NBA

NBA: Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά σε μία… φούσκα! (vids)

Μόνο μη σκάσει η… φούσκα! Το μεγαλύτερο αθλητικό πείραμα αρχίζει. Και αν το NBA πετύχει, ο μπούσουλας που θα προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο θα μοιάζει με θησαυρό.
NBA: Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά σε μία… φούσκα! (vids)

Μόνο μη σκάσει η… φούσκα! Το μεγαλύτερο αθλητικό πείραμα αρχίζει. Και αν το NBA πετύχει, ο μπούσουλας που θα προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο θα μοιάζει με θησαυρό.

Ο κορονοϊός άλλαξε πολλά στη ζωή μας. Το ΝΒΑ, όσο και αν θα ήθελε, δεν μπορούσε να εξαιρεθεί. Μόχθησε όμως. Έψαξε. Και βρήκε τη λύση. Σε μία φούσκα.

Οι αλλαγές πολλές.. Αυτό που δε θα διαφοροποιηθεί, είναι πως η φετινή σεζόν θα έχει πρωταθλητή. Και ουχί αστερίσκο.

Έστω και αν χρειαστεί να φτάσουμε σε ημερομηνίες που θα θύμιζαν την αρχή ενός πρωταθλήματος, παρά το τέλος του.

Και επειδή όλα κινούνται γύρω από το μάρκετινγκ, το NBA άλλαξε και το μότο του: A whole new game. Ένα εντελώς νέο παχνίδι. Και πιστέψτε μας, θα είναι. Το πρωτάθλημα επαναρχίζει τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/7).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουέιντ: Ο κολλητός του Λεμπρόν ψήφισε Γιάννη και όχι τον «βασιλιά» για MVP

Ποιος θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα; Αλήθεια…

Θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς;

Θα είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και οι Λος Άντζελες Λέικερς;

Μήπως κάποιος άλλος;

Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη τη στιγμή που ο ουρανός θα γεμίσει πολλά πολύχρωμα χαρτάκια και (λογικά) άφθονη σαμπάνια, υπάρχει αρκετό διάστημα.

Και μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το ΝΒΑ τα έβαλε κάτω. Μελέτησε σα να δίνει τις δυσκολότερες εξετάσεις. Μα την αλήθεια, με κάτι τέτοιο έμοιαζε. Μία πρόσκληση χωρίς προηγούμενο.

Και κατέληξε σε ένα μεγαλεπήβολο πλάνο.

Θα το ονομάσουμε «το ΝΒΑ σε μία φούσκα».

Μία φούσκα προστασίας. Ένα τρόπον τινά αποστειρωμένο περιβάλλον, όπου οι αθλητές θα κάνουν σπίτι τους τη Ντίσνεϊλαντ του Ορλάντο για να παίξουν μπάσκετμπολ! Χωρίς θεατές και με τους παίκτες να ζουν για μεγάλο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία.

Ούτε η απέραντη φαντασία του Γουόλτ Ντίσνεϊ μπορούσε να το σκαρφιστεί και να δημιουργήσει μία ιστορία γέλιου και προβληματισμού…

Καλή η ιδέα, δε συμφωνείτε;

Μπάσκετ, Ντίσνεϊλαντ, διασκέδαση…

Ή περίπου έτσι…

Οι άλλες φανέλες και οι διαμαρτυρίες

Το NBA επέτρεψε στους αθλητές να μη βάλουν το όνομά τους στο πίσω μέρος της φανέλας τους. Αλλά να διαλέξουν (εφόσον επιθυμούν) να μιλήσουν για τον ρατσισμό. Για την αδικία. Για την κοινωνία. Και οι περισσότεροι θα το κάνουν. Επιλέγοντας είτε το «Black lives matter» ή το πιο απλό «ελευθερία».

Αυτό που δεν έχει υπολογίσει στο NBA είναι οι άλλες αντιδράσεις. Ήδη έχει διαρρεύσει πως οκτώ ομάδες έχουν συμφωνήσει να γονατίσουν κατά την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ στην πρεμιέρα των αγώνων. Υπομονή λίγες ώρες και θα το μάθουμε.

