STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός- Ιωνικός 94-74: Νίκη και διαφορά

Ο Κολοσσός έπιασε ανά διαστήματα υψηλά επίπεδα απόδοσης κι επικράτησε εύκολα (94-74) του Ιωνικού στην Ρόδο. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη, που περιμένει τον Λόσον μέχρι τη Δευτέρα ώστε να ενσωματωθεί, είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος.
Κολοσσός- Ιωνικός 94-74: Νίκη και διαφορά

Ο Κολοσσός έπιασε ανά διαστήματα υψηλά επίπεδα απόδοσης κι επικράτησε εύκολα (94-74) του Ιωνικού στην Ρόδο. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη, που περιμένει τον Λόσον μέχρι τη Δευτέρα ώστε να ενσωματωθεί, είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος.

Και μάλιστα από ένα σημείο και μετά ο Κολοσσός ανέβασε και τη διαφορά καθώς διατήρησε την ίδια συνέπεια και ομαδικότητα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Απέναντι σ’ έναν Ιωνικό με εμφανή αμυντικά προβλήματα και με ασυνεννοησία και αστοχία επιθετικά.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Οι δύο ομάδες από το πρώτο λεπτό ήταν κοντά στο σκορ και καμία από τις δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ιωνικός έκανε ένα επιμέρους 6-2 και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με πέντε πόντους (9-14 στο  6’’). Ο Κολοσσός με έξι δικούς του αναπάντητους πόντους πήρε το προβάδισμα με 15-14.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, έβγαλαν άμυνες και ενέργεια στο παρκέ, αλλά ο Κολοσσός δεν άφηνε τον Ιωνικό να βάλει εύκολα καλάθια.  Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδας να είναι ισόπαλες στο 19-19.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στην δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτίσουν μια διαφορά, ωστόσο ο Ιωνικός είχε απάντηση σε κάθε φάση.

Με ένα γρήγορο 7-0 από την ομάδα του Αγγέλου η διαφορά από το -6 πήγε στο +1 για τον Ιωνικό (από 31-25 στο 13’ σε 31-32 στο 15’’).

Οι Ροδίτες απάντησαν με ένα δικό τους επιμέρους σκορ 7-2 και κατάφεραν να πάρουν πάλι τα ηνία του αγώνα (38-34 στο 16’’).

Ο Καντέρ εκτόξευσε τη διαφορά για την ομάδα του στους 9 πόντους και με το σκορ να είναι 44-35 δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 46-40 για τους Ροδίτες.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο Ιωνικός κάλυψε τη διαφορά και με φόλοου του Χουγκάζ ισοφάρισε με 46-46. Οι Ροδίτες αντέδρασαν και ανέκτησαν και πάλι τα ηνία του αγώνα και βρέθηκαν πάλι στο +5 (56-51).

Ο Κολοσσός πατούσε καλύτερα στο παρκέ και για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό η διαφορά έπιασε τη μέγιστη τιμή της στο +11 με τρίποντο από τον Άρτις και διαμόρφωσε το 69-58.

Τελικά η περίοδος έκλεισε με το σκορ να είναι 69-60 για τους γηπεδούχους.

Ο Άρτις στην αρχή της τελευταίας περιόδου ευστόχησε σε τρίποντο και η διαφορά έπιασε και πάλι διψήφια τιμή. Ο Ιωνικός δυσκολευόταν πολύ να συνδεθεί με το καλάθι και ο Κολοσσός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι Ροδίτες με τρίποντο του εξαιρετικού Άρτις έφτασαν τη διαφορά στο +19 (80-61 στο 34ο λεπτό). Ο Κολοσσός στα τελευταία λεπτά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ, κάτι που έκανε το φινάλε του αγώνα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Ροδίτες να πετυχαίνουν τη δεύτερη σερί νίκη τους και το τελικό σκορ να είναι 94-74

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Ηλίας Καντζούρης είδε πέντε παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και αυτοί ήταν οι Καντέρ (22π), Άρτις (21π.),  Άντριτς (13π.), Ζάρας (13π.) και Τούμπα (1π.)

Ο MVP: Πολυτιμότερος παίκτης του παρκέ ήταν ο Κερέμ Καντέρ, για ακόμη μια φορά, πετυχαίνοντας 22 πόντους με 6/9 βολές, 5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ακόμη κέρδισε έξι φάουλ και έκανε μόλις δύο λάθη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 46-40, 69-60, 94-74

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 4, Άρτις 21, Άντριτς 13, Τούμπα 10, Γκόινς 9, Καμαριανός, Λιάπης, Αρσενόπουλος, Καντέρ 22, Μπιλής 2, Ζάρας 13

ΙΩΝΙΚΟΣ (Αγγέλου): Σμιθ 9, Έλμορ 5, Μαυροκεφαλίδης 7, Χόλογουελ 11, Χουγκάζ 9, Πριντζέτ 11, Βλάχος, Φιτζπάτρικ 10, Μουχέιμιν 2, Τολιόπουλος 10

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Παναθηναϊκός: Άρχισε να προετοιμάζεται ο Ρογκαβόπουλος – Οι πρώτες του εικόνες με τα πράσινα!

Ο Παναθηναϊκός μας έδωσε μία… γεύση από τον Ρογκαβόπουλο!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η χρονιά που έρχεται θα είναι αποδείξεων για τον Ντόρσεϊ!

Ολυμπιακός: Η χρονιά που έρχεται θα είναι αποδείξεων για τον Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός πίστεψε στον Ντόρσεϊ και δεν το μετάνιωσε στους τελικούς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης: Ποιες οι πιθανότητες να πάρει τον Νικ Καλάθη!

Άρης: Ποιες οι πιθανότητες να πάρει τον Νικ Καλάθη!

Μπορεί να κάνει αυτό το… μπαμ ο Άρης;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η δεύτερη χρονιά του Φουρνιέ θα είναι τελείως διαφορετική!

Ολυμπιακός: Η δεύτερη χρονιά του Φουρνιέ θα είναι τελείως διαφορετική!

Ο Ολυμπιακός… έδεσε τον Εβάν Φουρνιέ και του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει πολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ξανά σενάρια για Βούτσεβιτς και Παναθηναϊκό από την Ισπανία!

Ξανά σενάρια για Βούτσεβιτς και Παναθηναϊκό από την Ισπανία!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φέρει τον Βούτσεβιτς στην Ευρώπη;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η χρονιά του Μιλουτίνοφ!

Ολυμπιακός: Η χρονιά του Μιλουτίνοφ!

Έχει να αποδείξει πολλά φέτος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός «έδεσε» τον Φουρνιέ και ετοιμάζεται να… εκτοξευτεί!

Ο Ολυμπιακός «έδεσε» τον Φουρνιέ και ετοιμάζεται να… εκτοξευτεί!

Ο Ολυμπιακός πλέον θα αλλάξει επίπεδο και δε θα έχει… ταβάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Χρειάζεται κάτι ακόμα στους ψηλούς και το γνωρίζει!

Ολυμπιακός: Χρειάζεται κάτι ακόμα στους ψηλούς και το γνωρίζει!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει με τους ψηλούς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Θα περιμένει την κατάλληλη επιλογή όσο χρειαστεί!

Ολυμπιακός: Θα περιμένει την κατάλληλη επιλογή όσο χρειαστεί!

Είναι ξεκάθαρο το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός πλέον!

Μπάσκετ