Θα χρειαστεί κάμποσος χρόνος για να ξεπεραστεί αυτή η σεζόν. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να χάσει ένα Πρωτάθλημα (δόξα τον Θεό και τα 44 είναι υπέροχα), αλλά γιατί άθελά του «βοήθησε» στην απώλειά του. Ακόμα και αυτός ο προβληματικός Ολυμπιακός έχει μία μόλις ήττα στα τελευταία δεκαοκτώ ματς της Super League. Η ζημιά, όμως, είχε γίνει από το ξεκίνημα και η παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία επανέφερε και διαιώνισε το πρόβλημα.
Είναι η σεζόν των «αν».
Ποια θα ήταν η εξέλιξη αν τα πράγματα κυλούσαν χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση με την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας; «Άτιμο πράγμα» ο χωροχρόνος.
Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν παρέμενε ο Τάκης Λεμονής στο τιμόνι μέχρι το τέλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει αυτήν τη συνταρακτική ομιλία στα τέλη Δεκεμβρίου και όχι αρχές Απριλίου, στηρίζοντας απόλυτα τον προπονητή που επανέφερε την κανονικότητα και κάνοντας στην άκρη από τότε όσους δημιουργούσαν πρόβλημα στα αποδυτήρια και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας;
Τι θα είχε συμβεί ακόμα και αν είχε παραμείνει ο Χρήστος Κόντης ως υπηρεσιακός τεχνικός από τη στιγμή που απολύθηκε ο Λεμονής; Δύο ματς έχει προετοιμάσει ως υπηρεσιακός τεχνικός, στήνοντας ο ίδιος την εντεκάδα, και η ομάδα έχει πετύχει οκτώ γκολ και έχει δεχθεί ένα. Τρία στη Λάρισα, πέντε στην Κέρκυρα.
Το πέρασμα του Όσκαρ Γκαρθία από τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε καταστροφικό. Δύο πράγματα είχε να κάνει μόνο: να διατηρήσει τον κορμό που έφερνε τις νίκες και να ενσωματώσει τον υπερπαίκταρο Μιραλάς (έβαλε γκολ από τα παλιά με την Κέρκυρα και πολύ γουστάραμε) στο υπόλοιπο σύνολο και την τριπλέτα-«φωτιά» των Μάριν-Φορτούνη-Ανσαριφάρντ, οι οποίοι έχουν παίξει και οι τρεις σε 22 από τα 27 παιχνίδια. Γιατί αυτοί οι τρεις παίκτες να σταματήσουν να αγωνίζονται ταυτόχρονα; Όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα, αλλά έχουν την αξία τους.
Δεν περιμέναμε αυτό το επιβλητικό 5-1 της Κέρκυρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να πάρουμε τα πάνω μας, αλλά έρχεται η στιγμή και αναφωνείς με παράπονο «… γιατί αδικήσατε με τόσο εκκωφαντικό τρόπο τους ίδιους σας τους εαυτούς;».
Ο Κόντης έκανε τα αυτονόητα κόντρα στους Φαίακες και αν εξαιρεθεί το κέντρο της άμυνας δεν «έσπασε» τον κορμό που έφερνε «τρίποντα». Ένα γκολ και δύο ασίστ ο Φορτούνης, ένα γκολ και δύο ασίστ ο Ανσαριφάρντ. Ο Μάριν με τις επινοήσεις του από ατυχία δεν συμμετείχε σε κάποιο γκολ είτε ως δημιουργός είτε ως εκτελεστής.
Οι Μάριν, Φορτούνης και Ανσαριφάρντ έχουν πετύχει τα 31 γκολ από τα 56 της ομάδας στη φετινή Super League, ενώ οι τρεις τους έχουν και 15 ασίστ. Ο Μιραλάς έπρεπε, απλά, να μπει σε αυτό το γκρουπ και να προσφέρει. Και ο Γκαρθία τα έκανε μαντάρα με τέσσερις ισοπαλίες (και δοκιμές επί δοκιμών), χάνοντας συν τοις άλλοις και το… άχαστο ματς από την ΑΕΚ (με το σκορ 1-0 στο 87′ και, μάλιστα, εντός έδρας).
Τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, δεν θα τις λάβουμε ποτέ και αυτό είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται εύκολα. Αυτά τα «αν», κάποιους θα μας συνοδεύουν για πάντα.
ΥΓ: Χίλιες φορές, Βρουσάι, ως εξτρέμ. Από Σεμπά, Πάρντο και δεν συμμαζεύεται. Χίλιες φορές ο Μάριος, που και ταλεντάρα είναι (ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτήν τη στιγμή η Ακαδημία του Ολυμπιακού, ενώ «ξεπετάγεται» με γοργά βήματα και ο σκόρερ Αλέξανδρος Βοΐλης) και την πονάει τη φανέλα.