ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός και η μεγάλη του οικογένεια

Πριν από 10 χρόνια είδαμε για τελευταία φορά δύο αδέρφια να παίζουν την ίδια σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης το επαναφέρουν

Στην τεράστια ιστορική διαδρομή της ομάδας μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει αρκετές περιπτώσεις συγγενών στις τάξεις του.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στην τεράστια ιστορική διαδρομή της ομάδας μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει αρκετές περιπτώσεις συγγενών στις τάξεις του.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη ο οποίος θα συναντήσει τον αδερφό του, Παναγιώτη στην ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι 74 χρόνια μετά τους «Πολυκράτηδες» και 20 μετά τους «Καλάθηδες» ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο αδέρφια, στην ίδια σεζόν στο ρόστερ του.

Μη νομίζετε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις. Πέντε είναι όλες κι όλες.

Οι Πέτρος και Νίκος Πολυκράτης εμφανίστηκαν στις πρώτες ομάδες του Παναθηναϊκού προπολεμικά (1938-1939).

Οι Πάνος και Θανάσης Κουκόπουλος είναι παρόντες στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1949-1950.

Οι Απόστολος και Σταύρος Κόντος ήταν στην ομάδα της περιόδου 1976-1977 που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Οι Νικ και Πατ Καλάθης αγωνίστηκαν μαζί στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2011-2012 και κατέκτησαν ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Σε διαφορετικές περιόδους όμως ο Παναθηναϊκός «φιλοξένησε» κι άλλες οικογένειες.

Ο Μιχάλης Κυρίτσης υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό ως αθλητής και ως προπονητής και στη συνέχεια ο γιός του, Αλέξανδρος, φόρεσε τα πράσινα την περίοδο 2011-2012.

Φυσικά η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι της οικογένειας Παπαπέτρου που έχει το προνόμιο να έχουν υπηρετήσει και οι δύο, πατέρας (Αργύρης) και γιος (Ιωάννης) ως αρχηγοί στον Παναθηναϊκό.

Και υπάρχει ακόμα μια περίπτωση ξένου παίκτη: Ο Νάντο Τζεντίλε αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό ενώ 16 χρόνια μετά ήρθε και ο γιός του,  Αλεσάντρο.

Όπως επίσης στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε την περίοδο 1996-1997 ο Μπάιρον Ντίνκινς και 20 χρόνια μετά φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» και ο ανιψιός του, ΚέιΣι Ρίβερς.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που αφορούν στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε προετοιμασία ο Γιάννης Δημακόπουλος που είχε αποκτηθεί σε νεαρή ηλικία ως επένδυση για το μέλλον. Είναι ο γιός του Δημήτρη Δημακόπουλου που είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με την ταυτότητα του σούπερ ταλέντου.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα αυτή του Ντίνου Καλαμπάκου και της Λίλας Χατζηορίδου που αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό όπως και η κόρη τους, Άσπα. Ή ακόμα του αείμνηστου Τάσσου Στεφάνου που υπήρξε αθλητής, προπονητής και παράγοντας του Παναθηναϊκού ενώ η κόρη του Τέτα ήταν team manager της πρωταθλήτριας ομάδας γυναικών του «Τριφυλλιού».

Ο Γιάννης Αθηναίου λόγω σοβαρού τραυματισμού δεν είχε εμφανίσεις με τα «πράσινα» αλλά ήταν μέλος της ομάδας και θεία του είναι η Γιασεμή Σαμαντούρα, επίσης σπουδαία αθλήτρια της ομάδας γυναικών.

Μητέρα του Νίκου Χουγκάζ είναι η Σόνια Δαύκου πρωταθλήτρια με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού όταν ο Νίκος ήταν τεσσάρων ετών.

Αν «πιάσουμε» και τις κουμπαριές σίγουρα θα χάσουμε το μέτρημα καθώς αναπτύχθηκαν πολλές στην πάροδο του χρόνου μέσα από τις σχέσεις των αθλητών. Πιθανότατα θα μας διαφεύγει κάτι από τα παλαιότερα χρόνια οπότε θα ήταν προτιμότερο να το αποφύγουμε.

Exit mobile version