ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εις το επανιδείν Μαρίνο…

Άξιζε στον Ουζουνίδη να προπονήσει έναν κανονικό, υγιή Παναθηναϊκό!
Εις το επανιδείν Μαρίνο…

Αυτό ήταν λοιπόν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό, καθότι το συμβόλαιό του λήγει και δεν υπάρχει κανένας, από την υπάρχουσα διοίκηση, που μπορεί να μιλήσει σοβαρά μαζί του για ενδεχόμενη ανανέωση.

Ουζουνίδης: «Η συνεργασία μου επίσημα τελείωσε»

Η αλήθεια είναι πως ο Εβρίτης τεχνικός θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου. Όχι γιατί κατέκτησε κάποιο πρωτάθλημα, κάποιο Κύπελλο, ή γιατί έκανε κάποια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Δεν θα ξεχαστεί από κανέναν, διότι στη συνείδηση του κόσμου, έχει καταγραφεί ως ο προπονητής εκείνος, που στη δυσκολότερη περίοδο του συλλόγου, κράτησε την ομάδα ενωμένη και όρθια μέσα στο γήπεδο.

Αμιγώς προπονητικά, ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να κριθεί. Δούλεψε ελάχιστα υπό φυσιολογικές συνθήκες και κυρίως στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, με Μπεργκ, Εμποκού, Κλωναρίδη, Ζέκα, Μολέντο και τ’ άλλα τα παιδιά, κατάφερε να παράξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να πραγματοποιήσει έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο πρωταθλήματος. Μετατρέποντας, εκτός των άλλων, σε απροσπέλαστο «κάστρο» τη Λεωφόρο.

Η (μη) δράση του Γιάννη Αλαφούζου δεν τον άφησε να κάνει, ανενόχλητος, τη δουλειά του. Η διοίκηση του νυν μεγαλομετόχου φάνηκε παντελώς αναξιόπιστη απέναντι του, με αποκορύφωμα την αθέτηση της υπόσχεσης ότι, φέτος, η ομάδα θα χρηματοδοτείται κανονικά. Βασικά, έγινε ακριβώς το αντίθετο! Ακόμη και την ανακοίνωση αποχώρησης Αλαφούζου, στις 21/9, την πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ.

Έκανε λάθη; Αρκετά. Μόνος κάποιος που δεν δουλεύει δεν υποπίπτει σε τέτοια. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Άξιζε στον Ουζουνίδη να προπονήσει ένα κανονικό, υγιή Παναθηναϊκό. Ένα σύλλογο με σταθερή διοίκηση, που δεν θα πάλευε για την επιβίωσή του, αλλά που θα μαχόταν για τον τίτλο του πρωταθλητή και την ευρωπαϊκή διάκριση. Μπορεί στο μέλλον να του δοθεί αυτή η ευκαιρία. Ως τότε, ας του ευχηθούμε τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του. Που, πιθανότατα, θα τον βρει στο εξωτερικό. Εις το επανιδείν Μαρίνο…

 

Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος: Επίκληση στο συναίσθημα κάθε Παναθηναϊκού!

Επίκληση στο συναίσθημα κάθε Παναθηναϊκού!

Αυτά τα παιδιά, τα πιτσιρίκια με τα πράσινα, έχουν καταφέρει να συγκινήσουν κάθε Παναθηναϊκό.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Τι πιτσιρίκια; Άντρες με τα όλα τους είναι!

Τι πιτσιρίκια; Άντρες με τα όλα τους είναι!

Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μέλλον. Γιατί όταν τελείωσε το παιχνίδι, δεν υπήρχε ανακούφιση για την ισοπαλία. Αλλά «σπάσιμο» για το χαμένο τρίποντο.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Η αγάπη για το τριφύλλι κυριαρχεί ξανά!

Η αγάπη για το τριφύλλι κυριαρχεί ξανά!

Κανένας Αλαφούζος και κανένας ανεπαρκής διοικητικός παράγοντας, δε νοείται ν' αποκόψει την ομάδα από τον κόσμο της. 

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Το θέμα δεν είναι ότι δεν πίστευαν, αλλά ότι απαξίωναν

Το θέμα δεν είναι ότι δεν πίστευαν, αλλά ότι απαξίωναν

Η «ρόδα» που έχει αρχίσει να γυρίζει, μετά το νικηφόρο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Γιατί έτσι μας αρέσει!

Γιατί έτσι μας αρέσει!

Το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, είναι να θυμίσει σε όλους τι πραγματικά μέγεθος συνιστά. Να μην θεωρούνται εκπλήξεις «διπλά» όπως αυτά στη Λάρισα και την Ξάνθη.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Στα «σπλάχνα» του Παναθηναϊκού η μελλοντική Εθνική

Στα «σπλάχνα» του Παναθηναϊκού η μελλοντική Εθνική

Η μεγάλη, διπλή ευκαιρία, που δίνεται στα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Ένα κλάμα, μία αγκαλιά, όλος ο Παναθηναϊκός!

Ένα κλάμα, μία αγκαλιά, όλος ο Παναθηναϊκός!

Ο Γιώργος Δώνης και τα πιτσιρίκια του, αντιπροσωπεύουν ό,τι ακριβώς σημαίνει Παναθηναϊκός!

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Μία γενιά που θα την βρει μπροστά του

Μία γενιά που θα την βρει μπροστά του

Η μεταγραφή Καμπετσή, η επένδυση σε μία άκρως ταλαντούχα γενιά και τα θετικά που μπορεί να βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός από την επιλογή αυτή.

Χρήστος Δημόπουλος
Χρήστος Δημόπουλος: Το τελευταίο κομμάτι ας είναι «κερασάκι»

Το τελευταίο κομμάτι ας είναι «κερασάκι»

Οι σωστές βάσεις στις οποίες χτίζει τον δικό του Παναθηναϊκό ο Δώνης και ο πρωτοκλασάτος φορ που μπορεί ν' αλλάξει πολλά.

Χρήστος Δημόπουλος