Το πλάνο περιλαμβάνει 22 ομάδες. Αυτές που είναι ήδη στα πλέι οφ ή έχουν ελπίδες να τα προλάβουν. Οι πιθανότητες για τη δεύτερη κατηγορία θα εξαντληθούν σε οκτώ αγώνες. Τόσους όσους χρειάζονται οι ομάδες για να ξεπεράσουν τα 70 ματς στην κανονική περίοδο και το NBA να γλιτώσει κάποιες από τις τηλεοπτικές ρήτρες που υπάρχουν.

Αλλά όλο αυτό το ταξίδι δεν μπορεί να είναι… κούρσα μόνο για δύο άλογα.

Για σχεδόν 150 λόγους. Όσες και οι ημέρες που μεσολαβούν από το τελευταίο ματς (στις 11 Μαρτίου) μέχρι το νέο τζάμπολ στις 30 Ιουλίου.

Χρόνος ικανός να αλλάξει ισορροπίες. Να αλλάξει τις ομάδες.

Ξεχάστε όλα όσα έγιναν μέχρι τον Μάρτιο.

Στη φούσκα θα αρχίσει ένα άλλο πρωτάθλημα. Απρόσωπο. Χωρίς θεατές, χωρίς πλεονεκτήματα και μόνο τον αδυσώπητο τηλεοπτικό φακό να προσπαθεί να καταγράψει τα πάντα.

Αν ίσχυε το αρχικό πλάνο του ΝΒΑ, τότε θα μπορούσαμε να δούμε τα καλύτερα πλέι οφ του… αιώνα: με τις ομάδες να μη χωρίζονται σε ανατολή και δύση. Αλλά σύμφωνα με το ρεκόρ τους να καταταγούν από το 1 έως το 16.

Και να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως!

Σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, το οποίο απείλησε η απερισκεψία του γκαρντ των Κλίπερς, Λου Γουίλιαμς. Ζήτησε άδεια… εξόδου για ένα προσωπικό πρόβλημα και βρέθηκε σε ένα strip club στην Ατλάντα. O κίνδυνος εμφανίστηκε, αλλά εξαφανίστηκε μεμιάς. Ο αθλητής θα μείνει σε καραντίνα για μερικές ημέρες, ενώ όλα τα  τεστ από τις 20 Ιουλίου και μετά είναι αρνητικά.

Το… αποστειρωμένο περιβάλλον θα έχει όλα τα καλούδια. Τηλεοράσεις για ατελείωτο ΝΒΑ2Κ, τραπέζια πινγκ πονγκ, ψάρεμα, βάρκες, γήπεδα γκολφ, πισίνες, ακόμη και κουρεία και κέντρα αισθητικής!

Κανονικός… παράδεισος, αλλά με το «μήλο» του κακού να υπάρχει πάντα: το λένε κορονοϊό και οι παίκτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσοι δεν θα είναι εκεί

Δεν πάνε όλοι στο Ορλάντο. Κάποιοι θέλησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, περισσότερο λόγω του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Καϊρί Ίρβινγκ.

Απουσία θα πάρουν και άλλοι δύο συμπαίκτες του, ο Σπένσερ Ντινγουίντι και ο Ντι Άντρε Τζόρνταν. Οι δύο τελευταίοι λόγω κορονοϊού. Προσβλήθηκαν και δεν το ρισκάρουν.

Θα λείψουν, επίσης, λόγω τραυματισμού οι Ραζόν Ρόντο (Λέικερς) ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Πέισερς), Ντουάιτ Πάουελ (Μάβερικς). Τέλος, ο κορονοϊός απέτρεψε τον Έιβερι Μπράντλεϊ των Λέικερς να μπει στη… φούσκα.

Τι θα γίνει στη φούσκα του Ορλάντο

-22 ομάδες

-8 αγώνες για κάθε ομάδα για την κανονική περίοδο

-Οι 8 πρώτοι προκρίνονται στα πλέι οφ

-Αν υπάρχει διαφορά μικρότερη (ή ίδια) των τεσσάρων νικών ανάμεσα στον 8ο και τον 9ο θα δώσουν αγώνα μπαράζ!

