Άκερ: «Μου χρωστάει σχεδόν 90 χιλιάδες ο Απόλλωνας»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άλεξ Άκερ μίλησε για το μπάσκετ την καριέρα του αλλά και την άσχημη εμπειρία στον Απόλλωνα Πάτρας και για τα χρήματα που του χρωστάνε.Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άλεξ Άκερ μίλησε για το μπάσκετ την καριέρα του αλλά και την άσχημη εμπειρία στον Απόλλωνα Πάτρας και για τα χρήματα που του χρωστάνε.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Άλεξ Άκερ:
-Πόσο δύσκολο είναι για εσάς ως άντρας γενικά να συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα μη πληρωμής που είχατε με την ελληνική ομάδα (Απόλλων Πάτρας) σε μια εποχή όπου υπάρχουν πολύ πιο πιεστικά ζητήματα στον κόσμο;
Άκερ: «Πολλά πράγματα έχουν συμβεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο για μένα όχι μόνο για τους ανθρώπους γύρω μου που αγαπώ και νοιάζομαι περισσότερο αλλά ολόκληρο τον κόσμο.
Πραγματικά πήγε πίσω τη ζωή πολλών ανθρώπων, τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις. Η Πάτρα η ομάδα με την οποία υπέγραψα πριν από 4 χρόνια υποσχέθηκε να πληρώσει πλήρως χωρίς προβλήματα.
Είπαν ψέματα, ψέματα στο πρόσωπό μου και στον ατζέντη μου. Δεν παραπονέθηκα δεν έδειξα συναισθήματα ακόμη και όταν ήταν τρεις μήνες αργά, έπαιζα ακόμα, έπαιξα ακόμα έβαλα τη φανέλα με σεβασμό για τους οπαδούς γιατί ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι για να εκπληρώσω υποχρέωση.
Δεν ήθελα να δει κανείς ότι ο Άλεξ Άκερ ήταν ο κακός σπόρος, ότι δεν ήθελε να παίξει ή ήταν το πρόβλημα. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι το όνομά μου ήταν καθαρό μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.
Τώρα, γνωρίζοντας τις συνθήκες που δεν πληρώνουν, το ερώτημα που αναρωτιέμαι είναι «Θα έκανα το ίδιο πράγμα τότε, τώρα που ξέρω τον τρόπο με τον οποίο ο Απόλλων Πάτρας χειρίζεται τις επιχειρήσεις; Η απάντηση αυτή τη στιγμή θα ήταν απολύτως όχι. Αυτό έχει επηρεάσει πραγματικά εμένα και την οικογένειά μου και δεν μιλάω για 2.000 $ ή 6000 $. Μιλώ για πολλά χρήματα, σχεδόν 90.000 $».
-Με COVID-19 ή χωρίς COVID-19, είναι γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερα από 2 χρόνια από τότε που αρχίσατε να καταπολεμάτε αυτήν την παραβίαση του συμβολαίου με τον πρώην σύλλογό σας. Ένας παίκτης αξίζει να πάρει τον μισθό του όπως κάθε άλλο άτομο στο επάγγελμά του. Τι σας ενοχλούσε περισσότερο σχετικά με αυτήν την εμπειρία, εκτός από το ότι δεν έχετε πληρωθεί;
Άκερ: «Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι δεν είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν ως αθλητής πριν από 2 χρόνια. Θεωρώ τον εαυτό μου επιχειρηματία και επιχειρηματία.
Με το κεφάλαιο που οφείλει η Πάτρα, θα μπορούσα να επενδύσω ένα σημαντικό ποσό σε διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και να διαφοροποιήσω το χαρτοφυλάκιό μου με τις γνώσεις που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας του COVID-19.
Έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου και κατάλαβα ότι ήταν η τέλεια στιγμή για να μάθω ένα σύνολο δεξιοτήτων που θα εξασφάλιζε την οικογένειά μου για πάντα. Το κεφάλαιο που έχει κρατήσει η Πάτρα θα μου είχε επιστρέψει 3 φορές το οφειλόμενο ποσό.
