ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης που παλεύει ακόμη και με μισή ομάδα, η διαχείριση του Καστρίτη και εκείνοι που δεν «βγήκαν μπροστά»

Ο Άρης αν και μισός άγγιξε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Κλουζ, όμως αυτοί που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα κενά εκείνων που έλειπαν.
Ο Άρης που παλεύει ακόμη και με μισή ομάδα, η διαχείριση του Καστρίτη και εκείνοι που δεν «βγήκαν μπροστά»

Κακή ήττα ήταν αυτή που υπέστη ο Άρης από την Κλουζ καθώς μιλάμε για απώλεια στην έδρα σου από ανταγωνιστική ομάδα που επίσης στοχεύει (και μπορεί) να προκριθεί στην επόμενη φάση του EuroCup.

Υπάρχει βεβαίως το μεγάλο ελαφρυντικό των τριών απουσιών. Έλειπε ο πιο σταθερός σκόρερ ως τώρα (Τολιόπουλος), έλειπε ένας από τους λίγους καλούς σουτέρ που διαθέτει φέτος η ομάδα του Καστρίτη και μοναδικός ψηλός με μακρινό σουτ, ικανός να τραβάει εκτός ρακέτας τους αντίπαλους ψηλούς (Μπλούμπεργκς). Και βεβαίως έλειπε ο Σλαφτσάκης ένας παίκτης που κάνει ανεκτίμητη βρώμικη δουλειά και που στο χθεσινό (1/11) ματς έλειψε.

Έστω ο Τολιόπουλος να αγωνιζόταν πιστεύω οι κιτρινόμαυροι δεν έχαναν από τους Ρουμάνους που έχουν υπερδιπλάσιο μπάτζετ.

Το θετικό είναι οτι o Άρης, αν και αποδεκατισμένος, κατάφερε να «αγγίξει» τη νίκη, δείχνοντας πως σαν ομάδα είναι στιβαρή διατηρώντας τη συνοχή του, τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι όπου ήταν και πάλι εξαιρετικός.

Από εκεί και πέρα όμως παίκτες που περίμενες να βγουν μπροστά και να κάνουν έστω λίγο περισσότερα πράγματα ο καθένας ώστε να καλυφθούν τα κενά, δεν το έκαναν.

Και πρώτος πρώτος ο Γκάλινατ. Δεδομένα ο Αμερικανός έχει επιθετικό ταλέντο, δεν έχει όμως σταθερότητα και εκεί που δείχνει να έχει βρει ρυθμό, εκεί χάνεται και μάλιστα για πολύ ώρα κατά τη διάρκεια ενός ματς. Επίσης πρέπει ο Καστρίτης να του βάλει κάποιο «φρένο» στις προσπάθειες… πλημμύρα που παίρνει.

Το παιχνίδι με την Κλουζ ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Μάρκους Καρ να βγει μπροστά, ούτε τώρα όμως ο Αμερικανός άρπαξε την ευκαιρία, έχοντας 0/11 σουτ! Δυστυχώς δεν δείχνει γενικότερα ικανότητα σε κάτι, εκτός ίσως από την άμυνα. Ούτε στο σκοράρισμα, ούτε να διαθέτει κάποιο σουτ, έστω στατιστικό, ούτε και στη δημιουργία. Λάθη δεν κάνει πολλά, αλλά παίρνει πολλές λανθασμένες αποφάσεις.

Ο Άρης που παλεύει ακόμη και με μισή ομάδα, η διαχείριση και εκείνοι που δεν βγήκαν μπροστά

Από εκεί και πέρα ούτε ο Λευτέρης Μποχωρίδης βγήκε μπροστά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε και κάποιος άλλος να κάνει το κάτι παραπάνω.

Εκείνος που αξίζει θετικής αναφοράς είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης που πρόσθεσε ένα ακόμη καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του και δείχνει να σταθεροποιείται. Εκμεταλλεύεται σωστά το ύψος που διαθέτει για τη θέση του και πηγαίνοντας μέσα στο καλάθι εκμαιεύει τα φάουλ και γενικά παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες χωρίς το σκοράρισμα να είναι το φόρτε του.

Άρης

Επίσης κόντρα στους Ρουμάνους ο Γιάννης Καστρίτης δεν έκανε την καλύτερη διαχείριση, εν αντιθέσει με τα περισσότερα ματς που χειρίζεται πολύ καλά τα περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ του. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε «κατάχρηση» του Καρ (σχεδόν 28 λεπτά) στον οποίο δεν έβγαινε τίποτα, ενώ «ξέχασε» για μεγάλο διάστημα τον Μπάνκστον, την στιγμή που ο Σοούζα δεν ήταν αποτελεσματικός ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.

Σίγουρα ο Μπάνκστον δεν είναι «φόβητρο» κάτω απο τα καλάθια ούτε διαθέτει όγκο, όμως με την αθλητικότητά του μπορούσε τουλάχιστον να δημιουργήσει κάποια φθορά στους αντίπαλους ψηλούς και να δώσει επιθετικές λύσεις.

Χαρακτηριστικό ακόμη είναι και ένα διάστημα στο κακό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο ο Καστρίτης χρησιμοποίησε μαζί στην ίδια πεντάδα και Φίλιο και Περσίδη, δύο παίκτες που δεν έχουν ρυθμό και ρόλο στην ομάδα μέχρι στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και δεν χρειάζεται πανικός. Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα ορισμό του value for money, έστω κι αν από κάποιους παίκτες περιμέναμε περισσότερα. Απλά χάθηκε ευκαιρία για μια νίκη που θα τον έβαζε από νωρίς σε τροχιά πρόκρισης.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Λος Άντζελες Λέικερς – Σαν Αντόνιο Σπερς: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λος Άντζελες Λέικερς – Σαν Αντόνιο Σπερς: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λος Άντζελες Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς στο NBA, ματς ρυθμού και έντασης, με τις κρίσιμες κατοχές να κρίνουν πολλά από νωρίς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Καταιγιστική η ΑΕΚ διέλυσε την Καρδίτσα και έκανε το 4 στα 4

Καταιγιστική η ΑΕΚ διέλυσε την Καρδίτσα και έκανε το 4 στα 4

Η ΑΕΚ συνέχισε αήττητη στο BCL επικρατώντας 90-62 της Καρδίτσας, φτάνοντας τις 11 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η συγκινητική ανάρτηση του Αταμάν για τον θάνατο της μητέρας του

Η συγκινητική ανάρτηση του Αταμάν για τον θάνατο της μητέρας του

Το συγκινητικό μήνυμα του Εργκίν Αταμάν μετά την απώλεια της μητέρας του

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Χάος στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τα εισιτήρια του Final Four της EuroLeague

Χάος στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τα εισιτήρια του Final Four της EuroLeague

Τεχνικά ζητήματα ταλαιπώρησαν τους φιλάθλους στο άνοιγμα της προπώλησης εισιτηρίων για το Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στέκεται στο πλευρό του Αταμάν για την απώλεια της μητέρας του

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στέκεται στο πλευρό του Αταμάν για την απώλεια της μητέρας του

Μήνυμα συμπαράστασης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR προς τον Εργκίν Αταμάν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τρέντο – Ουλμ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Τρέντο – Ουλμ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Τρέντο - Ουλμ στο EuroCup, ματς με ένταση και λεπτομέρειες, όπου η διαχείριση και τα μεγάλα σουτ θα κρίνουν πολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σλασκ Βρότσλαβ – Τσεντεβίτα Ολίμπια: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Σλασκ Βρότσλαβ – Τσεντεβίτα Ολίμπια: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Σλασκ Βρότσλαβ - Τσεντεβίτα Ολίμπια στο EuroCup, παιχνίδι ρυθμού και έντασης, όπου κάθε κατοχή μπορεί να αλλάξει την ισορροπία.

Μπάσκετ
ΑΕΚ BC: ΑΣ Καρδίτσας – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΣ Καρδίτσας – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΣ Καρδίτσας - ΑΕΚ στο Basketball Champions League, ματς με ένταση και πίεση, όπου η διαχείριση στο τέλος μπορεί να κρίνει πολλά.

ΑΕΚ BC
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BC: Πανιώνιος – Μπεσίκτας: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Πανιώνιος – Μπεσίκτας: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Πανιώνιος - Μπεσίκτας στο EuroCup, παιχνίδι υψηλής έντασης, με έδρα και άμυνα σε πρώτο πλάνο, όπου οι λεπτομέρειες στις κατοχές κρίνουν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BC