Λέικερς: Τα πέντε αδέλφια της Τζίνι Μπας τη σέρνουν στα δικαστήρια – Στο τραπέζι 2,2 δισ. δολάρια
Η οικογενειακή διαμάχη απειλεί τη θέση της Τζίνι Μπας.
Η οικογενειακή σύγκρουση στους Λος Άντζελες Λέικερς παίρνει πλέον επίσημη δικαστική μορφή. Τα πέντε αδέλφια της Τζίνι Μπας κατέθεσαν την Τετάρτη αντίκρουση 36 σελίδων στο δικαστήριο, επιμένοντας στην πώληση του τελευταίου ποσοστού της οικογένειας στην ομάδα.
Οι Τζίμι, Τζόνι, Τζέινι, Τζόι και Τζέσι Μπας αμφισβητούν την προσφυγή της αδελφής τους, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της νομικά και πραγματικά αβάσιμους. Η Τζίνι είχε ζητήσει τον Αύγουστο να μπλοκαριστεί η πώληση του 17,82% των Λέικερς.
Γιατί κινδυνεύει η θέση της Τζίνι Μπας
Το συγκεκριμένο ποσοστό αποτελεί το κλειδί της υπόθεσης. Οι κανονισμοί του NBA απαιτούν από τον διοικητικό εκπρόσωπο μιας ομάδας συμμετοχή τουλάχιστον 15%. Εάν η οικογένεια πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό της, η Τζίνι δεν θα πληροί πλέον αυτή την προϋπόθεση.
Η συμφωνία αφορά την πώληση στο επενδυτικό σχήμα των Μπομπ Άιγκερ και Τζόσουα Κούσνερ, με αποτίμηση των Λέικερς στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το οικογενειακό ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η διαφωνία για την απόφαση του 2017
Τα πέντε αδέλφια υποστηρίζουν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να προχωρήσουν τη συναλλαγή. Η Τζίνι επικαλείται παλαιότερη δικαστική απόφαση που προστατεύει τη θέση της στη διοίκηση.
Η νέα κατάθεση αμφισβητεί αυτή την ερμηνεία και υποστηρίζει ότι η Τζίνι βάζει το προσωπικό της συμφέρον πάνω από τις υποχρεώσεις της προς το οικογενειακό καταπίστευμα.
Η επόμενη δικαστική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται και ψηφοφορία του NBA για την αλλαγή ιδιοκτησίας τον Νοέμβριο.