-Τα πλέι οφ ξεκινούν, χωρίς πλεονέκτημα έδρας και χωρίς φιλάθλους

-Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 31 Ιουλίου, μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, αν έχουμε 7ο παιχνίδι στους τελικούς

Οι 22 ομάδες

Ανατολή

Μιλγουόκι Μπακς

Τορόντο Ράπτορς

Μπόστον Σέλτικς

Μαϊάμι Χιτ

Ιντιάνα Πέισερς

Φιλαντέλφια 76ερς

Μπρούκλιν Νετς

Ορλάντο Μάτζικ

Γουάσινγκτον Γουίζαρντς

Δύση

Λος Άντζελες Λέικερς

Λος Άντζελες Κλίπερς

Ντένβερ Νάγκετς

Γιούτα Τζαζ

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Χιούστον Ρόκετς

Ντάλας Μάβερικς

Μέμφις Γκρίζλις

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Σακραμέντο Κινγκς

Σαν Αντόνιο Σπερς

Φίνιξ Σανς

 

 

 

 

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Έπεσε η… βόμβα στο NBA – Πουλήθηκαν και επίσημα οι Σέλτικς!

Έπεσε η… βόμβα στο NBA – Πουλήθηκαν και επίσημα οι Σέλτικς!

Μία ιστορική αλλαγή στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ρισόν Χολμς στον Παναθηναϊκό: Ο πρώην NBAer υπογράφει στους «πράσινους»

Ρισόν Χολμς στον Παναθηναϊκό: Ο πρώην NBAer υπογράφει στους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ενισχύει τη ρακέτα του με τον δυναμικό NBAer Ρισόν Χολμς, που ετοιμάζει βαλίτσες για ΟΑΚΑ μετά από σχεδόν μια δεκαετία παρουσίας στις ΗΠΑ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΝΒΑ 2Κ26: Τρομερός Αντετοκούνμπο στην κορυφή των ratings!

ΝΒΑ 2Κ26: Τρομερός Αντετοκούνμπο στην κορυφή των ratings!

Συνεχίζει στην κορυφή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οι Αντετοκούνμπο «παίζουν μπάλα» στο real estate – Η επένδυση καρδιάς στον Ρέντη

Οι Αντετοκούνμπο «παίζουν μπάλα» στο real estate – Η επένδυση καρδιάς στον Ρέντη

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο μεταφέρει τη δυναμική της από το NBA στην ελληνική αγορά ακινήτων, ξεκινώντας από τον Ρέντη και σχεδιάζοντας ένα πρότυπο κέντρο άθλησης στον τόπο που μεγάλωσαν.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Γι’ αυτό ήταν τεράστιο ΜΠΑΜ ο Βαλαντσιούνας για τον Παναθηναϊκό

Γι’ αυτό ήταν τεράστιο ΜΠΑΜ ο Βαλαντσιούνας για τον Παναθηναϊκό

Η εξέλιξη της υπόθεσης Βαλαντσιούνας με τον Παναθηναϊκό δείχνει πόσο μεγάλη θα ήταν η μεταγραφή για την ομάδα του Αταμάν…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός : Διπλό το πρόβλημα με Βαλαντσιούνας

Παναθηναϊκός : Διπλό το πρόβλημα με Βαλαντσιούνας

Το ότι ο Βαλαντσιούνας δεν θα έρθει τελικά στον Παναθηναϊκό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε ότι αφορά το ρόστερ…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πόσες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός για τον Βαλαντσιούνας;

Πόσες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός για τον Βαλαντσιούνας;

Ο Παναθηναϊκός έχει «κλειδωμένο» τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, ωστόσο το Ντένβερ δεν δείχνει διάθεση να τον αφήσει – τουλάχιστον όχι χωρίς μάχη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το Draft του ΝΒΑ που έμεινε στην ιστορία επειδή οι καλοί… δεν επιλέχθηκαν!

Το Draft του ΝΒΑ που έμεινε στην ιστορία επειδή οι καλοί… δεν επιλέχθηκαν!

Πέρασαν 9 χρόνια από το πιο παράδοξο Draft του ΝΒΑ, εκεί όπου το «ταλέντο» πέρασε απαρατήρητο και οι μετέπειτα πρωταγωνιστές της λίγκας δεν άκουσαν ποτέ το όνομά τους από τον κομισάριο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μία… ανάσα από ακόμα ένα άπιαστο ρεκόρ στο NBA!

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μία… ανάσα από ακόμα ένα άπιαστο ρεκόρ στο NBA!

Δε σταματάει να εντυπωσιάζει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και θα συνεχίσει!

Μπάσκετ