Γκάρετ: Ξέθαψε το βιβλίο των ρεκόρ του Ηρακλή
Ο Ντάριους Γκάρετ είναι ένας από τους διακριθέντες της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και με την φανέλα του Ηρακλή σημείωσε ρεκόρ 15ετίας με τα ριμπάουντ που μάζεψε. Όπως αναφέρει το esake.gr ο Αμερικανός πλησίασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, όπου το 2004 είχε μαζέψει 16 ριμπάουντ στο ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Αναλυτικά: “Ο...Ο Ντάριους Γκάρετ είναι ένας από τους διακριθέντες της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και με την φανέλα του Ηρακλή σημείωσε ρεκόρ 15ετίας με τα ριμπάουντ που μάζεψε.
Όπως αναφέρει το esake.gr ο Αμερικανός πλησίασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, όπου το 2004 είχε μαζέψει 16 ριμπάουντ στο ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ.
Αναλυτικά: “Ο κορυφαίος του χθεσινού Ηρακλή και υποψήφιος MVP της 2ης αγωνιστικής -μαζί με τον Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα- Ντάριους Γκάρετ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League. Πέραν τον “double-double” στο οποίο έφτασε, σημείωσε ρεκόρ 15ετίας για τον Ηρακλή με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση από παίκτη του Ηρακλή, ήταν εκείνη των 16 ριμπάουντ που μάζεψε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στις 5 Ιουνίου 2004, στο ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ.
Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση από ξένο παίκτη του Ηρακλή, θα πρέπει γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω. Στις 12 Απριλίου 2000 όταν ο Σάσα Χούπμαν μάζεψε 16 ριμπάουντ σε εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Ο Γκάρετ σημείωσε το πρώτο “double-double” του σε 57 παιχνίδια στην ΕΚΟ Basket League ενώ με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε, διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε στην 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της περιόδου 2014-15 (Πανιώνιος-Κόροιβος) και στην 3η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ-Προμηθέας).
Τα 15 ριμπάουντ είναι ρεκόρ περιόδου αφού χθες Σάφτενααρ και Έλις είχαν από 11 στο ματς της Πάτρας (Προμηθέας-Ιωνικός Affidea).
Τα 10 από τα 15 ριμπάουντ του ήρθαν για τον Γκάρετ στην άμυνα, στην κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών, αφού ο Τζέρι Σμιθ του Ήφαιστου είχε εννιά στην πρεμιέρα.
Ακόμη χθες ο Ντάριους Γκάρετ έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων βολών. Είχε 3/6 με τις οποίες πια μετράει 102/160 (63,75%).
Τέλος ο Αμερικανός έκανε και τις δύο τάπες που καταγράφηκαν στη στατιστική του Ηρακλή, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση των πρώτων δύο αγωνιστικών. Από δύο είχαν στην πρεμιέρα οι Μπρούσεβιτς, Χάμιλτον και Παρκς.
*Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έφτασε τις 64 συμμετοχές με τον Ηρακλή στην ΕΚΟ Basket League. Έτσι ανέβηκε στη 17η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Παυλίδη που μέτρησε 63 παιχνίδια Πρωταθλήματος στην τριετία 2002-05.
*Σε ομαδικό επίπεδο και σε ένα ματς που είχε αρκετές δεύτερες επιθέσεις, ο Ηρακλής είχε τις περισσότερες. Καταγράφηκαν 13 επιθετικά ριμπάουντ στη στατιστική του και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών, αφού τόσα είχαν στην πρεμιέρα ο Ιωνικός Affidea και ο ΠΑΟΚ.
*Τα 46 ριμπάουντ που είχαν οι “κυανόλευκοι” είναι η 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Κορυφαία όλων είναι εκείνη των 57 που είχαν στις 12 Νοεμβρίου 2000 απέναντι στον Μίλωνα.
Σειρά επιτευγμάτων από τον Φλιώνη
Η απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, του άνοιξε τον χώρο και ο Δημήτρης Φλιώνης πέραν του ότι ήταν μεταξύ αυτών που ήταν θετικοί για τον Άρη, έφτασε σε κάποια ατομικά επιτεύγματα…
*Με την 91η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Σάββα Ηλιάδη που είχε 90 παρουσίες στην τριετία 2006-09. Ο διεθνής γκαρντ “έπιασε” στη 19η θέση της αντίστοιχης λίστας τον Βαγγέλη Βουρτζούμη και τον Μιχάλη Πελεκάνο.
*Έχοντας 1/3 τρίποντα, έγινε ο 38ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 50. Μετράει 50/148 (33,78%).
*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 26ος παίκτης στη διαδρομή των “κιτρινόμαυρων” στην κατηγορία που έφτασε τις 100.
*Με το κλέψιμο που έκανε χθες, έφτασε τα 72 και έγινε ο 16ος της αντίστοιχης λίστας, προσπερνώντας τον Χάρολντ Έλις που έκανε 71 κλεψίματα αλλά σε μία μόνο σεζόν (1995-96).
Πέραν όσων πέτυχε ο Φλιώνης…
*Ο Σούλης Μαρκόπουλος έγινε ο 2ος της λίστας των προπονητών με τα περισσότερα ματς κανονικής περιόδου με τον Άρη, στη μετά-Ιωαννίδη εποχή και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 70 και ξεπέρασε τον Αντρέα Ματσόν ενώ μπροστά του με 79 είναι ο Δημήτρης Πρίφτης.
*Ο Τζέιλεν Μόρις πήρε πολλές προσπάθειες (8/16 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και με τα οχτώ εύστοχα δίποντα του, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών. Την ίδια είχε στην πρεμιέρα ο Τζέρι Σμιθ του Ήφαιστου στην πρεμιέρα. Τα 16 σουτ δύο πόντων του Αμερικανού αποτελούν επίσης τη μεγαλύτερη επίδοση των 12 πρώτων αγώνων, αφού χθες είχε 14 ο Άντονι Λι του Πανιωνίου Su Casa.
*Μπορεί να μην βοήθησε επιθετικά έχοντας τρεις πόντους σε 33′ συμμετοχής, ωστόσο ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία με τις πέντε ασίστ που είχε χθες. Τόσες είχε στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2013 (Πανιώνιος-Ολυμπιακός).
*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Άρης δεν κατάφερε να βρει λύσεις από την περίμετρο. Τα τρία εύστοχα τρίποντα που είχε είναι η χειρότερη επίδοση των πρώτων 12 αγώνων της σεζόν, αφού ο Ήφαιστος είχε τέσσερα στην πρεμιέρα”.