ΑΡΗΣ BC

Τεστ αντοχής και πρόληψης τραυματισμού στον Άρη

Σε τεστ αντοχής και πρόληψης τραυματισμού υποβλήθηκαν οι παίκτες του Άρη το Σάββατο (18/08), όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ. Η ενημέρωση: Τεστ εκτίμησης της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, της αερόβιας ικανότητας, καθώς και τεστ πρόληψης τραυματισμού περιελάμβανε το σημερινό (18/08) πρόγραμμα για τους παίκτες του Άρη. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του «Nick Galis Hall», στη κεντρική σάλα και...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε τεστ αντοχής και πρόληψης τραυματισμού υποβλήθηκαν οι παίκτες του Άρη το Σάββατο (18/08), όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ.

Η ενημέρωση:

Τεστ εκτίμησης της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, της αερόβιας ικανότητας, καθώς και τεστ πρόληψης τραυματισμού περιελάμβανε το σημερινό (18/08) πρόγραμμα για τους παίκτες του Άρη.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του «Nick Galis Hall», στη κεντρική σάλα και στο βοηθητικό του γηπέδου υπό την επίβλεψη του Βαγγέλη Αγγέλου και των συνεργατών του.

Στόχος των τεστ αντοχής, όπως τόνισε μιλώντας στο www.arisbc.gr ο γυμναστής της ομάδας μας, Παναγιώτης Ζάλογγος είναι ο προσδιορισμός της έντασης με την οποία θα πρέπει να δουλέψουν οι παίκτες στη συνέχεια της προετοιμασίας.

Στη διάρκεια της σημερινής (18/08) μέρας διεκπεραιώθηκε το παλίνδρομο τεστ αντοχής. Σκοπός είναι η εκτίμηση της μέγιστης αερόβιας ικανότητας των αθλητών. Παράλληλα με τα τεστ αντοχής έγιναν και κάποιες μετρήσεις ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας, στο βοηθητικό γήπεδο.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση του προγράμματος και των ερεθισμάτων, που θα δοθούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, στη Καστοριά.

Έχοντας τα αποτελέσματα των τεστ αερόβιας ικανότητας, αλλά και των υπόλοιπων εργομετρικών τεστ, θα μπορούμε να προσδιορίσουμε τον ακριβή όγκο και την ακριβή ένταση της προπόνησης που θα πρέπει να γίνει στο βασικό στάδιο».

Ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας μας, Παναγιώτης Μπουτοβίνος που κατήρτισε τα τεστ πρόληψης τραυματισμού, τα οποία έγιναν στο βοηθητικό, επεσήμανε στο www.arisbc.gr:

«Πραγματοποιήσαμε κάποια τεστ πρόληψης τραυματισμού, όπως το Box drop jump test, το Y-Balance test και το One leg triple jump test, τα οποία είναι κυρίως για τα κάτω άκρα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο κι έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες, είναι ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί στο μπάσκετ έχουν να κάνουν με την ποδοκνημική, το γόνατο και κάποιες μυϊκές κακώσεις στο κάτω άκρο. Αυτό που κάναμε σήμερα (18/08) ήταν κάποια τεστ που αφορούν τη δύναμη και την ιδιοδεκτικότητα στα κάτω άκρα, για να προβλέψουμε τις κακώσεις των κάτω άκρων.

Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε από τώρα, που είμαστε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τις εκάστοτε αδυναμίες που έχει ο κάθε αθλητής και μαζί με τον Παναγιώτη Ζάλογγο να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει αφενός τους ίδιους τους παίκτες να μην τραυματίζονται, αφετέρου στο να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο κόουτς Αγγέλου».

To «σπίτι» του Άρη (pics)

Μποχωρίδης: «Αποτελεί τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός»

Exit mobile version