ΜΠΑΣΚΕΤ

Μία «κρύο», μία «ζέστη»: Η διαχείριση του Αταμάν μπερδεύει τους παίκτες του

Ο τρόπος με τον οποίο ο Εργκίν Αταμάν μοιράζει τον χρόνο στους παίκτες του, περισσότερο τους μπερδεύει, παρά τους κρατάει «ζεστούς».

Παναθηναϊκός: Ο τρόπος με τον οποίο ο Αταμάν μοιράζει τον χρόνο στους παίκτες του, περισσότερο τους μπερδεύει, παρά τους κρατάει «ζεστούς».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η ήττα από την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι εκτός προγράμματος για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο προκύπτουν κάποι συμπέρασμα σε σχέση με το πώς ο Εργκίν Αταμάν μοιράζει τον χρόνο στους παίκτες του, σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα παιχνίδια της Euroleague.

Ποιο είναι αυτό; Οτι δεν διαχειρίζεται έτσι το ρόστερ του ώστε να κρατάει «ζεστούς» κι ετοιμοπόλεμους τους αθλητές του ώστε ο καθένας να είναι έτοιμος να δώσει αυτό που χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι.

Πχ σε ένα μεγάλο ντέρμπι όπως αυτό με τη Ρεάλ, Αταμάν έβαλε ξεκάθαρα στο περιθώριο τον Κώστα Σλούκα ο οποίος περιορίστηκε στα 12:36 λεπτά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται την  ψυχολογία του.

Αντιθέτως, ο Λούκας Βιλντόζα που επίσης δεν ήταν καλός, παρέμεινε στο παρκέ για 32:28 λεπτά, την ώρα που στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, αυτό με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος τεχνικός τον είχε αφήσει μέσα για μόλις 6:25! Σε ένα ματς στο οποίο η Εφές ήταν η αποδεκατισμένη, ο Αταμάν όμως ήταν εκείνος που έκανε ροτέισον μόλις έξι παικτών!

Επιπλέον κάποιοι άλλοι παίκτες, έχουν μπει ξεκάθαρα στο περιθώριο. Οπως ο Μπαλτσερόφσκι, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο Γκάι ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ακόμη και ο Λευτέρης Ματζούκας που έχει δείξει κάποια θετικά στοιχεία σε επίπεδο Euroleague.

Έτσι το ήδη ελλιπές (λόγω και των απουσιών των Παπαπέτρου και Χουάντσο) πράσινο ρόστερ, έχει «κοντύνει» κι άλλο και μάλιστα επικίνδυνα. Με αποτέλεσμα να γίνεται «κατάχρηση» 6-7 παικτών, και αυτό να έχει αντίκτυπο σε αρκετά ματς όπου μοιραία εμφανίζονται κουρσμένοι. Τρανό παράδειγμα η οδυνηρή ήττα από την Εφές.

Επίσης αυτό που λέει ο Αταμάν ότι οι παίκτες που έχουν μπει στο περιθώριο θα πρέπει πρώτα να δείξουν πράγματα στη Basket League και μετά να πάρουν ευκαιρία στην Ευρώπη, συγγνώμη, αλλά δεν στέκει. Ό,τι και να δείξεις στο χαμηλοτάτου επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα δεν σημαίνει οτι θα βοηθήσεις και στη Euroleague. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πρέπει να παίζεις για να «ψηθείς».

Άλλωστε σ’ αυτή τη διοργάνωση-Μαραθώνιο και  εκεί είναι που χρειάζεται βοήθεια και πολύτιμες ανάσες ο Παναθηναϊκός. Αν έχεις σχεδόν τους μισούς σου παίκτες «κρύους» πώς θα σε βοηθήσουν όταν χρειαστεί;. Και στο κάτω κάτω αν δεν τους πιστεύεις καθόλου γιατί τους πήρες; Με την Εφές ο Κάιλ Γκάι που έχει γίνει… μόνιμος του πάγκου ξαφνικά χρησιμοποιήθηκε για μόλις 1:56. Με τη Ρεάλ πάλι, μια ομάδα που έχει παίκτες θηρία όπως ο Ταβάρες και ο Πουαριέ, ο ύψους 2:16 Μπαλτσερόφσκι έπαιξε για μόλις 4:13. Ποια η ψυχολογία τους, όπως και του Σλούκα που βλέπει να μην τον πιστεύει ο προπονητής του σε ένα τέτοιο ντέρμπι;

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα και με νέο προπονητή ο οποίος δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Δεν μπορεί να είναι κατασταλαγμένος από το πρώτο διάστημα κιόλας. Άπαντες πρέπει να αποδεικνύουν οτι αξίζουν τον χρόνο τους σε μια τόσο υψηλών απαιτήσεών ομάδα. Ωστόσο πρέπει και ο Αταμάν να διαχειριστεί το υλικό λίγο καλύτερα, τουλάχιστον μέχρι αυτό να αλλάξει προς το καλύτερο (είτε με επιστροφές των τραυματιών είτε με μεταγραφές;) καθώς το τριφύλλι βρίσκεται ήδη στο 6-7 και

Exit mobile version