ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα: Για να ρίξουμε μια ματιά στα χιαστί

Μπλεγμένη η κατάσταση αυτή τη στιγμή τόσο στον Δ’ Όμιλο που διασταυρώνει στο πρώτο νοκ άουτ στο Βερολίνο όσο και στον Β’ που πάει μετά στα προημιτελικά.
Ελλάδα: Για να ρίξουμε μια ματιά στα χιαστί

Στον όμιλο που βρίσκεται η Ελλάδα τα πάντα δείχνουν ξεκάθαρα  ως προς την πρόκριση αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και στους άλλους δύο ομίλους που μας ενδιαφέρουν.

Για την ακρίβεια η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει την Ουκρανία την Τρίτη (6/9-18:00) ώστε να είναι κι επισήμως πρώτη. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκρουστεί με τον 4ο της βαθμολογίας του Δ’ Ομίλου σε πρώτη φάση ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πάει με τον 3ο του ομίλου.

Κι αν προκριθεί τότε θα πάει πιθανότατα με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου (εκτός αν αποκλειστεί από τον 3ο του Α’ Ομίλου, κάτι μάλλον δύσκολο) ή (αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα με την Ουκρανία) με τον πρώτο.

Μέχρι στιγμής αν επιχειρήσουμε να κάνουμε εκτίμηση για την κατάσταση τόσο στον Δ’ όσο και στον Β’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ θα καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα: Δεν υπάρχει καμία εκτίμηση.

Δε μπορεί να βγει κανένα ασφαλές συμπέρασμα αυτή τη στιγμή πέρα από το ότι σίγουρα στην φάση των «16» δε θα βρούμε την Σερβία (που θα είναι 1η στον Όμιλό της) ούτε και την Ολλανδία (που με 0-3 δε μπορεί πλέον να διεκδικήσει κάτι).

Οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να είναι από τη 2η θέση ως και την 5η, δηλαδή να αποκλειστούν.

Η Πολωνία έχει το «συν» από τις νίκες της με την Τσεχία (και μάλιστα με +15) και το Ισραήλ που από την πλευρά του έχει νικήσει τους Φινλανδούς και τους Ολλανδούς. Η Τσεχία έχει νικήσει μόνο την Ολλανδία και παίζει τη «ζωή» της στα επόμενα δύο ματς ενώ η Φινλανδία έχει σύμμαχο τη νίκη με +30 μάλιστα επί της Πολωνίας  που θα τη βοηθήσει σε πιθανές ισοβαθμίες.

Ο αγώνας της Τρίτης (6/9) ανάμεσα στην Φινλανδία και την Τσεχία (την ίδια μέρα παίζουν Ολλανδία- Πολωνία και Σερβία- Ισραήλ) θα ξεκαθαρίσει περισσότερο τα πράγματα. Άρα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα πολύ πιο συγκεκριμένη. Αλλά όχι σίγουρα ακόμα.

Πάντως εφόσον η Πολωνία κάνει το 3-1 με τους Ολλανδούς τότε δύσκολα θα είναι 4η. Θα τα βρει η υπηρεσία αυτά όμως.

Δείτε τη βαθμολογία του Δ’ Ομίλου

Στον Β’ Όμιλο, το λεγόμενο του «θανάτου» λόγω της μεγάλης ποιότητας των ομάδων, τα πάντα είναι ανοιχτά από το 1 ως το 4. Θεωρητικά πρόκριση μπορεί να προλάβει και η Λιθουανία αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να φτάσει στην 1η ή την  2η θέση (που ενδιαφέρει την Ελλάδα). Όπως και η Ουγγαρία φυσικά που έχει αποκλειστεί.

Στην 1η ή τη  2η θέση μπορούν να είναι τόσο η Γερμανία όσο και η Σλοβενία, η Βοσνία και η Γαλλία. Επίσης την Τρίτη (6/9) θα ξέρουμε αν θα «καθαρίσει» ακόμα μια ομάδα ή αν θα μπλέξουμε περισσότερο. Τι εννοούμε;

Αν οι Γερμανοί νικήσουν τους Σλοβένους τότε θα είναι πρώτοι .Αν οι Βόσνιοι νικήσουν την Γαλλία τότε αφήνουν έξω την Λιθουανία οριστικά και μπορούν να πάνε στη 2η θέση! Αν νικήσουν οι Γάλλοι τότε ανάλογα με το τι θα έχει γίνει στον αγώνα Γερμανίας- Σλοβενίας θα παίξουν (ποιος ξέρει ποια θέση) την Τετάρτη (7/9) με την Σλοβενία (και ό,τι γίνει)

Δείτε τη βαθμολογία του Β Ομίλου

Πάντως εκείνο που προέχει είναι να διαπιστώσουμε πρώτα ποια θέση θα κατακτήσει η δική μας ομάδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Για να ρίξουμε μια ματιά στα χιαστί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College