Εκλογές ΕΟΚ: Όταν οι υποψήφιοι για το ΔΣ παίρνουν περισσότερες ψήφους από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου
Το αποτέλεσμα τις εκλογές της ΕΟΚ έχει πολλαπλές αναγνώσεις αλλά κι ένα ειδικό σημείο που αποκαλύπτει πολλά που… πήγαν στραβά για συγκεκριμένους.Οι εκλογές της ΕΟΚ έβγαλαν ειδήσεις που δεν ήταν μόνο το μήνυμα της αλλαγής που πέρασαν με σαρωτικό τρόπο τα σωματεία αλλά και πολλά ακόμα.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος πήρε ισχυρή εντολή. Και παράλληλα μέσα από τα αποτελέσματα και τη συνολική ψηφοφορία, αποδείχθηκε και η άριστη οργάνωση της παράταξής του. Προφανώς και είναι ο συνδυασμός («Δώσε Πάσα») που δούλεψε συντονισμένα και οργανωμένα κάτι που φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Η ισορροπία ανάμεσα στους υποψηφίους έδειξε το αραγές μέτωπο της παράταξης Λιόλιου.
Διότι στις άλλες δύο παρατάξεις υπήρξαν προβλήματα… Και διαρροές.
Στην παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, παρατηρήθηκαν τα πλέον παράδοξα. Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος έλαβε 180 ψήφους, δηλαδή 155 λιγότερες από τον Βαγγέλη Λιόλιο.
Ποιο είναι το παράξενο; Ότι δύο υποψήφιοι του συνδυασμού του, ο Ευθύμης Ρεντζιάς με 263 ψήφους και ο Φάνης Χριστοδούλου με 212 πήραν περισσότερες ψήφους από τον επικεφαλής της παράταξης. Με λίγα λόγια 83 σωματεία που ψήφισαν τον Ρεντζιά, δε ψήφισαν τον Φασούλα για πρόεδρο. Και αντίστοιχα 32 σωματεία που ψήφισαν τον Χριστοδούλου, δε ψήφισαν τον Φασούλα για πρόεδρο…
Αντίστοιχα στο συνδυασμό του Βαγγέλη Λιόλιου βλέπουμε ότι ο πρώτος σε ψήφους (Δήμος Ντικούδης) δεν είχε περισσότερες προτιμήσεις από τον επικεφαλής: Ο Λιόλιος είχε 335 και ο Ντικούδης είχε 317.
Επίσης είναι σημαντικό ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για το ΔΣ, Τάσος Δελημπαλταδάκης πήρε 198 ψήφους, δηλαδή 18 περισσότερες από τον Παναγιώτη Φασούλα. Αλλά και 108 από τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο, Άγγελο Παπανικολάου.
Βεβαίως εδώ επισημαίνεται ένα ακόμα μεγάλο λάθος της παράταξης Φασούλα: Οι 23 υποψήφιοι!!! Κάτι μάλλον προβληματικό αφού από ένα σημείο και μετά, με τόσο… εσωτερικό ανταγωνισμό κάθε υποψήφιος έκανε και προσωπική πολιτική.
Και στην περίπτωση του Παπανικολάου παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ πήρε 90 ψήφους ενώ ο π.χ ο Μιχάλης Βακαλόπουλος (ένα αξιόλογο στέλεχος από την Σπάρτη) που βρισκόταν στην παράταξή του πήρε 20 περισσότερες (110).