ΕΟΚ

Η ΕΟΚ βγαίνει από την εσωστρέφεια

Διοργανώσεις, στόχοι, δημόσια διαβούλευση, πρακτικά ΔΣ να τα βλέπουν όλοι. Κάτι γίνεται στην ΕΟΚ
Η ΕΟΚ βγαίνει από την εσωστρέφεια

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η νέα διοίκηση της ΕΟΚ έχει οδηγήσει την Ομοσπονδία σε νέα μονοπάτια.

Όσο κι αν στην Ελλάδα, φαίνεται πρωτοτυπία το αυτονόητο, στην ΕΟΚ έχουν βάλει στόχο να προχωρήσουν σε βαθιές αλλαγές. Να περπατήσουν σε νέα μονοπάτια που θα ανανεώσουν τη σχέση του μπάσκετ με τον κόσμο και θα του προσθέσουν δυναμική.

Συμφωνούμε ότι ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουμε το οτιδήποτε. Δε μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι στις πρώτες κινήσεις που γίνονται, ο στόχος είναι σαφής: Να βγει η Ομοσπονδία από την εσωστρέφεια. Να «ανοίξει» τις πύλες της προς τον κόσμο. Να «καλλιεργήσει» σχέσεις με όλους τους φορείς του αθλήματος. Να αναθερμάνει τις σχέσεις της με την FIBA και την Πολιτεία.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν σχέσεις. Διότι έτσι ασκείται πολιτική. Υπάρχει διάλογος. Και κυρίως επαφή, ώστε να προχωρήσεις τα πλάνα σου. Το να υπάρχουν διαφωνίες ή συμφωνίες είναι θεμιτό, αλλά για να εκφράζονται και να είναι χρήσιμες, η διάθεση για συνεργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε κάποια ζητήματα. Μέχρι στιγμής και με ορίζοντα το 2025, η Ελλάδα έχει αναλάβει τα εξής.

-Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων το 2022

-Το Ευρωπαϊκό 3Χ3 U17 επίσης το 2022

-Εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο για τα 90 χρόνια της FIBA στις 18 Ιουνίου 2022

-Το Ευρωπαϊκό U20 το 2023

Παράλληλα έχει θέσει υποψηφιότητα για το Eurobasket Γυναικών το 2025.

Η πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γ.Γ της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, αποτελεί μια νέα συνθήκη και πολλά υποσχόμενη για την Ομοσπονδία. Που θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχει σχέσεις και ΘΕΛΗΣΗ συνεργασίας, με την Πολιτεία και φυσικά με την FIBA όπου «προϊσταται» Έλληνας.

Η Ελλάδα, ως μπάσκετ, ως ΕΟΚ έχει τη δυναμική αλλά και τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι από τη στιγμή κατά την οποία, βγαίνει από την εξωστρέφεια, καλλιεργεί σχέσεις κι έχει όραμα, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει στόχο.

Παράλληλα οι προτάσεις που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση ενόψει της (πολύ σημαντικής) Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου, συζητούνται, αναλύονται και αξιολογούνται από όλους τους φορείς του μπάσκετ. Που (όπως γράψαμε) καλούνται να ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ σε όσα αφορούν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ανθρώπων που ασχολούνται με το εθνικό μας σπορ. Και πρέπει να δουν ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ αυτή τη διαδικασία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΕΟΚ βγαίνει από την εσωστρέφεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College