Οδός «Ονείρων», γωνία με την οδό «Φιλοδοξίας». Θα την βρείτε κάπου στον Χολαργό. Τούτη τη στιγμή διαθέτει μοναχά χαμογελαστούς κατοίκους.
Οι περισσότεροι, δε, κρατούν μία μπάλα μπάσκετ στο χέρι. Και χαμογελούν.
Ο Χολαργός διαθέτει, πλέον, τη δική του ομάδα στη Basket League. Με έναν χρόνο καθυστέρηση από τον αρχικό… προγραμματισμό.
Είναι αλήθεια. Η προηγούμενη σεζόν είχε λάβει την έγκριση για την υπέρβαση. Η αποτυχία θα ήταν παταγώδης, αν δεν είχε καταφθάσει ο Στέργιος Κουφός. Ηταν 13 Ιανουαρίου 2017 όταν ο έμπειρος τεχνικός αναλάμβανε ουχί να προβιβάσει την ομάδα, αλλά να την διασώσει από έναν υποβιβασμό!
Το πέτυχε. Και άλλαξε τα πάντα. Κυρίως στα θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης καταστάσεων. Ο Χολαργός παρέμεινε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Απλά δεν το διαλαλούσε. Αντιμετώπιζε ό,τι ξημέρωνε κάθε ημέρα τη φορά. Και όπου βγάλει.
Η αλήθεια είναι πως ο Απόλλωνας Πάτρας έχει ιδιαίτερη σημειολογία στη φετινή πορεία του Χολαργού. Δεν ήταν μόνο ο τελευταίος αντίπαλος του στη διαδικασία των πλέι οφ για την άνοδο.
Ηταν εκείνη η νίκη, στον 2ο γύρο, στο κλειστό της Πάτρας, επί του Απόλλωνα (13/2/2018) με 103-97 στην παράταση. Διαφοροποίησε την προοπτική. Και έδωσε την ευκαιρία στον Χολαργό να… ψελλίσει πως «μπορούμε να ανέβουμε».
Όχι ως η πρώτη ομάδα της Α2. Η θέση έμοιαζε καπαρωμένη από το Περιστέρι. Ακόμη και γι’ αυτό, όμως, στον Χολαργό μπορούν να καυχιόνται πως είναι η μοναδική ομάδα της Α2, η οποία… λάβωσε τους Περιστεριώτες και μάλιστα στην έδρα τους.
Πάμε ξανά στον Απόλλωνα. Η επικράτηση στην Πάτρα ήταν η δεύτερη για το πρωτάθλημα. Σκορ 2-0.
Όταν, λοιπόν, οι δύο ομάδες αντάμωσαν στον τελικό της ανόδου, ο σύλλογος του Στέργιου Κουφού ζητούσε μία νίκη σε τρεις πιθανές ευκαιρίες. Όλα αυτά χάρη στον… Απόλλωνα! Βλέπετε, αν οι Πατρινοί είχαν αποκλειστεί από τον Ηρακλή (τον αντίπαλό τους στον 1ο γύρο), τότε ο Χολαργός θα καλούνταν να κάνει ένα θαύμα, καθώς είχε ηττηθεί δύο φορές από τον Ηρακλή στην κανονική περίοδο!
«Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι, ανά πάς στιγμή. Στην προπόνηση θα φαίνεται ποιος είναι καλός και ποιος μπορεί να αγωνιστεί», συνήθιζε να λέει ο Κουφός. Το έκανε πράξη.
Πάρτε για παράδειγμα τον Γιώργο Λάππα. Δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τον βρήκε στα πλέι οφ.
Ο Αμερικανός με το ουγγρικό διαβατήριο, Ρασάντ Μπελ, από την άλλη πλευρά, είχε σημαντικό ρόλο. Αυτός ήταν ο κομβικός παίκτης του Χολαργού. Ενας… πιτσιρικάς 35 ετών (!), ο οποίος είχε… προηγούμενα με τον Κουφό.
Ο Ελληνας προπονητής τον είχε αντιμετωπίσει, τον καιρό που εργαζόταν στο Κατάρ και γνώριζε τι.. ψώνιζε από την αρχή.
Ο Κουφός πόνταρε και στην εμπειρία που του πρόσθεσε τόσο ο Νίκος Παπανικολάου, όσο και ο Αγγελος Τσάμης.
Οι στιγμές είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον Χολαργό. Η διαχείριση της πρώτης φοράς στην Basket League απαιτεί ελάχιστο χρόνο για πανηγυρισμούς και έπειτα δουλειά. Πρώτο μέλημα της ομάδας είναι η διαμόρφωση του κλειστού «Αντώνης Τρίτσης» σε ένα κλειστό που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Οι άνθρωποι του συλλόγου ποντάρουν και στην αρωγή του Δήμου, με δεδομένο πως και το γήπεδο ανήκει σε αυτόν και φυσικά πως ο Χολαργός είναι το καμάρι της πόλης.
Όπως και να έχει, υπάρχουν και άλλα ζητήματα προς επίλυση. Όπως το θέμα της παραμονής του Στέργιου Κουφού. Και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ.