ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι- Παναθηναϊκός 85-74: Τίποτα και πάλι

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς κανένα αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς σκληράδα, νεύρο, άμυνα αλλά και μυαλό και ηττήθηκε από τη Μακάμπι που δεν έπαιξε και κανένα σπουδαίο μπάσκετ
Μακάμπι- Παναθηναϊκός 85-74: Τίποτα και πάλι

Δεν απέφυγε ακόμα μια ήττα ο Παναθηναϊκός και δε θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό αν κρίνουμε από το πρόσωπο που παρουσίασε στο Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (και) από την Μακάμπι (85-74) ενώ για ακόμα μια φορά παρουσίασε ένα προβληματικό πρόσωπο, που κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς θέλει να παίξει. Άμυνα για κλάματα, νεύρο μηδέν, προσανατολισμός αγνοείται και ουσιαστικά δεν κέρδισε απολύτως τίποτα από τον αγώνα του Τελ Αβίβ.

Πρώτη εμφάνιση του Γουόλτερς στην Euroleague για φέτος. Δεν έπαιξε καθόλου ο Άντριους που προφανώς θα αποχαιρετήσει με την ένταξη του Μπέικον. Πρώτος σκόρερ ο Γουίλιαμς με 17 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Στο πρώτο ημίχρονο, επιθετικά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Οι 42 πόντοι που πέτυχε (25 στο δεύτερο δεκάλεπτο) και μάλιστα με πολύ καλά ποσοστά (8/15 δίποντα και 7/13 τρίποντα) ασφαλώς και είναι εξαιρετικό νούμερο ειδικά για εκτός έδρας αγώνα.

Το πρόβλημα ήταν η άμυνα. Οι 47 πόντοι της Μακάμπι ήταν μάλλον εύκολοι καθώς οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν ασύνδετοι στην πίσω πλευρά του παιχνιδιού τους. Η Μακάμπι είχε 16/24 δίποντα και 4/8 τρίποντα ενώ ο Λορέντζο Μπράουν πέτυχε και τους 14 πόντους του στη δεύτερη περίοδο με εμφανή την αδυναμία του Νέιτ Γουόλτερς να τον περιορίσει.

Θα έπρεπε οι «πράσινοι» να συνεχίσουν την ίδια καλή επιθετική απόδοση και παράλληλα να βελτιώσουν σημαντικά την άμυνά τους προκειμένου να έφταναν στο στόχο τους. Παράλληλα δεν είχαν πολλές λύσεις μέσα από το «ζωγραφιστό» (μόλις 8 από τους 42 πόντους τους). Τα 6 φάουλ που είχαν κάνει σε ένα ημίχρονο είναι απίστευτα μικρός αριθμός και δείχνει ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία ενέργεια στην άμυνα.

Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε «μπελά» από τον Μπόνζι Κόλσον (άρχισε με 2/2 τρίποντα) ενώ στο 25’ η Μακάμπι πέρασε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (61-51). Σε 25΄ οι «πράσινοι» είχαν δεχτεί 61 πόντους και φυσικά αυτό δεν ήταν καθόλου καλό νούμερο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο (συνολικά 5 στο τρίτο δεκάλεπτο) και η Μακάμπι έβρισκε συνέχεια εύκολα καλάθια. Στο 31’30’’ το σκορ πήγε στο 74-60 καθώς οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι soft στην άμυνα και να μην «ενοχλούν» καν τους γηπεδούχους που δεν έπαιξαν και κανένα σπουδαίο μπάσκετ.

Αλλά με τον τρόπο που βρέθηκε απέναντί τους η ελληνική ομάδα, δεν  αισθάνονταν απειλή. Μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν οι «πράσινοι» έβγαλαν 2-3 καλές άμυνες (αφυπνίστηκε κάπως και ο Γκριγκόνις) και μείωσαν σε 76-70 δείχνοντας διάθεση να επιστρέψουν.

Όχι για πολύ όμως. Δύο καλάθια από τον Μπάλντουιν έστειλαν και πάλι τη διαφορά στο +10 για την Μακάμπι (80-70).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 85-74

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Άνταμς 4, Μπράουν 22, Μπάλντουιν 14, Μάρτιν 2, Μένκο, Σόρκιν 2, Ντιμπαρτολομέο 7, Χόλινς 5, Πόιθρες 8, Νέμπο 13, Κόλσον 8

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 5, Γουόλτερς 4, Λι 6, Παπαγιάννης 11, Μποχωρίδης 3, Γουίλιαμς 17, Πονίτκα 12, Γκριγκόνις 9, Μαντζούκας 3, Γκουντάιτις 4

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μακάμπι- Παναθηναϊκός 85-74: Τίποτα και πάλι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College