ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Γιαννακόπουλος: Σφύριξε σέντρα στην Παναθηναϊκή κάθαρση

Γιαννακόπουλος: Παρουσίασε ένα πλάνο σωτηρίας του συλλόγου, που για άλλους γίνεται και για άλλους δεν είναι εφαρμόσιμο.
Γιαννακόπουλος: Σφύριξε σέντρα στην Παναθηναϊκή κάθαρση

Γιαννακόπουλος: Παρουσίασε ένα πλάνο σωτηρίας του συλλόγου, που για άλλους γίνεται και για άλλους δεν είναι εφαρμόσιμο.

Προαπαιτούμενα… Η θωράκιση του Βοτανικού. Άλλη νομική θωράκιση το πλάνο στέγασης στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης δεν σηκώνει. Η ομάδα εργασίας που θα συσταθεί με τον Δήμο Αθηναίων θα είναι τεράστια έκπληξη να προχωρήσει την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη έλαβε διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία πως δεν θα κινδυνεύσει ο νόμος. Ουδείς, όμως, τη δεδομένη στιγμή μπορεί να το διασφαλίσει.

Είναι μονόδρομος να αναζητηθεί η λύση όμορου οικοπέδου για το γήπεδο μπάσκετ, σε πλάνο που θα «τρέχει» σε παράλληλο χρόνο. Για την εγγραφή μελών, η λαϊκή βάση αποτελεί μία τεράστια συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει τώρα. Διότι δεν προέκυψαν πολλά στοιχεία, δομικής υφής, για την εφαρμογή της. Τα 20 εκατ. ευρώ από τον κόσμο και τους χορηγούς, ουσιαστικά, θα αποτελέσουν μία χρηματοδότηση που θα γεφυρώσει το μεσοδιάστημα από την εκκίνηση έως την ολοκλήρωση στέγασης του «τριφυλλιού». Ο Γιαννακόπουλος έφερε το παράδειγμα των 2,5 εκατ. Παναθηναϊκών με συνδρομή 8 ευρώ ο καθένας και σούμα 20 εκατ. ευρώ. Σχηματικά. Το πλάνο, φυσικά, δεν θα είναι αυτό προς τον στόχο του συγκεκριμένου ποσού.

ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

Η παράδοση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζο στον Ερασιτέχνη και των αντίστοιχων της ΚΑΕ αποτελεί την επόμενη πτυχή υλοποίησης του σχεδίου σωτηρίας. Όποιος έχει μπούσουλα πως μπορεί να γίνει αυτό, ψεύδεται. Ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος τόνισε ότι είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί σε επόμενο χρόνο. Υπάρχει νομική διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον φτάσει ο προγραμματισμός σε τόσο προχωρημένο επίπεδο. Διότι είναι αδιευκρίνιστο αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δύναται να έχει τέτοια διάθεση!

Γήπεδα, λαϊκή βάση, μετοχές ΠΑΕ και ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη, με χρονικό ορίζονται την 1η Ιουλίου του 2020. Σε 1 χρόνο από σήμερα. Οι στιγμές που διανύει ο σύλλογος είναι ιστορικές. Ή θα υπάρχει Παναθηναϊκός σε λίγο καιρό, όπως τον ξέραμε, ή όχι. Σε αυτό έχει δίκιο Γιαννακόπουλος, είτε κάποιος στηρίζει το πλάνο του, είτε όχι. Ή το θεωρεί βιώσιμο ή όχι.

Προς το παρόν όλα τούτα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Προφορικές διαβεβαιώσεις της Πολιτείας -προεκλογικά δεν έχουν καμία αξία-, μία στέρεη σκέψη του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη για τη στέγαση, ρευστότητα, όμως, στο χρηματοδοτικό κομμάτι που είναι ύψιστης σημασίας. Για να έχουν λόγο όλα τα υπόλοιπα.

Η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν ήταν τελικά τόσο σημαντική για τα όσα αναμενόμενα είπε, αλλά για τα όσα -μη αναμενόμενα για τον υπογράφοντα τουλάχιστον- θέλησε να ξεκαθαρίσει. Αυτά αφορούν στους φυσικούς αυτουργούς της οικονομικής καταστροφής του συλλόγου. Όσους διέλυσαν κάθε επίπεδο ηθικής στον Παναθηναϊκό. Και, τέλος, όσους μπορούν ακόμη και τώρα να δώσουν τη λύση. Μέρος της φαίνεται πως επιθυμεί να γίνει ο Γιαννακόπουλος. Που, μετά από έναν εξαντλητικό «εμφύλιο» ο οποίος συνέτριψε τα θεμέλια του Παναθηναϊκού, σφύριξε τη σέντρα στην κάθαρση του «τριφυλλιού».

ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ

Μόλις στο φύλλο της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στο Sportime έγραψα αυτό το κείμενο. Πριν τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου… Διαβάστε το, έχει μία αξία για να κατανοήσουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στον Παναθηναϊκό οργανισμό αυτή τη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός συντηρείται από την υπόθεση του γηπέδου. Αν δεν υπήρχε η προοπτική στέγασης στον Βοτανικό, με το ποδόσφαιρο θα ασχολούνταν ελάχιστοι. Οι ρομαντικοί και όσοι ζουν και αναπνέουν για την πολυπόθητη διοικητική αλλαγή, η οποία θα δημιουργήσει νέο, καθαρό, περιβάλλον στον σύλλογο.

Ό,τι συμβαίνει δεν έχει απλή ανάγνωση. Είναι πολύ μεγαλύτερο από τη ρεαλιστική οπτική γωνία. Φαίνεται ότι το «τριφύλλι» δεν έχει να δώσει 30-35.000 ευρώ παραπάνω στον Μπουζούκη. Πως δεν μπορεί να αποδεσμεύσει καν τα βαρίδια από το ρόστερ του. Από την άλλη, δεσπόζει η προοπτική στέγασης -ενιαία μάλιστα- των «πράσινων». Όλα αυτά συνθέτουν μία πραγματικότητα. Πόσο κοντά είναι, όμως, στην αλήθεια; Σε αυτό που εξελίσσεται;

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δεν αποτελεί αίσθημα υπεραισιοδοξίας. Ο Παναθηναϊκός, αυτή τη στιγμή, καθαρίζει. Αποβάλλει τις τοξίνες. Αρχίζει να λειτουργεί σε ένα πρότυπο διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αν είναι καλό αυτό ή κακό, θα φανεί. Πάντως λίαν συντόμως στον σύλλογο, αν όλα κυλήσουν βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνη) το σωματείο θα εξαρτάται από τον κόσμο του και όχι από έναν λεφτά παράγοντα.

Η επιστροφή στο προ δεκαετίας και βάλε πλάνο του Βοτανικού είναι η τελευταία πίστα κάθαρσης. Οι πολέμιοι του πιο ελπιδοφόρου σχεδίου για γήπεδο είναι, πλέον, οι πιο φανατικοί θαυμαστές. Αν η στροφή αυτή των 180 μοιρών δεν αποτελεί την απτή απόδειξη ότι όλα -εδώ και 11 χρόνια- έγιναν σκόπιμα, τότε τι; Ο εναγκαλισμός με τη Διπλή Ανάπλαση σημαίνει παραδοχή των λαθών, εσκεμμένων ή μη, που οδήγησαν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε αδιέξοδες αλλαγές διοικήσεων.

Κάπου εδώ μπαίνει, μοιραία, η πραγματική πεποίθηση για το μέλλον. Φυσικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να συντηρήσει τον σύλλογο. Φυσικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί καν να βοηθήσει στην κατασκευή γηπέδων. Οι εγγραφές μελών στον Ερασιτέχνη και η εξέλιξη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αποτελούν πειστήρια.

Η κάθαρση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η εξαΰλωση των αντι-Παναθηναϊκών απόψεων, κινήσεων, προσώπων που διέλυσαν πολυεπίπεδα το «τριφύλλι». Ηθικά, οικονομικά, δομικά. Μόλις η κάθαρση ολοκληρωθεί και τον Βοτανικό «νομιμοποιημένο» πλέον, θα είναι σε θέση ο σύλλογος να αντικρίσει την επόμενη ημέρα του. Με προαπαιτούμενο την αρωγή σταθερής και αξιόπιστης χρηματοδότησης.

Αυτά…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Όταν δεν έχεις άγχος

Όταν δεν έχεις άγχος

Ολυμπιακός: Μίας μορφής σύγχρονου άγχους είναι το υπαρξιακό. Ο διακεκριμένος επιστήμονας Πολ Τίλιχ, στην προσπάθειά του να το προσδιορίσει εννοιολογικά και να του δώσει ένα πιο σαφές περιεχόμενο, κατέληξε ότι πρόκειται για μίας μορφής νεύρωση. Η συγκεκριμένη μορφή άγχους, σύμφωνα με τον ίδιο ερευνητή, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή. Σε αρνητικές σκέψεις...

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Εθνική Ελλάδας: Αν στον πάγκο ήταν ο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Αν στον πάγκο ήταν ο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή που είναι καταδικασμένοι «Σίσυφοι» να αρχίζουν από το μηδέν.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Χατζηγιοβάνης: Ποιος τον έπεισε ότι πρέπει να φύγει;

Χατζηγιοβάνης: Ποιος τον έπεισε ότι πρέπει να φύγει;

Χατζηγιοβάνης: Η δήλωση του Γιώργου Δώνη επισκίασε τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, διότι αφορά υπόθεση με πολλαπλές ζημιές για τον Παναθηναϊκό.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ο κύκλος της χαμένης αξιοπρέπειας

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος της χαμένης αξιοπρέπειας

Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι θα συμπληρωθούν 8 χρόνια με τον Γιάννη Αλαφούζο στη διοίκηση του «τριφυλλιού». Τα χειρότερα της σύγχρονης ιστορίας του…

