ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Η… ωραία ατμόσφαιρα εξηγείται στη λέξη «Βοτανικός»!

Από το «κανόνι» του Γιάννη Αλαφούζου, αναμενόμενο για τους μη εξαρτημένους από τον πρώην πρόεδρο του «τριφυλλιού», η διαδικασία σκέψης για το πως μπορεί ν’ αποφύγει ο Παναθηναϊκός τη διάλυση είχε πολύ συγκεκριμένες σταθερές. Επενδυτή και γήπεδο.

Συντάκτης: Λάμπρος Γκαραγκάνης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Από το «κανόνι» του Γιάννη Αλαφούζου, αναμενόμενο για τους μη εξαρτημένους από τον πρώην πρόεδρο του «τριφυλλιού», η διαδικασία σκέψης για το πως μπορεί ν’ αποφύγει ο Παναθηναϊκός τη διάλυση είχε πολύ συγκεκριμένες σταθερές. Επενδυτή και γήπεδο.

Στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάστηκαν στο Sportime συγκεκριμένα ρεπορτάζ, τα οποία είχαν σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο. Τι παίζει, τι μπορεί να γίνει, τι δεν μπορεί, τι προβλέπει ο νόμος για τον Βοτανικό, για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ (προ Athens Alive, στο τέλος του PAO Foundation).

Εκεί άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες οργανωμένες αντιδράσεις. Αν και είναι πολύ γνωστά τα επικοινωνιακά μονοπάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται στον Παναθηναϊκό όταν πρέπει να περάσει κάτι συγκεκριμένο στη συνείδηση του κόσμου (υβρεολόγιο, στοχοποίηση, απειλές), με ειλικρινή διάθεση αντιμετωπίστηκαν ως απλός αντιβαρδινογιαννισμός. Αυτός που κατάντησε το «τριφύλλι» απλό παρατηρητή στις επιτυχίες των άλλων ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Διότι, απλά, ο Βοτανικός είναι συνδεδεμένος με το όραμα της οικογένειας και δεν πρέπει να γίνει, ώστε να μην δικαιωθούν οι Βαρδινογιάννηδες!

Τούτη αποδείχτηκε ιδιαιτέρως πρόχειρη αντιμετώπιση της πρώτης πίεσης. Η οποία φούντωσε όταν, τον Απρίλιο, εμφανίστηκε το ενδιαφέρον του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ που συνδέθηκε με τον Βοτανικό δίχως ο Ταϊλανδός να έχει εκφραστεί ποτέ δημόσια επί τούτου. Προφανώς, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, γνωρίζει το προφανές. Πως για να σωθεί μία σούπερ τοξική, οικονομικά, εταιρεία επιβάλλεται να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη. Αναμενόμενο, λοιπόν, ρωτώντας να βρεθεί ένας ενήμερος για την κατάσταση να του πει πως έχουν τα πράγματα και πόσο θωρακισμένο νομικά είναι το πλάνο του Βοτανικού.

Το λίπασμα στον πόλεμο εναντίον της αλλαγής ιδιοκτησίας έπεσε μ’ αυτήν την αφορμή. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν διαμορφώθηκε η κατάσταση που έχει εμπρός ν’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός (τιμωρία από την Ευρώπη, -6, μεταγραφικοί περιορισμοί), δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τη στιγμή που ήταν γνωστό, λόγω της υπόθεσης PAO Foundation, ότι η ΠΑΕ δεν θ’ αδειοδοτηθεί και πως ο ισολογισμός της εταιρείας είχε αρνητική γνώμη από τους ελεγκτές από τον Οκτώβριο του 2017.

Ως δια μαγείας ο πόλεμος στον Αλαφούζο άρχισε μόλις σχηματοποιήθηκε η συμφωνία του με τον Ταϊλανδό. Όταν βρέθηκε, λοιπόν, μία κάποια λύση… Τότε άλλαξε διοίκηση ο Ερασιτέχνης, τότε άρχισαν τα σερί ραντεβού με τον Τσίπρα δίχως να υπάρχει ούτε ένα χαρτί για το ΟΑΚΑ και το Athens Alive, τότε μπήκε στο στόχαστρο ό,τι σχετίζεται με την αλλαγή ιδιοκτησίας. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να δώσει παιχνίδι με κόσμο στο λεκανοπέδιο Αύγουστο μήνα! Αγνά, Παναθηναϊκά, με φόβο και τρόμο…

Θα μπορούσε να στοχοποιηθεί προσωπικά ο Αλαφούζος. Έχει κάνει πολλά εναντίον του Παναθηναϊκού. Θα του άξιζε… Η πληρωμή των σφαλμάτων του θα ήταν. Αντίθετα, όμως, ξεσπιτώθηκε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα από τη Λεωφόρο κι άρχισε ένας επικοινωνιακός πόλεμος με ψεύτικα προφίλ στα social media και ανυπόγραφα άρθρα σε Μέσα συγκεκριμένης επιρροής, όπου άρχισε να γίνεται το άσπρο-μαύρο.

Οι ίδιοι που δεν αναγνώριζαν την υπογραφή του Πλυτά για τις 60 δόσεις, την αναγνώρισαν για την κάρτα φιλάθλου. Οι ίδιοι που δεν ήξεραν καν ποιος δημοσιογράφος από την Πολωνία «έβγαλε» τον Γκροσίτσκι, καλλιεργούσαν συμπεράσματα πως ο Παϊρόζ δεν έχει να τον πληρώσει. Οι ίδιοι που έβλεπαν τον Μπερίσα Ζλάταν, έκραζαν τους… Πούγγουρες με ξεκάθαρο σκοπό την εξαφάνιση από τον χάρτη του ποδοσφαιρικού τμήματος για να φαίνονται τα υπόλοιπα. Διότι, απλώς, έτσι αντιλαμβάνονται τον Παναθηναϊκό. Ο φερετζές «υποστηρίζουμε Δώνη και παίκτες» είναι ψευδής, διότι υποστήριξη με σιγουριά υποβιβασμού στη Β’ Εθνική δεν γίνεται. Όταν ο Μπουζούκης και ο Μαυρομάτης, για παράδειγμα, ακούν και διαβάζουν ότι θα χάσουν την κατηγορία σίγουρα δεν θα αισθάνονται και καλά.

Η υπόθεση εργασίας ότι ο Παϊρόζ θ’ ασχοληθεί με τον Βοτανικό, λόγχη στο φιλόδοξο μα ανέφικτο Athens Alive, ανέπτυξε τα μυθεύματα. Επάνω που ορισμένα πράγματα άρχισαν να εξομαλύνονται στην ομάδα (το λένε οι παίκτες μόνοι τους), επάνω που άρχισε ν’ αχνοφαίνεται μία ελπίδα. Το αν θα σταματήσει όλο αυτό; Άλλος στη θέση του Πιεμπονγκσάντ θα έπρεπε να είχε πάρει το αεροπλάνο για πίσω… Δεν γίνεται να επενδύσεις με τον πολύ κόσμο αηδιασμένο από πολυμετοχικότητες κι Αλαφούζους και τον λιγότερο αριθμητικά ενεργό να οπλίζεται το χέρι του για να σε συντρίψει.

Ο Ταϊλανδός μένει. Ευχή κι ελπίδα να μπορέσει να ξεριζώσει τον μηχανισμό καταστροφής του Παναθηναϊκού από τη ρίζα. Να φτιάξει τον Βοτανικό και να παραδώσει σε λίγα χρόνια τον σύλλογο εκεί που πρέπει… Σε χέρια ασφαλή, για τα επόμενα 50 χρόνια!

Exit mobile version