STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 78-72: Ντέρμπι με τα όλα του

Ο Παναθηναϊκός συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την ΑΕΚ αλλά έφτασε στο 78-72 και στο 1-0 στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ. Στο τέλος η ποιότητα και η εμπειρία που διαθέτει ο Παναθηναϊκός ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα. Η ΑΕΚ πήγε πολύ καλά στην άμυνα, δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό κι έδειξε...
Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 78-72: Ντέρμπι με τα όλα του

Ο Παναθηναϊκός συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την ΑΕΚ αλλά έφτασε στο 78-72 και στο 1-0 στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ.

Στο τέλος η ποιότητα και η εμπειρία που διαθέτει ο Παναθηναϊκός ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα. Η ΑΕΚ πήγε πολύ καλά στην άμυνα, δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό κι έδειξε αποφασισμένη να μην είναι… κομπάρσος στη σειρά. Κακός ποιοτικά ο αγώνας, αλλά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως τα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η ποιοτική και ποσοτική διαφορά του Παναθηναϊκού ήταν καταλύτης προκειμένου να φτάσει στο 1-0. Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα με την άμυνά της, κατάφερε να χαλάσει το παιχνίδι των «πράσινων» αλλά δε διέθετε το… κάτι παραπάνω.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Η ΑΕΚ με την άμυνά της προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου είχε το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός πέρασε 15-14 στο τέλος της περιόδου. Ο Παπαπέτρου είχε τους 9 πόντους των «πράσινων» που είχαν πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ. Η «Ένωση» είχε θωρακίσει τη ρακέτα της και έτσι είχε καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στους (τυπικά) γηπεδούχους. Που πάντως με σερί 9-0 πέρασαν 26-22 στο 14’30’’. Η ΑΕΚ όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 17’ επανήλθε με προβάδισμα 33-30 αλλά ένα νέο σερί 10-0 του Παναθηναϊκού, με πρωταγωνιστή τον Μποχωρίδη έστειλε το σκορ στο 40-33 για τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 50-40 στο 23’ αλλά η «Ένωση» μείωσε με σερί 7-0 στους τρεις (50-47).

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα αλλά δε μπορούσαν να αποσπαστούν (62-57 η 3η περίοδος). Στον ίδιο ακριβώς ρυθμό ο αγώνας και πέντε λεπτά πριν το τέλος (72-66 για τον Παναθηναϊκό).

Με τον Μορέιρα και τον Γόντικα να έχουν 5 φάουλ και να βρίσκονται εκτός αγώνα, η ΑΕΚ είχε θέμα στην frontline. Όμως ήταν πάντα μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα. Με 2’39’’ για τη λήξη ο Μέικον μείωσε σε 73-70 αλλά ο Σαντ Ρος απάντησε με καλάθι και εύστοχη βολή μετά από φάουλ του Γιάνκοβιτς (76-70). Ο Χρυσικόπουλος μείωσε σε 76-72. Και η ΑΕΚ είχε μια ακόμα ευκαιρία αλλά ο ίδιος παίκτης αστόχησε. Μετά το λάθος του Παπαπέτρου (1’04’’ για το τέλος) η ΑΕΚ πήρε νέα κατοχή αλλά ο Ματσιούλις έκανε κακό σουτ και βιαστικό κιόλας. Στα 31’’ το κάρφωμα του Γουάιτ έκανε  το 78-72 κι έδωσε παράσταση νίκης στον Παναθηναϊκό. Το άστοχο τρίποντο του Κατσίβελη έβαλε οριστικό τέλος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Τα 5/23 τρίποντα του Παναθηναϊκού, οι 18 πόντοι που πήρε από τα λάθη της ΑΕΚ αλλά και η διαφορά στις βολές (37 για τους «πράσινους» και 17 για τους «κιτρινόμαυρους»)

Ο MVP: Χάουαρντ Σαντ Ρος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-14, 45-38, 62-57, 78-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Παπαγιάννης 7, Παπαπέτρου 16, Χεζόνια 14, Γουάιτ 2, Σαντ Ρος 18, Μακ 1, Μπρέι 2, Μποχωρίδης 8, Όγκαστ 2, Κασελάκης, Μήτογλου 8, Μπέντιλ.

ΑΕΚ (Αγγέλου): Μορέιρα 8, Μέικον 14, Ματσιούλις 10, Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης 9, Χρυσικόπουλος 10, Ζήσης 11, Γόντικας 4, Γκίκας 5, Λοτζέσκι, Μόουζες 1

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

 ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το 1989 έχει να αποκλείσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό σε διαδικασία πλέι οφ!

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.

Προμηθέας – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι θα δείτε την αναμέτρηση!

Πού θα δείτε το Προμηθέας – Ολυμπιακός!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Άρης: Το κανάλι του αγώνα!

Παναθηναϊκός – Άρης: Το κανάλι του αγώνα!

Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός – Άρης!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Η εικόνα του Γκραντ το βασικό πρόβλημα της άμυνας!

Παναθηναϊκός: Η εικόνα του Γκραντ το βασικό πρόβλημα της άμυνας!

Ο κακός Γκραντ είναι από τους λόγους της αμυντικής εικόνας του Παναθηναϊκού!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Άσχημα νέα για Λεσόρ – Αυτό το όνομα… παίζει δυνατά για το «5»

Παναθηναϊκός: Άσχημα νέα για Λεσόρ – Αυτό το όνομα… παίζει δυνατά για το «5»

Αλλάζουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Ηρακλής: Ο Μωραΐτης έστειλε στις βολές τον 18χρονο Μπουρνελέ για να σκοράρει!

Ολυμπιακός – Ηρακλής: Ο Μωραΐτης έστειλε στις βολές τον 18χρονο Μπουρνελέ για να σκοράρει!

Έντονο το χειροκρότημα στο ΣΕΦ μετά από αυτή την κίνηση!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη κόντρα στον μαχητικό Ηρακλή – Ξεχώρισαν Βεζένκοφ, Χολ και Φουρνιέ! (vids)

Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη κόντρα στον μαχητικό Ηρακλή – Ξεχώρισαν Βεζένκοφ, Χολ και Φουρνιέ! (vids)

Ο Ηρακλής πάλεψε πολύ αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε στο τέλος τη νίκη!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτό είναι το νέο παρατσούκλι του Βαγγέλη Ιωάννου για παίκτη των «ερυθρολεύκων»! (vid)

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το νέο παρατσούκλι του Βαγγέλη Ιωάννου για παίκτη των «ερυθρολεύκων»! (vid)

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός, υποδέχεται ένα ακόμα παρατσούκλι!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Αταμάν για Λεσόρ «δείχνουν» ότι χρειάζεται παίκτη!

Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Αταμάν για Λεσόρ «δείχνουν» ότι χρειάζεται παίκτη!

Ο Ματίας Λεσόρ κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Πρέπει να κοιτάξει την αγορά… ζεστά για σέντερ!

Παναθηναϊκός: Πρέπει να κοιτάξει την αγορά… ζεστά για σέντερ!

Χρειάζεται ενίσχυση και το ξέρει καλά ο Παναθηναϊκός!

Μπάσκετ