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ο λόγος που «κρύφτηκε» το συλλαλητήριο

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που «κρύφτηκε» το συλλαλητήριο

Παναθηναϊκός: Τα βαθύτερα αίτια που… ανάγκασαν την Παναθηναϊκή επικαιρότητα να γυρίσει εμφατικά την πλάτη στην κυριακάτικη διαμαρτυρία των φιλάθλων της ομάδας.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Περέα μου, Περέα μου

Παναθηναϊκός: Περέα μου, Περέα μου

Παναθηναϊκός: Η επίδραση του Κολομβιανού φορ στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» και η ώθηση που έδωσε το «τανκ» από την Μπογκοτά.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ιδιοκτήτης που θα «χτυπήσει» τον Μαρινάκη

Παναθηναϊκός: Ιδιοκτήτης που θα «χτυπήσει» τον Μαρινάκη

Παναθηναϊκός: Η ικανή και αναγκαία συνθήκη να βρει ξανά το «τριφύλλι» ισχυρή διοίκηση, που θα επαναφέρει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Αν πει ο Αλαφούζος «πάρτε τις μετοχές»!

Παναθηναϊκός: Αν πει ο Αλαφούζος «πάρτε τις μετοχές»!

Παναθηναϊκός: Τι θα γίνει αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ «λυγίσει» στην πίεση και παραδώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη…

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Πραξικόπημα, έβαλε… χέρι στην ομάδα!

Παναθηναϊκός: Πραξικόπημα, έβαλε… χέρι στην ομάδα!

Παναθηναϊκός: Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και έπρεπε να σταματήσει το «τριφύλλι» να μπαίνει στον ίσιο δρόμο… Όπως το 2008!

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Βοτανικός: Φέρνει ξανά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα

Βοτανικός: Φέρνει ξανά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα

Βοτανικός: Ο Σύλλογος Μεγάλος μόνο έτσι θα έχει «σπίτι» του στην πρωτεύουσα, γλιτώνοντας από το Ολυμπιακό Στάδιο και το Μαρούσι.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Θα λογοδοτήσουν όσοι το χαρακτήρισαν στημένο;

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Θα λογοδοτήσουν όσοι το χαρακτήρισαν στημένο;

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Παιχνίδια όλων των μεγάλων ομάδων και της ΑΕΛ στα πιθανά προς χειραγώγηση, όχι, όμως, του «τριφυλλιού»;

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Μαζί του καταστράφηκε και η Εθνική

Παναθηναϊκός: Μαζί του καταστράφηκε και η Εθνική

Παναθηναϊκός: Η κοινή πορεία προς τον γκρεμό του «τριφυλλιού» και της «επίσημης αγαπημένης». Στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ…

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ξάνθη 2008, ΟΦΗ 2019

Παναθηναϊκός: Ξάνθη 2008, ΟΦΗ 2019

Παναθηναϊκός: Οι οιωνοί που δείχνουν ότι αποτελέσματα και εμφανίσεις τύπου 1-3 από τον ΟΦΗ, φέρνουν διοικητικές αλλαγές!

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Τους έπιασε ο πόνος για τον Μαυρομμάτη!

Παναθηναϊκός: Τους έπιασε ο πόνος για τον Μαυρομμάτη!

Παναθηναϊκός: Ακόμη και ο… περυσινός Λουκάς Βύντρα επιστρατεύτηκε ως μέσο προπαγάνδας εναντίον των Νταμπίζα και Δώνη.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ιστορική ευκαιρία για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Παναθηναϊκός: Ιστορική ευκαιρία για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Παναθηναϊκός: Μόνη ελπίδα σε ό,τι συμβαίνει στον σύλλογο είναι η διοικητική λύση, η αλλαγή των πάντων και στην προκειμένη περίπτωση το PAO Alive.

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ποιος τεχνικός διευθυντής θα «έδιωχνε» τον Μουνιέ;

Παναθηναϊκός: Ποιος τεχνικός διευθυντής θα «έδιωχνε» τον Μουνιέ;

Παναθηναϊκός: Ο Νίκος Νταμπίζας, με τα λάθη και τα σωστά του, μοιάζει ο εύκολος στόχος στην υπόθεση των «κομμένων».

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Παναθηναϊκός: Ποτέ δεν είχε το προνόμιο του Ολυμπιακού

Παναθηναϊκός: Ποτέ δεν είχε το προνόμιο του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε στη Λαμία, γιατί δεν ήταν καλός. Ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να κερδίζει αν δεν είναι καλός…

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Λάμπρος Γκαραγκάνης: Μάρκους Μπεργκ: Παναθηναϊκός ή Γκέτεμποργκ

Μάρκους Μπεργκ: Παναθηναϊκός ή Γκέτεμποργκ

Μάρκους Μπεργκ: Η επιστροφή του στην Ελλάδα ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και το μέλλον του Σουηδού στράικερ.

Λάμπρος Γκαραγκάνης