STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ- Άρης 75-64: Θρίαμβος με καπετάνιο Άρη και MVP Τσαλμπούρη

Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο να δίνει άλλο αέρα στην ομάδα, νίκησε εύκολα τον Άρη και τον βύθισε σε ακόμα περισσότερα προβλήματα
ΠΑΟΚ- Άρης 75-64: Θρίαμβος με καπετάνιο Άρη και MVP Τσαλμπούρη

Με άλλο αέρα από την παρουσία του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του Άρη (75-64) και πήρε βαθιά ανάσα. Ενώ παράλληλα βύθισε σε απελπισία τον αντίπαλό του καθώς αναμένονται κι εξελίξεις.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος και πιο έτοιμος. Ο Άρης φάνηκε στο γήπεδο για 8 λεπτά όταν και προηγήθηκε 24-17 αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Κορυφαίος του γηπέδου ο Γιώργος Τσαλμπούρης που από το ημίχρονο είχε ισοφαρίσει (με 15 πόντους) το ρεκόρ καριέρας του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο ΠΑΟΚ ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η παρουσία νέου προπονητή, ήταν και ένα «συν» στη ψυχολογία των παικτών.

Ο Άρης παρέμεινε βυθισμένος στην απόγνωση, μπερδεμένος και για έναν ακόμα αγώνα προβλημάτισε. Κανείς δε ξέρει πόσο μπορεί να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Άρης άρχισε πολύ «ζωηρά» στον αγώνα, έβρισκε εύκολους πόντους. Με σερί 7-0 ξέφυγε 20-13 στο 16’ και 24-17 ενώ απέμεναν 2΄41’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 7-0 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 27-24 υπέρ του, αλλά δεν έμεινε εκεί. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους και ταυτόχρονα σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση. Με νέο σερί 12-0 και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 39-26 ενώ πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά του λίγο αργότερα (+15 με 43-28).

Ο Τσαλμπούρης με 15 πόντους (3/3 τρίποντα και 6/7 σουτ συνολικά) ήταν ο οδηγός του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο (47-35). Και είχε ήδη προλάβει να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Άρης με την άμυνα ζώνης προσπαθούσε να περιορίσει το σκορ του ΠΑΟΚ αλλά η διαφορά παρέμενε διψήφια (54-39 στο 25’). Με 4’20’’ μέχρι το 30’ οι γηπεδούχοι πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά (+18 με σκορ 57-39). Ο ρυθμός είχε πέσει στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακές επιλογές κάτι που επηρέασε το θέαμα.

Με το σκορ στο 65-46 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπιζε απολύτως κανένα πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 68-57 στο 35’ μετά από τρίποντο του Λιτλ και κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (71-62) στο 37’30’’. Θα μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο αν δεν έκανε βήματα ο Φλιώνης και στη συνέχεια δεν αστοχούσε σε (βιαστικό) τρίποντο.

Το καλάθι του κορυφαίου Τσαλμπούρη (1’15’’ για το τέλος) έβαλε τέλος στον αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Άρης είχε 7 ασίστ για… 19 λάθη. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεται κανείς υπερήφανος

Ο MVP: Ο Γιώργος Τσαλμπούρης πρωταγωνίστησε στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ έχτισε τη διαφορά του κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 47-35, 62-46, 75-64

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς 5, Λοβ 7, Γκρίφιν 12, Κακλαμανάκης 6, Καμπερίδης 5, Κονατέ 2, Τσαλμπούρης 22, Μαργαρίτης, Ιατρίδης, Παπαντωνίου 3, Τέρνερ 7, Μήτρου- Λονγκ 7.

ΑΡΗΣ (Καμπερίδης): Σούλερ 5, Κουζέλογλου 16, Τσάλμερς 9, Ντραγκίσεβιτς 8, Ντεκόζι 13, Σταμάτης 2, Σλαφτσάκης, Φλιώνης, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος, Λιτλ 11

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ- Άρης 75-64: Θρίαμβος με καπετάνιο Άρη και MVP Τσαλμπούρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College