Sportime

Άρης - Μπούργος 93-80: Την διέλυσε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης κυριάρχησε απέναντι στην Μπούργος στο EuroCup, σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο παρουσία του Νίκου Γκάλη και του Ρίτσαρντ Σιάο.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτό ανάγνωσης
Ο Σιάο στην έναρξη του παιχνιδιού στο Αλεξάνδρειο / Φωτογραφία: Intime
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Άρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Μπούργος στο EuroCup, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό του μέσα σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο, παρουσία του Νίκου Γκάλη και του Ρίτσαρντ Σιάο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να πάρει τον έλεγχο. Με πίεση στην άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και ταχύτητα στην επίθεση, έτρεξε επιμέρους 16-2 και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 28-14.

Η απόσταση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς έδωσε σημαντικές λύσεις από την περιφέρεια, ο Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και ο Άνταμ Μοκόκα πρόσφερε επιπλέον επιθετικές επιλογές, με τη διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους.

Η Μπούργος προσπάθησε να επιστρέψει μετά την ανάπαυλα με τον Τσέις Οντίγκε, όμως ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να απειλήσουν ουσιαστικά. Η εμφάνιση συνοδεύτηκε από την αποθέωση του κόσμου, σε μία βραδιά που έφερε ξανά έντονο ευρωπαϊκό παλμό στο Αλεξάνδρειο.

Ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους και έξι ασίστ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να προσθέτει 13 και τους Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ και Άνταμ Μοκόκα από 11.

Ο Άρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12/35 τρίποντα, 21 ασίστ και 10 κλεψίματα, παρά τα 15 λάθη.

Για την Μπούργος ξεχώρισε ο Όντιτζ με 25 πόντους ενώ ο Ντουμπούγια είχε 18.

Επόμενος αντίπαλος των «κίτρινων» είναι η Τορτόνα στο Αλεξάνδρειο, στις 14 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα