Γήπεδα μπάσκετ: Πιο σωστό μέτρο η αναλογία ανά χωρητικότητα!
Είναι σωστό να βλέπεις άλλα γήπεδα μπάσκετ sold out και με τον έναν πάνω στον άλλον και άλλα άδεια ενώ υπάρχει πολύς χώρος;Είναι σωστό να βλέπεις άλλα γήπεδα μπάσκετ sold out και με τον έναν πάνω στον άλλον και άλλα άδεια ενώ υπάρχει πολύς χώρος;
Μάλλον όχι. Τα κλειστά γήπεδα (και του μπάσκετ δηλαδή) με βάση την απόφαση της Επιτροπής Υγείας θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι οχτώ χιλιάδες θεατές.
Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική αυτής της απόφασης. Για παράδειγμα, αν ένα γήπεδο έχει χωρητικότητα 10 χιλιάδες θέσεις (πχ ΣΕΦ), θα μπορεί να φιλοξενεί οχτώ… Κι αν ένα άλλο προσεγγίζει τις 20 χιλιάδες (ΟΑΚΑ) τότε πάλι το ανώτερο θα είναι οχτώ.
Πχ το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι που μπορεί να φιλοξενήσει 4 χιλιάδες θεατές, μπορεί να είναι sold out. Και ο ένας να βρίσκεται… κολλημένος στον άλλον!
Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο κλειστό της χώρας, το ΟΑΚΑ. Θα είναι κενό στο 60% και γεμάτο στο 40%! Είναι μάλλον τρελό.
Προσέξτε: Εδώ δεν έχει να κάνει με το αν ευνοείται ή αδικείται κάποια ομάδα. Αυτά τα αφήνουμε σ’ εκείνους που θέλουν να «πουλήσουν» αγαπητιλίκι και τυφλό οπαδισμό.
Εδώ είναι θέμα απλής λογικής αλλά και ασφάλειας! Δηλαδή ας πούμε το κλειστό μπάσκετ του Λαυρίου μπορεί να είναι τίγκα με 1.200-1.300 θεατές και τον ένα δίπλα στον άλλον. Ενώ το ΟΑΚΑ θα πρέπει να είναι άδειο κατά (περίπου) 10 χιλιάδες θέσεις.
Δε μπορώ να αντιληφθώ τη λογική του να είναι ένα μικρό κλειστό γήπεδο… τιγκαρισμένο αφού υπάρχει το maximum των 8 χιλιάδων θεατών!
Εφόσον έχει να κάνει με την υγεία και την ασφάλεια, θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ένα ποσοστό πληρότητας, αναλόγως των θέσεων! Ώστε να υπάρχουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και στα μικρά κλειστά.
Είναι εντελώς παράλογο αυτό με τις οχτώ χιλιάδες, σώνει και καλά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε με ποιον έκανε παρέα στη Μύκονο ο Τζέιμς Χάρντεν
Γιάο Μινγκ: Η Κίνα τον κατασκεύασε για να κερδίσει
Καρντάσιαν: Λαμάρ Όντομ και Τρίσταν Τόμπσον τσακώνονται δημόσια για χάρη της