ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ελλάδα «χτίζεται» για τα νοκ άουτ με ντέρμπι πρωτιάς

Χρήσιμος ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία αλλά ένα ντέρμπι πριν το Βερολίνο και τα νοκ άουτ, αφού κρίνει την πρωτιά είναι ό,τι καλύτερο για να μείνουν όλοι σε εγρήγορση.
Η Ελλάδα «χτίζεται» για τα νοκ άουτ με ντέρμπι πρωτιάς

Μετά τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτηρίσαμε «χρήσιμο τεστ» για την Ελλάδα αυτό που είχε προηγηθεί στο Μιλάνο.

Κι αυτό γιατί η Ελλάδα δε βγήκε ούτε εκατοστό από το πρόγραμμά της, ο Δημήτρης Ιτούδης είδε όσα ήθελε και κυρίως πήρε τα περισσότερα απ’ όσα περίμενε. Η αλήθεια είναι ότι θα έπαιρνε το απόλυτο αν ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν λίγο πιο «σταθερός» στα πατήματά του αλλά θα το βρει στην πορεία. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του έδωσε 17 λεπτά, τον άφησε να πάρει προσωπικές φάσεις.

Δεν του βγήκαν αλλά θα του βγουν.

Όμως έγινε αυτό που θέλαμε καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκουράστηκε όπως είχε προβλεφθεί και ταυτόχρονα ο Κώστας Σλούκας ξέσπασε με το επιθετικό του κρεσέντο.

Επίσης ο Γιώργος Παπαγιάννης ανέβηκε από τα 6 λεπτά κόντρα στην Ιταλία στα 20 με τους Βρετανούς και βρήκε ρυθμό με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ! Ό,τι καλύτερο!

Δεν αποκλείεται να δούμε μερικά λεπτά τον Κώστα Αντετοκούνμπο στον αγώνα με τους Ουκρανούς την Τρίτη (6/9-18:00) και κάμποσα παραπάνω με τους Εσθονούς (Πέμπτη 8/9-18:00). Αυτό θα συμβεί αν φυσικά είναι απόλυτα έτοιμος ιατρικά, αλλά το πλάνο κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί.

Ο Γιάννης θα είναι «φρέσκος» αλλά και ενεργός ταυτόχρονα ώστε να μη χάσει ρυθμό. Ο Ιτούδης ξεκούρασε αρκετά τον Καλάθη και τον Ντόρσεϊ και βρήκε το καλύτερο παράδειγμα από τον Μιχάλη Λούντζη που ήρθε από το βάθος του πάγκου για να δώσει 22 ποιοτικά λεπτά με 10 πόντους και 5 ασίστ, αλλά κι εκπληκτική άμυνα.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή το Μιλάνο λειτουργεί ως οδηγός για το Βερολίνο και τους αγώνες νοκ άουτ όπου φυσικά η Ελλάδα θα διεκδικήσει το μεγάλο της στόχο να φτάσει ψηλά. Είπαμε ότι το πλάνο υπάρχει, λειτουργεί και η ομάδα κινείται με βάση αυτό.

Η νίκη της Ουκρανίας επί της Ιταλίας μας κρατά σε εγρήγορση καθώς μας προκύπτει «ντέρμπι πρωτιάς»! Δεν είναι κακό αυτό, ίσα- ίσα να ανάψουν τα αίματα, να είμαστε σε συναγερμό, να υπάρχει πάντα έξτρα κίνητρο.

Είναι επίσης σημαντικό ότι παρά την απουσία του Γιάννη και τους 5 πόντους (με 1/5 σουτ) του Ντόρσεϊ η ελληνική ομάδα έφτασε άνετα στους 93 πόντους ενώ από το 24’ και μετά διόρθωσε και την αμυντική της διάθεση και συμπεριφορά.

Βρήκε 26 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου, ξαναχτύπησε και πάλι στον αιφνιδιασμό (23 πόντοι ενώ είχε 24 με την Ιταλία και 13 με την Κροατία) συνέχισε να σουτάρει καλά από τα 6,75μ. (12/29 περίπου 41%), είχε 27 ασίστ (με τέσσερις παίκτες να έχουν από 5), έκανε 11 κλεψίματα, σκέπασε τα καλάθια με 6 τάπες.

Η νίκη της Ουκρανίας επί της Ιταλίας μας κρατά σε εγρήγορση καθώς μας προκύπτει «ντέρμπι πρωτιάς»! Δεν είναι κακό αυτό, ίσα- ίσα να ανάψουν τα αίματα, να είμαστε σε συναγερμό, να υπάρχει πάντα έξτρα κίνητρο.

Για το τέλος: Περί Παπανικολάου δεν έχεις και πολλά να πεις. Το πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας και στις δύο πλευρές του γηπέδου προκαλεί εντύπωση. Όσο και η λειτουργία του ως «αρχηγός».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα «χτίζεται» για τα νοκ άουτ με ντέρμπι πρωτιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College