STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League after: Η έκρηξη των Ελληνόπουλων και ο τρομερός ρυθμός του Ολυμπιακού

Η 2η Αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε και είναι αλήθεια ότι μας άφησε αρκετές εικόνες. Άλλες θετικές κι άλλες όχι και τόσο.
Basket League after: Η έκρηξη των Ελληνόπουλων και ο τρομερός ρυθμός του Ολυμπιακού

Η πρώτη νίκη του Ιωνικού στη φετινή Basket League βασίστηκε στα Ελληνόπουλα και ειδικά σε παιδιά που τώρα φτιάχνουν την καριέρα τους.

Και μάλιστα ο ένας και μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Ιωσήφ Κολοβέρος, αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην Basket League. Με τον τρόπο που παίζει βέβαια και με το θάρρος αλλά και το θράσος που έχει, σε κάνει να πιστεύεις το αντίθετο. Προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου ο 19χρονος γκαρντ, βρέθηκε στον Ολυμπιακό όπου στη συνέχεια πήρε ευκαιρίες στην Α2 Κατηγορία. Ο Ιωνικός ήταν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να προοδεύσει. Και γι’ αυτό δόθηκε δανεικός.

Κι εδώ ακριβώς έγκειται η μεγάλη διαφορά. Στη νοοτροπία. «Δε με ενδιαφέρει η ηλικία του Κολοβέρου» είπε μετά τη νίκη επί του Άρη, ο προπονητής της ομάδας της Νίκαιας, Κούρο Σεγκούρα. Ο Ισπανός δε δίστασε να αφήσει στον πάγκο τον καλύτερο σκόρερ της ομάδας (Τζέρμαν) για να βλέπει τον Κολοβέρο. Και να καταλάβει (άλλωστε κι αυτός από Κολέγιο είναι) ότι πρέπει να δει το παιχνίδι διαφορετικά.

Η αλήθεια είναι ότι για να ακολουθήσεις ένα τέτοιο πλάνο θα πρέπει να έχεις την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης. Κι αυτό το έχει στη Νίκαια ο Σεγκούρα. Ξέρει ότι το πλάνο είναι συγκεκριμένο. Ξέρει ότι κανείς δεν θα τον απολύσει επειδή άφησε στον πάγκο τον Τζέρμαν για να βάλει τους μικρούς.

Γι’ αυτό άλλωστε στην Ελλάδα επί σειρά ετών δημιουργήθηκε αυτό το παράξενο φαινόμενο: Έβαζαν μέσα τους Αμερικάνους, έπαιζαν εντελώς ινδιάνικα ώστε στο τέλος να έχουν (οι προπονητές) ένα άλλοθι. Τι να τους έλεγαν; Ο καλύτερος παίκτης πήρε τη μπάλα! 

Μη ξεχνάμε ότι ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που πέρυσι δε σώθηκε απλώς αλλά μπήκε στα πλέι οφ χάρη στο πλάνο αυτό! Και στο κρίσιμο ματς της παραμονής, ο Χουγκάζ έβαλε 7/7 τρίποντα. Κι έστειλε και δύο παίκτες (Χουγκάζ- Τολιόπουλο) στην Εθνική ομάδα, στα προκριματικά.

Για να γίνει αυτή η αλλαγή, θα πρέπει να αρχίσει από τις διοικήσεις. Οι προπονητές δε μπορούν να κάνουν επανάσταση! Ο Ιωνικός βρήκε τον Σεγκούρα που έχει κοινή αντίληψη με τη διοίκηση. Στην Ισπανία έτσι δουλεύουν.

Παρεμπιπτόντως, ο Άρης που ήταν αντίπαλος του Ιωνικού, έδωσε ξανά ρόλο και χρόνο στον Όμηρο Νετζήπογλου.