-Έχετε παίξει σε τόσα μέρη και πρωταθλήματα όπως το NBA, την Ισπανία, την Τουρκία και πολλά χρόνια στη Γαλλία. Παίξατε νωρίς στην καριέρα σας με την ομάδα της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως ένα μέρος όπου τα παιδιά δεν πληρώνονται. Σκεφτήκατε ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε εσάς (χωρίς να πληρώνεστε) όταν αναλάβατε τη δουλειά;
Άκερ: «Έχω ευλογηθεί να παίξω σε όλο τον κόσμο σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στο εξωτερικό με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα. Εγώ προερχόμενος από το NBA δεν ήξερα ποτέ ότι μια ομάδα μπορεί πραγματικά να κρατήσει και να μην σας πληρώσει για μήνες κάθε φορά.
Αυτό ήταν αγχωτικό, αλλά πάντα με καθησύχαζε ότι επρόκειτο να πληρώνομαι στο τέλος με τον Ολυμπιακό. Παρόλο που ήταν αργά, πλήρωναν πάντα όλα τα χρήματα που μου οφείλονταν.
Δεν έχω τίποτα άλλο παρά υπέροχες αναμνήσεις με τον Ολυμπιακό που με έκανε να σκεφτώ να συνταξιοδοτηθώ σε μια ομάδα στην Ελλάδα, γι ‘αυτό επέλεξα την Πάτρα.
Ήξερα ότι τα χρήματα θα αργούσαν, αλλά δεν ήξερα ότι επρόκειτο να ξαπλώσουν στο πρόσωπό μου για δύο μήνες, οδηγώντας σε πλέι οφ. Η πιθανότητα να συμβεί ήταν εκεί, αλλά γι ‘αυτό βεβαίωσα ότι το συμβόλαιο που υπέγραψα με την Πάτρα ήταν πιστοποιημένο από τη Fiba. Χωρίς αυτή τη σφραγίδα του λογότυπου της Fiba στη σύμβαση, δεν θα υπογράφαμε».
-Δεν σας πληρώθηκαν για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2018. Συχνά τα κλαμπ θα το κάνουν αυτό και θα πληρώσουν τον παίκτη στην αρχή, αλλά στη συνέχεια στο δεύτερο μισό της σεζόν σταματά ξαφνικά να πληρώσει. Πώς θυμάσαι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος αντέδρασε στο ερώτημά σου πού ήταν ο μισθός σου;
Άκερ: “Ο Διευθύνων Σύμβουλος εκείνη τη στιγμή είχε μια συνάντηση με εμένα και την υπόλοιπη ομάδα, όλοι καταλήξαμε σε συμφωνία ότι θα παίζαμε ακόμα λόγω του γεγονότος ότι ήταν αργά επειδή ήμασταν σε πλέι οφ.
Είπαν ότι οι τελευταίοι γύροι πλέι οφ Πρωτάθλημα θα πληρώνουν όλα τα χρήματά μας εκ των προτέρων, έτσι φτάσαμε στους τελευταίους γύρους πλέι οφ Πρωτάθλημα που δεν πληρώνουν.
Για οποιονδήποτε λόγο χάσαμε στον τελικό γύρο πλέι οφ από μια καλή ομάδα. Έμεινα μια επιπλέον εβδομάδα για να δω αν επρόκειτο να πληρώσουν και είπαν ότι όλα ήταν καλά, θα σας πληρώσουμε, μην ανησυχείτε, επιστρέψτε στο σπίτι θα επιλύσουμε τα πάντα. Πετάω σπίτι στην Ιταλία και περιμένω.
Σταματούν να απαντούν στις τηλεφωνικές μου κλήσεις, σταματούν να μου στέλνουν μηνύματα, δεν ανταποκρίνονται στον πράκτορά μου, δεν κάνουν τίποτα όλα ενεργούν σαν να μην έπαιξα ποτέ για αυτούς και αυτό με ενοχλεί περισσότερο.
Τέλος, επικοινωνούμε με τον αντιπρόσωπό μου για να δούμε ποια θα ήταν τα επόμενα βήματά μας. Έπρεπε να πληρώσουμε και τα 5000 $ για να τους δούμε ακόμη και ολόκληρη τη δοκιμασία, και όταν η Fiba το κοίταξε και τους δώσαμε όλα τα χαρτιά και το συμβόλαιό μας, κατάλαβαν ότι η Πάτρα δεν τηρούσε αυτό που συμφωνήσαμε.
