ΕΟΚ

ΕΟΚ: Γι’ αυτό ακριβώς λέγεται διαβούλευση και πρέπει να υπάρχει συμμετοχή

Αποτελεί ΧΡΕΟΣ κάθε ανθρώπου που ασχολείται με το μπάσκετ και θέλει το καλό του να καταθέσει τις προτάσεις του στη διαβούλευση της ΕΟΚ

Στις 17 Δεκεμβρίου παρουσιάσαμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ τις προτάσεις που φέρνει η ΕΟΚ σε δημόσια διαβούλευση.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στις 17 Δεκεμβρίου παρουσιάσαμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ τις προτάσεις που φέρνει η ΕΟΚ σε δημόσια διαβούλευση.

Είχαμε τονίσει την πρόθεση (και απόφαση ταυτόχρονα) της νέας διοίκησης της ΕΟΚ να τα αλλάξει όλα. Να κοιτάξει μπροστά και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα βάλουν μια τάξη στο μπάσκετ.

Είναι σίγουρο ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία δε θα συναντήσει μόνο σύμφωνες γνώμες. Θα υπάρξουν και διαφωνίες. Είναι στο πλαίσιο της δημοκρατίας κι αυτό αλλά σίγουρα κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη χρησιμότητα της διαβούλευσης. Και κυρίως την ΑΝΑΓΚΗ να υπάρξουν συμμετοχές ώστε να διαμορφωθεί το τελικό τοπίο στο μπάσκετ, ως το 2025.

Πως ερμηνεύεται η λέξη «διαβούλευση»; Ιδού, μήπως και καταλάβουμε τι θέλουμε να πούμε:

-Συνάθροιση ατόμων για την παραγωγή πρωτότυπων ιδεών μετά από σκέψη και ανταλλαγή ιδεών

– Συζήτηση με άλλους και ανταλλαγή απόψεων

– Συζήτηση με τη βοήθεια τεχνολογίας όπου οι απόντες μπορούν και συμμετέχουν με την «ηλεκτρονική τους παρουσία»

Με λίγα λόγια η Ομοσπονδία καλεί τους φορείς του αθλήματος σε γόνιμη συζήτηση, σε κατάθεση προτάσεων προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική μορφή. Παρεμπιπτόντως μπορείτε ΕΔΩ να καταθέσετε τις προτάσεις σας αλλά και να διαβάσετε (κυρίως αυτό) το ΣΥΝΟΛΟ των προτάσεων.

Το να διαφωνεί κάποιος με ορισμένες (θέλετε και πολλές; Εντάξει, πολλές) προτάσεις είναι κάτι θεμιτό. Το να διαφωνεί αλλά και να μη στηρίζει μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ αλλά και την ευκαιρία που έχει ώστε να καταθέσει τις προτάσεις για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είναι μάλλον ΠΑΡΑΛΟΓΟ!

Εδώ που τα λέμε δε μπορεί να θεωρείται λογικό το να διαφωνεί κάποιος με τη διαφάνεια. Αυτή τη στιγμή, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης δίνεται η δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς του μπάσκετ, να καταθέσουν προτάσεις, να προσθέσουν ιδέες, να προβάλλουν και τις ενστάσεις τους επί των όσων αναγράφονται. Η Διοίκηση της ΕΟΚ αποφάσισε να πάει σε δημόσιο διάλογο με τους φορείς του αθλήματος πριν από τη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

 

Exit mobile version