Δεν έχει σημασία το ότι είχε 0/3 σουτ ο Νετζήπογλου. Δε θα έχει πάντα 6/7 όπως με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να παίρνει χρόνο στην Basket League. Και απ’ αυτό θα βγουν ωφελημένες και οι δύο πλευρές.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τρομερό ρυθμό. Εχει 5/5 σε εγχώριες διοργανώσεις και Euroleague. Σε δύο αγώνες στην Basket League έχει ξεπεράσει τους 100 πόντους. Το μπάσκετ που παίζει είναι απολαυστικό. Η διπλή εβδομάδα (εκτός με Μπαρτσελόνα και εντός με Ζαλγκίρις) αντιμετωπίζεται με μεγάλη αισιοδοξία.

Για την ΑΕΚ ήταν ιστορικό γεγονός το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη νέα της έδρα. Τα γράψαμε αυτά κάνοντας μάλιστα και μια ιστορική αναδρομή σε όλα τα σπίτια που φιλοξένησαν την ΑΕΚ από το ιστορικό «Γεώργιος Μόσχος» και μετά.

Ο Κολοσσός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με ένα εντυπωσιακό 43-19 στο δεύτερο μέρος. Ο Προμηθέας παρέμεινε αήττητος αφού επικράτησε και του ΠΑΟΚ μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με τεχνικές ποινές κι αποβολές. Ενώ το Περιστέρι πέτυχε μεγάλο διπλό στην πολύ δύσκολη έδρα του Ηρακλή μιας ομάδας δηλαδή που ακόμα ψάχνεται (και είναι λογικό με 12 νέους παίκτες).

Για το τέλος, θα μου επιτρέψετε κάτι: Υπήρξαν φωνές για τη διαιτησία. Μπορεί να είναι δίκαιες, μπορεί και όχι. Θα συμφωνήσουμε όμως σε κάτι. Μέχρι στιγμής στις πρώτες δύο αγωνιστικές, έχουμε δει σαφώς καλύτερες διαιτησίες από το περσινό ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ χάλι που όλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις.

Και δεύτερο: Οι διαιτητές αξιολογούνται. Δοκιμάζονται και αξιολογούνται. Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι αποτύχουν δε θα τα καταφέρουν. Τα είπε και ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Ηρεμία λοιπόν

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτός ο Μιλουτίνοφ είναι απαραίτητος!

Ολυμπιακός: Αυτός ο Μιλουτίνοφ είναι απαραίτητος!

Με τα κρίσιμα παιχνίδια να αρχίζουν να πλησιάζουν, ο Νικολά Μιλουτίνοφ σε καλή κατάσταση θα είναι απαραίτητος.

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι’ αυτό δεν πήρε ψηλό στη θέση του Μένσα

Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι’ αυτό δεν πήρε ψηλό στη θέση του Μένσα

Μία και μόνο εξήγηση υπήρχε για να μην προχωρήσει σε μεταγραφή ψηλού ο Ολυμπιακός στη θέση του Μένσα και επιβεβαιώνεται.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Απειλές Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού – Πόσες ομάδες μπορούν να κάνουν 14-0 στον Παναθηναϊκό;

Απειλές Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού – Πόσες ομάδες μπορούν να κάνουν 14-0 στον Παναθηναϊκό;

Έξαλλος ο Εργκίν Αταμάν με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, τους απείλησε με προπόνηση μετά το 14-0 που έκανε το Μαρούσι!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σάσα Βεζένκοφ και Γιώργος Λιμνιάτης είχαν στο μυαλό τους μόνο τα Τέμπη

Σάσα Βεζένκοφ και Γιώργος Λιμνιάτης είχαν στο μυαλό τους μόνο τα Τέμπη

Λιμνιάτης και Βεζένκοφ θέλησαν να σταθούν στα όσα έγιναν την Παρασκευή στην Ελλάδα για τα Τέμπη και όχι στα αγωνιστικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός : Τότε θα κάνει το ντεμπούτο του ο Σέιμπεν Λι