Έτσι τους πήγαμε στο δικαστήριο και κερδίσαμε την υπόθεσή μας. Τώρα έχουμε κολλήσει για σχεδόν τρία χρόνια και ακόμα δεν έχουμε επιλύσει αυτό το ζήτημα».
-Ο Απόλλων σας χρωστάει 150.000 ευρώ από την σεζόν 2017-2018. Ήταν μια μακρά μάχη και κερδίσατε την υπόθεση μετά από δύο χρόνια. Δεν έχετε δει ακόμα ένα λεπτό. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για εσάς γνωρίζοντας ότι πρέπει να έχετε 150.000 ευρώ στην κατοχή σας, αλλά δεν το έχετε μέχρι σήμερα;
Άκερ: «Είναι πολύ δύσκολο κάθε μέρα να το σκέφτομαι ότι είναι πολλά χρήματα στο τραπέζι, ειδικά στις τρέχουσες εποχές.
Έκανα κάθε πράγμα που μου ζήτησε η FIBA, μου ζήτησε να πληρώσω, πλήρωσα, μου ζήτησαν να περιμένω, περίμενα (για δύο χρόνια τώρα).
Έκανα κάθε πράγμα που μου ζήτησαν να κάνω. είπαν ότι πρόκειται να πάρουν αυτό το ζήτημα στα χέρια τους, μας διαβεβαίωσαν ότι διερευνούσαν κάθε πιθανή λύση, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει και η επικοινωνία δεν έχει καθόλου.
Κάθε φορά που τους ζητάμε ενημερώσεις, δεν μας δίνουν καμία απάντηση, κρύβοντας το γεγονός ότι ο ιός Covid παίζει τεράστιο ρόλο επαναφέροντας τα πάντα, αλλά πραγματικά δεν έχει σημασία γιατί ακόμη και όταν ο ιός δεν ήταν πρόβλημα, δεν δεν θα κάνω τίποτα για να βοηθήσω αυτό το θέμα.
Είμαι πολύ απογοητευμένη η οικογένειά μου είναι πολύ απογοητευμένη, ο πράκτορας μου είναι πολύ απογοητευμένος γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα λόγω του γεγονότος ότι κερδίσαμε την υπόθεση, πληρώσαμε τα χρήματά μας, καθόμασταν και περίμεναν υπομονετικά για δράση και δεν έχουμε ακόμη τίποτα που μας έχει δοθεί υπέρ μας.
Ο πράκτορας μου έρχεται σε επαφή με την FIBA κάθε μέρα περιμένοντας κάποιο είδος δράσης να συμβεί περιμένοντας κάποιο είδος απάντησης και μας δίνουν τις ίδιες δικαιολογίες ότι τα πράγματα πρόκειται να συμβούν, τα πράγματα πρόκειται να επιλυθούν, να είστε υπομονετικοί να είστε υπομονετικοί κάθε μέρα αλλά πώς μπορώ να είμαι υπομονετικός όταν υπάρχουν 150.000 στο τραπέζι που μου οφείλεται;
Πώς μπορώ να είμαι υπομονετικός εάν χρησιμοποιώ πραγματικά τα οικονομικά μου για να βοηθήσω πραγματικά την οικογένειά μου, τη μελλοντική μου καριέρα;
Έχω αποσυρθεί από το παιχνίδι μπάσκετ και είναι αρκετά δύσκολη μετάβαση ως έχει. Χρειάζομαι κάθε πένα που είναι υπεύθυνη για τη δουλειά που έχω κάνει, ώστε να μπορώ να φροντίσω το μέλλον της οικογένειας μου».
-Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν είστε ο μόνος παίκτης που πάσχει να μην πληρώνεται, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε άλλα πρωταθλήματα και χώρες. Υπάρχουν πολλές πολλές περιπτώσεις ΒΔΤ κάθε σεζόν. Και όταν πηγαίνετε στη FIBA για να πολεμήσετε έναν σύλλογο για το μισθό σας, πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα κάτι που κυμαίνεται από 10.000 ευρώ. Πληρώνονται, αλλά τελικά δεν συμβαίνει τίποτα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη;
Άκερ: «Δεν θα έλεγα ότι πολλά είναι μακριά είναι εγκληματική πράξη, αλλά η δικαιοσύνη όλων δεν είναι δίκαιη. Εάν υποτίθεται ότι προστατεύουν τον παίκτη και έχουν μια ένωση ως προς οτιδήποτε συμβαίνει, και να είναι ο νόμος που πρέπει να τηρήσουν το νόμο.
Δεν έχει νόημα να έχουμε μια ομοσπονδία και όλες αυτές οι υποθέσεις που είναι εναντίον αυτών των συλλόγων συνεχίζονται και δεν επιλύονται. Μας καλούν να κάνουμε μια δουλειά, περιμένουμε να πληρώσουμε για αυτήν.
Με τον ίδιο τρόπο που θέλουν να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και γρήγορα μας απολύουν επί τόπου εάν αυτά τα ιδανικά δεν ικανοποιηθούν.
Έκανα τη δουλειά μου ως παίκτης μπάσκετ Έμεινα υγιής έπαιζα όταν δεν πληρώνομαι, δεν έδειξα τύψεις και καμία στάση απέναντι στον οργανισμό που δεν συκοφαντούσα το όνομά τους στις εφημερίδες, εγώ έκανε τη δουλειά μου.
Δεν πληρώθηκα, έφτασα στη FIBA ζητώντας τους να με βοηθήσουν και ο πράκτοράς μου πρέπει να πληρώσει 5000 $ το καθένα.
Η Πάτρα δεν μου έδειξε το ίδιο σεβασμό, φροντίζοντας να σφαγιάσω το όνομά μου, όπως εγώ είμαι αυτός με το σοβαρό πρόβλημα και αμαυρώνει το όνομά μου και οι εφημερίδες μου μιλάνε άσχημα μόνο επειδή ζητώ τα χρήματά μου και τι οφείλεται σε μένα».
-Η FIBA είναι μια ανώτερη ομοσπονδία και έπειτα η ελληνική ομοσπονδία. Είναι νόμο ότι εάν ένας σύλλογος δεν μπορεί να πληρώσει έναν παίκτη, τότε η ελληνική ομοσπονδία δεν μπορεί να επιτρέψει σε αυτόν τον σύλλογο να παίζει στο πρωτάθλημα ή να υπογράψει νέους παίκτες. Αλλά η ελληνική ομοσπονδία εξακολουθεί να αφήνει τον σύλλογο να παίξει. Η Φίμπα δεν αντιδρά και δεν κάνει τίποτα. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να επιλυθεί κάτι τέτοιο και να πληρωθεί ο παίκτης;
Άκερ: «Για μένα αυτό είναι απλό: Η Πάτρα διαθέτει το γυμναστήριο, έχουν τα δικαιώματα σε αυτό, ώστε να έχουν ίδια κεφάλαια, έχουν ακίνητη περιουσία, έχουν ιδιοκτησία, οπότε πρέπει να υπάρχει τρόπος να τους πληρώσουν.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Πάτρα αλλάζει ιδιοκτησία προσπαθώντας να ξεφύγει από το να με πληρώσει, και πιστεύουν ότι είναι εντάξει ή ότι είναι απλώς νερό κάτω από τη γέφυρα και μπορούν να απομακρυνθούν από το χρέος που οφείλουν, αλλά έχουν ίδια κεφάλαια να έχετε ακίνητα, ώστε η FIBA να μπορεί να ενεργήσει και να κάνει κάτι σχετικά με αυτήν την κατάσταση.
Για την Πάτρα να συνεχίζει να πληρώνει παίκτες και να φέρνει παίκτες που ενεργούν σαν να μην έχουν χρήματα που είναι εξωφρενικό.
Ακόμα πιο ασέβεια που ούτε καν αναγνωρίζω το FIBA και δεν τα παίρνουμε στα σοβαρά. Κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν, και όλα χάρη στη συνενοχή της FIBA και της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ ότι συνεχίζουν να εκπληρώνουν τις ευθύνες χωρίς κανείς να πάρει την απόφαση να επιβάλει δικαστική ποινή.
Μιλάμε για μια ποινή ενός παγκόσμιου δικαστηρίου και όχι για υποθέσεις ή κουτσομπολιά, και παρά το γεγονός αυτό εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτό».
-Το θέμα, εκτός από όλα, είναι τι θα συμβεί εάν αυτή η κατάσταση δημιουργήσει προηγούμενο και χώρο για όσους θέλουν κατάχρηση στο μέλλον;
«Και πάνω απ ‘όλα, τι αξιοπιστία θα είχε η FIBA εάν όλα αυτά παρέμεναν άλυτα; Προς το παρόν, εκτός από την οικονομική ζημιά για τον εαυτό μου, υπάρχει επίσης μια εικόνα και ζημία αξιοπιστίας που η FIBA δημιουργεί για τον εαυτό της».
-Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η υψηλότερη ομοσπονδία FIBA δεν κάνει τίποτα. Πιστεύετε ότι η πολιτική του μπάσκετ στην Ευρώπη γίνεται πιο διεφθαρμένη;
Άκερ: «Δεν θα έλεγα διεφθαρμένο, αλλά σίγουρα θα έλεγα ότι φτάνει σε ένα σημείο όπου πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος προστασίας των παικτών σε όλα αυτά.
Φαίνεται ότι οι σύλλογοι προστατεύονται πάντα σε τέτοιου είδους καταστάσεις, και οι παίκτες ωθούνται στο πλάι, ενώ οι σύλλογοι συνεχίζουν να κάνουν ό, τι θέλουν. Δεν είναι δίκαιο.
Δεν νομίζω ότι τα δικαιώματά μου γίνονται σεβαστά καθόλου ακόμη και από τους οργανισμούς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να το κάνουν αυτό.
Η FIBA έχει το νομικό καθήκον και την εξουσία να επιβάλλει τις δικές της αποφάσεις και πρέπει να επιβάλλει τις κυρώσεις σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς της ίδιας της FIBA. Θα το κρατήσω απλό.
Η FIBA, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις νομικές διαδικασίες, εάν σημειωθεί ότι η τοπική ομοσπονδία (σε αυτήν την περίπτωση η ελληνική) δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις στον Σύλλογο στον οποίο επιβλήθηκε ποινή όπως ήδη συμβαίνει, πρέπει να ενεργήσει άμεσα κατά της Ελληνικής ομοσπονδία με τεράστιες οικονομικές κυρώσεις και, τέλος, με την απαγόρευση της ελληνικής εθνικής ομάδας από οποιονδήποτε παγκόσμιο διαγωνισμό, εάν αυτές οι κυρώσεις δεν τηρηθούν.
Μέχρι τώρα τίποτα δεν συνέβη καθόλου, και η FIBA μετά από δύο χρόνια από την ποινή είναι ακόμα ανεξήγητα και άσκοπα σταθερή δίνοντας χώρο στην ελληνική ομοσπονδία να ενεργήσει με ασυνήθιστο τρόπο.Εκτός αυτού, το κυρωμένο Club συνεχίζει τις δραστηριότητές του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Θέλω να είμαι και είμαι σίγουρος για την αρχή της FIBA, αλλά στο μέλλον πόσοι παίκτες θα είναι όταν άλλοι Σύλλογοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την κατάσταση και θα μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν παρά το γεγονός ότι υπάρχει ΒΔΤ Η απόφαση της FIBA ισχύει;
Τι αξία θα έχουν τα συμβόλαια εάν η ίδια η FIBA δεν είναι σε θέση να επιβάλει την εξουσία της ως παγκόσμια ομοσπονδία, και τέλος, τι νόημα θα έπρεπε να στραφεί στη ΒΑΤ προβλέποντας πολλά χρήματα εάν η FIBA δεν είναι εγγυητής; Για μένα, την οικογένειά μου και τον πράκτορά μου, μας διαβεβαίωσαν ότι παρακολουθούν την κατάσταση και από δύο χρόνια αυτά τα χρήματα λείπουν από την οικονομία των οικογενειών μας. Είναι απογοητευτικό.
-Είχατε φίλους, πρώην συμπαίκτες ή αντιπάλους να περάσετε από κάτι σαν εσείς που δεν πληρώθηκαν ποτέ;
Άκερ: «Γνωρίζω μερικούς παίκτες μερικούς από αυτούς που περνούν την ίδια κατάσταση. Κάποιοι έχουν αποσυρθεί και κάποιοι ακόμα παίζουν αυτήν τη στιγμή για διαφορετικές ομάδες. Πήγαν ακόμη και στην ίδια διαδρομή με εμένα πηγαίνοντας στη FIBA για να προσπαθήσω να επιλύσω τα θέματα. Αντιμετωπίζουν το ίδιο δίλημμα με εμένα, περιμένοντας την παρέμβαση της FIBA και τη δράση».
-Έχετε δώσει συμβουλές σε άλλους επαγγελματίες παίκτες που μπορεί να είναι ακόμη νέοι ή αφελείς στην επιχειρηματική πλευρά της εύρεσης οργανισμού) Τι συμβουλές θα τους δώσατε;
Άκερ: «Λοιπόν, η πρώτη συμβουλή που θα τους έδινα είναι να βεβαιωθείτε ότι η σύμβασή τους είναι πιστοποιημένη κάνοντας το ίδιο πράγμα που έκανα, βεβαιωθείτε ότι έχει τη σφραγίδα FIBA.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν διαβάσει καλά τη σύμβαση και ότι κάποιος το ξαναδιαβάζει αυτό είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι αυτά είναι τα βασικά βήματα για να κατανοήσετε τη σύμβασή σας προτού την καταστήστε επίσημη.
Το δεύτερο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο αντιπρόσωπός σας είναι αξιόπιστος και ενημερωμένος για τις περιστάσεις, διασφαλίζοντας ότι σας βάζει σε καλή κατάσταση όπου μπορείτε να πάρετε όλα τα χρήματά σας.
Και ότι κάνει ό, τι καλύτερο για εσάς. Αυτά είναι βασικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι. Παρόλο που δεν έπαιρνα όλα τα χρήματά μου εγκαίρως, έχω μια εκπληκτική αναπαράσταση που ωθεί κάθε μέρα διασφαλίζοντας ότι είμαστε ορατοί και δεν περιμένουμε εδώ χαλαροί. Θέλουμε δράση. Αυτό πληρώσαμε. Στο τέλος της ημέρας αυτό μπορείτε να κάνετε».
-Έχετε ακόμα ελπίδα να κερδίσετε τα χρήματα που κερδίσατε με τον Απόλλων. Ποια βήματα κάνετε εσείς και ο αντιπρόσωπός σας αυτήν τη στιγμή για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα;
Άκερ: «Έχω ακόμα ελπίδα σίγουρα. Ξέρω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί επειδή κερδίσαμε την έκθεση. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα και ο πράκτοράς μου κάνει τη δουλειά του αυτή τη στιγμή.
Κάθε εβδομάδα ζητάμε ένα κοινό, μια ενημέρωση, μια διευκρίνιση, αλλά η απάντηση ήταν πάντα διπλωματική η ίδια από δύο χρόνια τώρα. Σεβόμαστε τις νόμιμες προθεσμίες, το COVID (παρά τις δραστηριότητες του FIBA και του ίδιου του Club είναι στη μέγιστη χωρητικότητα), τώρα ζητώ να μάθω ποια θα είναι τα επόμενα γεγονότα, μιλώντας με ακριβείς ημερομηνίες και ακριβείς ενέργειες.
Όποιος είναι υπεύθυνος για την υπόθεσή μου πρέπει να αναλάβει δράση πρέπει να καταλάβει πραγματικά ότι κρατάει έναν οικογενειακό άνδρα για να φροντίσει την οικογένειά του.
Αναρωτιέμαι αν κάποιος στην οργάνωση της FIBA θα καθόταν ακίνητος και θα περίμενε δύο ή τρία χρόνια και δεν θα έκανε τίποτα αν ήταν στα παπούτσια μου, νομίζω όχι»