεμέλια. O κ. Μητσοτάκης αποφασίζει συνεχώς μέτρα που φλερτάρουν με τον απολυταρχισμό και στη συνέχεια μεταθέτει τις ευθύνες της ανικανότητας του προς τα κάτω. Οι δε 25άδες των self test που κατέφθασαν στους έκπληκτους φαρμακοποιούς έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο. Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος στοιχειώδους οργάνωσης ανάγκασε τους φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν κάτι σαν… συσσίτιο των test.

Το να εισαγάγει η κυβέρνηση μια υποχρεωτική ιατρική πράξη στον χώρο της εργασίας (όπως και στα σχολεία) ουσιαστικά βάζει από το παράθυρο τον αυριανό υποχρεωτικό εμβολιασμό (για τον κορονοϊό ή κάποια άλλη νόσο του μέλλοντος). Δημιουργεί ένα νέο status ψυχολογικής πίεσης και συνεχούς υγειονομικής παρακολούθησης του εργαζόμενου (ή του εργοδότη, του μαθητή, του δασκάλου κ.ο.κ.) που θα υπόκειται σε διαρκή έλεγχο της κατάστασης της υγείας του.

Aν συνδυάσουμε δε και την υποχρεωτικότητα των test στην εργασία με τον νέο εργασιακό νόμο Χατζηδάκη που θα δώσει την χαριστική βολή στο 8ωρο, καταλαβαίνουμε για τι μεσαίωνα μιλάμε.

Πρώτα έγινε υποχρεωτική η μάσκα, μετά έγινε υποχρεωτικό το sms για να δηλώσεις που πηγαίνεις και γιατί, τώρα γίνεται υποχρεωτικό το test και αύριο θα γίνει υποχρεωτικό το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα λειτουργεί σαν διαβατήριο ελευθερίας;

Μήπως αποδειχθούν τελικά αληθινοί όσοι μιλούν για ελεύθερους τουρίστες με πιστοποιητικά και φυλακισμένους Έλληνες σε lockdown;

Και αλήθεια, ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί πως το μέτρο του υποχρεωτικού test δεν θα επεκταθεί στο κοντινό μέλλον και στην απέναντι πλευρά της εργασίας, δηλαδή τους πελάτες; Βλέποντας αυτές τις ασυγκράτητες… ορέξεις των κυβερνώντων, ποιος μπορεί να αποκλείσει πως αύριο θα απαιτείται υποχρεωτικό test για να μπεις σε ένα λεωφορείο, σε έναν κινηματογράφο, σε μια συναυλία ή ακόμα και για να περάσεις διόδια;

Τα διαγνωστικά test πρέπει ή να γίνονται σωστά από εξειδικευμένο προσωπικό και ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΟΝΟ το επιθυμούν ή να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Δεν μπορούν να γίνονται εργαλεία έμμεσου ή άμεσου εκβιασμού. Τέτοιες πολιτικές παραπέμπουν απευθείας σε σκοτεινά καθεστώτα.

Αν ο ίδιος ο Ελληνικός λαός δεν σταθεί ως άγρυπνος φρουρός των ελευθεριών του, τότε είναι σίγουρο πως θα οδηγηθούμε σε οριστικό θάνατο της Δημοκρατίας που είναι ήδη διασωληνωμένη.

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

Αγγλία: Οι «θεωρίες συνομωσίας» γίνονται πραγματικότητα – Ζώνες των 15 λεπτών με εσωτερικά «διαβατήρια» μετακίνησης στην Οξφόρδη

100 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας και μετά πρόστιμα - Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μετατρέπεται σε «συνάλλαγμα» συμμόρφωσης

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Πλημμύρες – Βιολάντα – Τροχαίο στη Ρουμανία: Από δράμα σε δράμα χωρίς ανάσα και χωρίς μετάνοια

Τρεις συμφορές σε λίγες μέρες - Μια χώρα σε διαρκή οδύνη όσο απομακρύνεται από την πρόνοια του Θεού - Πως πύκνωσε έτσι το κακό των ημερών μας;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης