ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννακόπουλος- Αγγελόπουλοι: Βεντέτα επι προσωπικού!

Η "βεντέτα" ανάμεσα στην διοικητική ηγεσία των δύο «αιωνίων» εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ κι έχει πάει σε προσωπικές επιθέσεις.
Γιαννακόπουλος- Αγγελόπουλοι: Βεντέτα επι προσωπικού!

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι περισσότεροι πέσατε από τα σύννεφα με την “καρφάρα” του Μάνου Παπαδόπουλου περί “απλήρωτων παικτών του Ολυμπιακού”. Αν ναι, σηκωθείτε γρήγορα! Εδώ και χρόνια η βεντέτα ανάμεσα στους δύο “αιωνίους” έχει ξεφύγει από το στενό πλαίσιο των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Η βεντέτα των τελευταίων ετών, ουδεμία σχέση έχει με την αντίστοιχη της δεκαετίας του ’90 όταν ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και ο Σωκράτης Κόκκαλης έδιναν… απίστευτες μάχες, σε πολύ πιο σκληρές εποχές και σαφώς με μεγαλύτερο ανταγωνισμό καθώς δεν “έπαιζαν μόνοι” τους.

Οι κόντρες των διοικητικών ηγετών των δύο ομάδων ήταν τεράστιες (μάλιστα ο Παναθηναϊκός δεν είχε κατέβει στον τέταρτο τελικό της περιόδου 1992-1993) όπως και των άμεσων συνεργατών τους. Οι τηλε-μονομαχίες του Γιώργου Σαλονίκη με τον Τάκη Μπαλτάκο έχουν μείνει στην ιστορία όπως αντίστοιχα και ο κακός χαμός που γινόταν στην ΚΕΔ σε κάθε κλήρωση διαιτησίας.

Οι παλαιότεροι θυμούνται… Τα σημερινά έχουν σαφώς μικρότερη ένταση κι απλώς προβάλλονται περισσότερο για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί οι δύο “μεγάλοι”… παίζουν μόνοι τους. Τότε υπήρχαν πανίσχυροι αντίπαλοι όπως ο Αρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, το Περιστέρι που δεν ήταν αμελητέες ποσότητες.

Δεύτερον, γιατί είναι περισσότερα τα ΜΜΕ και ιντριγκάρουν σε απόλυτο βαθμό οι προσωπικές επιθέσεις απ’ εκείνες που απλώς αναφέρονταν σε διαιτησία, ΚΕΔ, ΟΔΚΕ, Κώστα Δήμου, ΕΣΑΚΕ (τότε ΕΣΑΚ), ΕΟΚ κ.τ.λ.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ… ΠΟΛΕΜΟΥ

Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο κρύβεται όλη η ουσία ότι, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια η βεντέτα ανάμεσα στους δύο “αιωνίους” έχει πάει σε προσωπικό επίπεδο, αγγίζει θέματα επιχειρήσεων, εσωτερικά ή ακόμα και οικογενειακά! Κάτι που τα παλαιότερα χρόνια η διοικητική ηγεσία κάθε μιας από τις δύο ΚΑΕ δεν άγγιζε.

Εκαναν τον “πόλεμο” με άλλο τρόπο κι απέφευγαν συνειδητά να μιλούν για θέματα εφορίας, επιχειρήσεων, οικογενειακά και προσωπικά. Κάτι που όπως γνωρίζετε, διαβάζετε, ακούτε και βλέπετε, δεν ισχύει πλέον εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

H ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Μπορεί η αρχή της κόντρας των νυν διοικήσεων να χρονολογείται από τον τελικό Κυπέλλου του 2012 αλλά επειδή αφορούσε τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν μπορούμε να την βάλουμε στο θέμα μας. Ο νέος τρόπος “πολέμου” άρχισε από την στιγμή που ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έθεσαν θέμα με τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού, άρχισαν να λένε για εφορία και ήταν ξεκάθαρο ότι περνούσαμε σε νέα εποχή. Δεν ήταν παρά λίγες μέρες από την στιγμή που είχε αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν δίσταζαν να επαναμβάνουν διαρκώς τις κατηγορίες. Και μετά από ένα “καυτό καλοκαίρι” (2013) όπου το ντόπινγκ- κοντρόλ έγινε με εξέταση αίματος και όχι ούρων (κατόπιν αιτήματος της “πράσινης” ΚΑΕ μετά από δημοσίευμα) ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στην κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-2014. Παρέλαβε το βραβείο και κρατώντας χαρτιά στα χέρια του (λέγεται ότι ήταν παλαιότερα συμβόλαια παικτών του Ολυμπιακού) άρχισε να λέει: “Λυπάμαι που δεν είναι εδώ οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά έχω να τους πω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και συνεχίζεται η βεντέτα τα επόμενα χρόνια. Οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού ήταν καθαρά προσωπικές με πολύ αιχμηρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη της “πράσινης” ΚΑΕ με αφορμή θέματα συμπεριφοράς/ δηλώσεων κυρίως, δεν είχαν σταματημό. Από την άλλη οι “πράσινοι” δεν έμεναν αμέτοχοι και σίγουρα λίγοι πιστεύουν ότι δεν έχουν σχέση με δημοσιεύματα που αφορούσαν κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες του Γιώργου Σκινδήλια ή εταιριών της οικογένειας Αγγελόπουλου (πχ Χαλυβουργική). Μάλιστα για κάποια περίοδο υπήρξε μεγάλη κόντρα για το θέμα αυτό… Χώρια από κάποια άλλα επεισόδια (όταν πχ ο Γιαννακόπουλος πέταξε έξω από το ΟΑΚΑ τους Αγγελόπουλους, το 2014, μετρώντας ένα προς ένα τα μέλη της αποστολής ώστε να διαπιστώσει ότι ήταν πάνω από τον επιτρεπόμενο από τους κανονισμούς αριθμό).

Και μη ξεχνάτε τον αγώνα Κυπέλλου του Οκτωβρίου του 2014… Νίκησε ο Παναθηναϊκός, ένσταση ο Ολυμπιακός λόγω παρουσίας του Δ.Γ. στο γήπεδο (ήταν τιμωρημένος), κατακύρωση του αγώνα στους Πειραιώτες αρχικά, επιστροφή μέσω ΑΣΕΑΔ στους “πράσινους” (η υπόθεση υπάρχει εδώ για να διαβάσετε) και σίγουρα τίποτα που να αφορά στις τέσσερις γραμμές.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ… ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ! 

Βεβαίως οι αιχμές για τις σχέσεις των γιών με τον πατέρα Αγγελόπουλο δεν λείπουν ενώ στο προσκήνιο εμφανίστηκαν ζητήματα οικονομικής φύσεως. Αποκορύφωμα; Το ηχητικό ντοκουμέντο του Γιώργου Πρίντεζη που απειλεί με αποχή αν δεν πληρωθεί που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, στο εσωτερικό του Ολυμπιακού και συζητήθηκε (φυσιολογικά) πάρα πολύ. Στον ΕΣΑΚΕ ο Μάνος Παπαδόπουλος έθιξε το θέμα των πληρωμών στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά έδωσε συνέχεια στα όσα συμβαίνουν στην βεντέτα ανάμεσα στις δύο ομάδες… Κι αφορούν θέματα που πριν από 20-25 χρόνια κανείς δεν θα ήθελε να αγγίξει.

Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν και τα “όπλα”.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιαννακόπουλος- Αγγελόπουλοι: Βεντέτα επι προσωπικού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College