Ολυμπιακός : Τότε θα κάνει το ντεμπούτο του ο Σέιμπεν Λι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να περιμένει τον Σέιμπεν Λι, Τότε θα κάνει το ντεμπούτο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης : Αν κλειδώσουν τον Τολιόπουλο δεν… – Ήττα από ΠΑΟΚ (75-63)

Άρης : Αν κλειδώσουν τον Τολιόπουλο δεν… – Ήττα από ΠΑΟΚ (75-63)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με τον Άρη στην Πυλαία με σκορ 75-63 και κάλυψε και τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία ηττήθηκε στον 1ο γύρο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Θα επιστρέψει τελικά ο Γουόκαπ;

Ολυμπιακός: Θα επιστρέψει τελικά ο Γουόκαπ;

Δημοσιεύματα από το εξωτερικό θέλουν τον Γουόκαπ να χάνει όλη τη σεζόν. Τι ισχύει;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ρίσκο που μπορεί να του κοστίσει τη χρονιά!

Ολυμπιακός: Το ρίσκο που μπορεί να του κοστίσει τη χρονιά!

Ο Ολυμπιακός αποφασίζει να πάρει ένα ρίσκο, το οποίο μπορεί να τον… καταστρέψει!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Αργά ή γρήγορα Τολιόπουλος αντί Μήτρου Λονγκ!

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αργά ή γρήγορα Τολιόπουλος αντί Μήτρου Λονγκ!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει ακόμα πιο έντονα την περίπτωση Τολιόπουλος.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βασίλης Τολιόπουλος : Πόσο πιθανό είναι να τον σκεφτεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Βασίλης Τολιόπουλος : Πόσο πιθανό είναι να τον σκεφτεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Κάθε φορά που ο Βασίλης Τολιόπουλος κάνει καλή εμφάνιση με την Εθνική ξεκινά κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Τι θέλει ο Μπαρτζώκας…

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Μόουζες Ράιτ : Ελάχιστες οι πιθανότητες…

Μόουζες Ράιτ : Ελάχιστες οι πιθανότητες…

Οι πιθανότητες να επιστρέψει σύντομα στην ενεργό δράση και τον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ δεν είναι με το μέρος του Αμερικανού ψηλού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Μέχρι πότε μπορεί να καλύψει το κενό του Γουόκαπ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Μέχρι πότε μπορεί να καλύψει το κενό του Γουόκαπ

Δεν έχει χρόνο ο Ολυμπιακός αν θέλει να κάνει κάποια μεταγραφή για να καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πότε επιστρέφει ο Βιλντόζα στη δράση για τον Ολυμπιακό;

Πότε επιστρέφει ο Βιλντόζα στη δράση για τον Ολυμπιακό;

Ο Τόμας Γουόκαπ θα μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Ο Λούκα Βιλντόζα όμως επιστρέφει για τον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τόμας Γουόκαπ : Θα το παλέψει….

Τόμας Γουόκαπ : Θα το παλέψει….

Δεν μπαίνει χειρουργείο ο Τόμας Γουόκαπ. Θα ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία στη μέση και ο Ολυμπιακός ελπίζει να τον έχει αρχές Απρίλη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ πρέπει να παίξει για το παρόν και πλέον και για το μέλλον του!

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ πρέπει να παίξει για το παρόν και πλέον και για το μέλλον του!

Και ο Νικολά Μιλουτίνοφ είναι από τους παίκτες που ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά περισσότερα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο καλός Χουάντσο απογειώνει τον Παναθηναϊκό

Ο καλός Χουάντσο απογειώνει τον Παναθηναϊκό

Η ανεβασμένη απόδοση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να στήσει από την αρχή τα πιόνια στη σκακιέρα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να στήσει από την αρχή τα πιόνια στη σκακιέρα

Υπάρχει θέμα στον Ολυμπιακό όταν οι παίκτες που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι διαθέσιμοι. Τουλάχιστον κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μπάσκετ