EuroLeague: Το Μιλάνο μπαίνει στη μάχη για το Final Four του 2030
Το Μιλάνο κατέθεσε υποψηφιότητα με τη νέα Unipol Dome.
Το Μιλάνο κατέθεσε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Final Four της EuroLeague το 2030, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport. Η πρόταση αφορά τη νέα Unipol Dome στη Σάντα Τζούλια, μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες κλειστές αρένες της Ιταλίας.
Η νέα αρένα στο επίκεντρο
Η Unipol Dome διαθέτει χωρητικότητα περίπου 16.000 θεατών, έχει σχεδιαστεί από David Chipperfield Architects και Arup και χρησιμοποιήθηκε ήδη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο-Κορτίνα 2026.
Η τελευταία φορά που το Μιλάνο φιλοξένησε Final Four ήταν το 2014, τότε στο Mediolanum Forum, με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μακάμπι κατέκτησε τότε το τρόπαιο.
Η EuroLeague δεν έχει ακόμη ανακοινώσει οικοδεσπότη για το 2030. Η ιταλική υποψηφιότητα βρίσκεται πλέον επίσημα στη διαδικασία αξιολόγησης.
