ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019

Μουντομπάσκετ 2019: Η Θεωρία της ισοπέδωσης

Ο μέσος όρος διαφοράς στους πρώτους 24 αγώνες είναι σχεδόν 20 πόντους! Και το ερώτημα είναι απλό: κατά πόσο βοηθάει αυτό το σύστημα τη διοργάνωση;
Μουντομπάσκετ 2019: Η Θεωρία της ισοπέδωσης

Μουντομπάσκετ 2019: Σήμερα θα ολοκληρωθεί η 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα 24 ματς που παρακολουθήσαμε, μας έχουν αφήσει παράξενες εντυπώσεις.

Τα μεγάλα σκορ, οι τεράστιες διαφορές, οι αδυναμίες αρκετών ομάδων να ακολουθήσουν, σίγουρα μας κάνει να προβληματιζόμαστε για το αν υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα. Αν, δηλαδή, οι 32 ομάδες είναι πάρα πολλές για το Παγκόσμιο…

Προσέξτε τι έχουμε δει μέχρι τώρα: Διαφορά πάνω από 50 πόντους σε δύο αγώνες. Σερβία-Φιλιππίνες 126-67 (+59) και Λιθουανία-Σενεγάλη 101-47 (+54). Εχουμε δει ματς με διαφορά πάνω από 40 πόντους: Σερβία-Ανγκόλα 105-59 (+46) και Ιταλία-Φιλιππίνες 108-62 (επίσης +46). Υπάρχει κι ένας αγώνας με διαφορά 39 πόντους: Ισπανία-Τυνησία 101-62!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μουντομπάσκετ 2019: Εκεί θα δείτε τον αγώνα της Ελλάδας

Πέφτουν εικοσάρες, πέφτουν εικοσιπεντάρες, είναι σα να βλέπεις δύο διαφορετικούς κόσμους. Κάποιους να πετάνε και κάποιους να μένουν κολλημένοι στο έδαφος.

Το format του Μουντομπάσκετ

Ο προπονητής των Σέρβων, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς είναι ο πρώτος που έθιξε -και ορθώς- το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν ξέρω τι θέλουν να πετύχουν με αυτό το σύστημα. Υπάρχουν 12 ομάδες που χάνουν με τεράστια διαφορά. Το να χάνεις με 40 ή 50 πόντους σίγουρα δεν είναι καλό και δεν τις βοηθά. Εμείς έχουμε την ποιότητά μας, παίζουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε κι αυτή είναι η διαφορά» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόρτζεβιτς. Κι έχει δίκιο… Αρκεί να φανταστούμε πόσες απ’ αυτές τις ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και πάτησαν… φρένο για να μη δούμε πραγματικά ρεζιλίκια στο παρκέ.

Μουντομπάσκετ 2019:  Προσέξτε, λοιπόν, επειδή το ψάξαμε λίγο το ζήτημα, τι ακριβώς συνέβη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 31 Αυγούστου, σε 8 αγώνες είχαμε συνολική διαφορά +200… Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος διαφοράς ήταν στο +25!!! Αδιανόητα πράγματα που πάντως ερμηνεύονται με δύο αγώνες που τελείωσαν με 40+ (Σερβία-Ανγκόλα και Ιταλία-Φιλιππίνες), με άλλον έναν στο +39 (Ισπανία-Τυνησία), με έναν στο +26 (Αργεντινή-Κορέα), άλλους δύο με 10+ και μόνο δύο με μονοψήφια διαφορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελλάδα – Βραζιλία: Οι Βραζιλιάνοι είναι φίλοι μας

Τη δεύτερη μέρα, την 1η Σεπτεμβρίου κάπως… βελτιώθηκε η κατάσταση, καθώς ο μέσος όρος διαφοράς έπεσε στους 19 πόντους… Και πάλι είναι μεγάλος!!!

Χθες, την τρίτη μέρα της διοργάνωσης ο μέσος όρος έπεσε στο +16 σε ό,τι αφορά στη διαφορά, αλλά και πάλι δεν το λες και λίγο…

Συνολικά σε 24 αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα η συνολική διαφορά φτάνει στο +478. Κι αν ψάξετε να βρείτε το μέσο όρο βγαίνει ένα «εικοσάρικο» (19,9 συγκεκριμένα), που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες.

Σίγουρα είναι καλό να επιχειρείται προσέγγιση διαφορετικών κόσμων, αλλά μήπως είναι λίγο… απότομο;

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μουντομπάσκετ 2019: Η Θεωρία της ισοπέδωσης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College