Χουγκάζ-Ρογκαβόπουλος: Βίοι αντίθετοι
Ο Νίκος Χουγκάζ και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έχουν πολλά κοινά που τους συνδέουν αλλά υπάρχει μια τόσο μεγάλη διαφορά που δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά είναι καθοριστική.Ο Νίκος Χουγκάζ και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έχουν πολλά κοινά που τους συνδέουν αλλά υπάρχει μια τόσο μεγάλη διαφορά που δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά είναι καθοριστική.
Αρχικά να πούμε ότι Χουγκάζ και Ρογκαβόπουλος ουσιαστικά είναι ίδια γενιά αφού έχουν διαφορά 8 μήνες. Ο παίκτης του Ιωνικού είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 2000 και ο τέως (πλέον) παίκτης της ΑΕΚ, τον Ιούνιο του 2001.
Είναι πολύ καλοί φίλοι, άλλωστε έχουν συνυπάρξει στις μικρές Εθνικές ομάδες. Έχουν το ίδιο όνομα («Νίκος» και οι δύο) και θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα, αυτή τη στιγμή, στο ελληνικό μπάσκετ. Περιμένουν απ’ αυτούς. Αλλά υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το χρόνο συμμετοχής όπου ο Χουγκάζ έχει ξεπεράσει τα 20 λεπτά κατά μέσο όρο. Άλλωστε, τα 14 λεπτά στην Basket League και τα 12 στο BCL δεν τα λες κι «ανύπαρκτο» χρόνο συμμετοχής για ένα παιδί 19 ετών.
Το θέμα δεν είναι μόνο ο χρόνος αλλά και ο ρόλος. Κατά πόσο πιστεύεις, δηλαδή, στις δυνατότητες ενός παίκτη στον οποίο σκοπεύεις να δείξεις εμπιστοσύνη. Ότι δηλαδή έχεις συγκεκριμένο πλάνο γι’ αυτόν…
Βεβαίως για να προλάβουμε τους «βιαστικούς» δε γίνεται καμία σύγκριση στη δυναμική της ΑΕΚ με τον Ιωνικό. Αλλά και πάλι θα πρέπει να επισημάνουμε το εξής:
Ο Ιωνικός ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κι ενώ είχε να παλέψει για την παραμονή, συνέχισε το πλάνο με τον Χουγκάζ (και όχι μόνο). Κι ας ήταν άστοχος και νευρικός ο μικρός στις πρώτες αγωνιστικές. Στη συνέχεια έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξασφάλιση της παραμονής αφού αισθάνθηκε εμπιστοσύνη.
Η ΑΕΚ έχει τον Ρογκαβόπουλο εδώ και τέσσερα χρόνια μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας. Φέτος, στα 19 του δεν θα έπρεπε να έχει ένα ρόλο διαφορετικό από το να κάνει το… τρόλεϊ, πάνω κάτω στο γήπεδο, όσο παίζει;
Τι λιγότερο θα πετύχαινε η ΑΕΚ αν έδινε περισσότερο χρόνο στο νεαρό, που είναι το μέλλον της κι έπαιρνε ένα ξένο παίκτη λιγότερο; Δε θα ήταν μεγαλύτερο το κέρδος της, αγωνιστικό και οικονομικό;